Beschadigde zenuwuiteinden: extreme pijn. Wie herkent dit?

Openbaar gesprek
30 mei 2019 om 10.37,
gewijzigd 30 mei 2019 om 19.12

Mijn man is in 2018 3x geopereerd aan slokdarmkanker (andere verhaallijn). Na de eerste operatie hield hij pijn aan zijn ribben, na 2 nieuwe operaties bleef deze pijn aanhouden, maar werd weggeschreven als napijn door de operatie. (De ribben zijn 3x gebroken geweest). Morfinepillen, morfinepleisters, diclofenac: het hielp allemaal niet. Uiteindelijk is mijn man bij de pijnpoli terecht gekomen, waar zij constateerden, dat door de operaties de zenuwuiteinden beschadigd zijn; concreet: de zenuwuiteinden staan open. Behandeling is nu: 3 maanden achter elkaar een korte dagopname waarbij alle pijnplekken (= alle littekens) 3 injecties krijgen. Een verdoving, een ontstekingsremmer en een weefselzachtmaker.


Van de arts kregen we te horen, dat veel mensen afhaken, omdat ze in eerste instantie het gevoel hebben, dat de pijnbestrijding niet werkt. Concreet leek het er bij mijn man op, dat de pijn op sommige dagen nog erger werd en op andere dagen weer wat minder. Na de tweede behandeling (een week geleden) zou het beter moeten gaan. Mijn man heeft vannacht weer zo'n pijn gehad. Volgens hem een 10 op de pijnschaal van nul tot tien. Hij zat vannacht op zijn knieën gebogen op bed om te pijn op te vangen. En vanmorgen was de pijn weer gedaald naar een vijf.(Echt extreem!)

Wie herkent dit en wil ervaringen uitwisselen? Alvast bedankt. 

Edith

2 reacties

Wat moet jij je machteloos voelen als je daar naast zit Duikvrouw. Ik krijg het er al benauwd van als ik het lees! Ik hoop dat iemand het herkent, en je ervaringen kunt uitwisselen.

Laatst bewerkt: 30/05/2019 - 12:34

Wat zwaar voor je man en voor jou. Wat zul je je machteloos voelen. Ik hoop dat jullie goede tips krijgen, maar los daarvan zou ik toch contact opnemen met de pijnpoli over deze heftige pijn. Heel veel sterkte!

 

Laatst bewerkt: 31/05/2019 - 20:04

Over dit onderwerp