Lymfeklierkanker hodgkin

Openbaar gesprek
30 november 2016 om 22.02,
gewijzigd 9 januari 2017 om 23.10
Hallo iedereen
ik ben hier nieuw, we hebben afgelopen week verschrikkelijk nieuws gehad we zijn er achter gekomen dat mijn zusje lymfeklierkanker heeft, ze denken stadium3
kan iemand mij hier meer over vertellen..
wat gaat er gebeuren
hoe word het behandeld,
etc etc

dank jullie wel!

13 reacties

Hoi Lelliela,

Ikzelf heb Hodgkin stadium 3/4 gehad. Ik kreeg de diagnose op 24/12 en vanaf eind januari ben ik begonnen met chemo. Ik heb totaal 6 kuren gehad. Dit waren kuren die per 2 keer gegeven werden. Totaal heb ik dus 12 keer aan het infuus gezeten. De chemo vindt 1 x per 2 weken plaats. Zo'n infuus duurt circa 4/5 uur per keer. Daarna weinig bijwerkingen gehad. Ik was moe, maar niet misselijk oid. Er zijn tegenwoordig hele goede medicijnen die ervoor zorgen dat je niet of nauwelijks last hebt. Ik had alleen last van een vieze smaak in mijn mond de eerste dagen na de chemo. Na 4/5 dagen was dat weer over.

Na 3 kuren kreeg ik een ct scan en na 5 kuren nog een petscan om te bepalen of ik door zou moeten gaan tot 8 kuren. Aan het einde (in mijn geval na 6 kuren) kreeg ik wederom een petscan en daaruit bleek dat er geen enkele kankercel meer te vinden was!

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het wel!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo Lelliela Wat zullen jullie geschrokken zijn Mijn man kreeg in mei dit jaar ook dezelfde diagnose stadium 4 Een grote tumor in zijn buik van lymfeklier Hij heeft 8 chemokuren gehadmet daarbij immuunsysteem ook via infuus , tussendoor na 3 kuren een CT scan Na de 8 steeds kuur een pet scan En de tumor was weg Geen kwade cel meer te zien Schoon en in remissie nu Hopelijk blijft het lang weg Mijn man is goed door de kuren heen gekomen Niet kaal geworden ,niet misselijk geweest ,alleen last van tintelende vingers handen en voeten Dat heeft hij gelijk gemeld ,en een stofje dat in de chemo zat werd gehalveerd Heel veel sterkte met je zus Wil je nog iets weten ,je kan alles vragen
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Nog iets vergeten de chemo kuren kreeg hij elke 3 weken en duurde ongeveer 4 uur
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Ja dat klopt Er zijn verschillende behandelingen Ik heb de behandeling van mijn man hier opgeschreven Ik lees veel verschil in behandeling
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28

Hoi hoi

ik ben hier ook nieuw

vorig jaar heb ik de hodgkin diagnose krijgen te horen

ik ben nu 7 maanden 

na de behandelingen het gaat goed maar ik ben niet fit en blijf iets voelen in mijn keel borstkast ik weet niet hoe ik het moet beschrijven daarom mijn vraag heeft iemand ook zoiets gevoeld ik krijg nu komende week een petscan vind ik weer spannend  het gevoel is alsof je een iets in de keel hebt zitten een brok if zo

Laatst bewerkt: 19/02/2019 - 16:21

Hi Martyn,

hoe gaat het nu met je? Wat is er geconstateerd? Het is misschien raar, maar ik ben ook klaar met de behandeling en moet nog worden gescand, als afronding en indicatie. Momenteel heb ik ook keelklachten en een brok in de keel. Geen verklaring voor. 

Laatst bewerkt: 10/06/2019 - 01:30

Hoi Rene

ik heb het zelfde klachten gehad

zoals brok in de keel pijn in de keel

maar het was helemaal niets

misschien De klieren die nog krimpen na de behandelingen 

ik was pas gerustgesteld met een petscan

gelukkig was er niets te zien

 

gr Kasia

Laatst bewerkt: 10/06/2019 - 09:41

Hoi,

ik ben ook nieuw hier.

Op 5juli 2019 hebben ze bij mij hodgkin stadium4 puur bij toeval ontdekt.Ik liep al vanaf december 2018 met griepklachten bij de huisarts.Symptomen:nachtelijk zweten,koorts(niet elke dag,maar wel heel regelmatig),benauwd,hoesten(hele nachten).

In de tijd van december tot juli regelmatig naar mijn huisarts. Kreeg astma puffertje,hooikoortstabletten en neusspray,antibiotica-kuur. Maar niets hielp natuurlijk. Toen werd ik naar het ziekenhuis doorgestuurd voor longfoto’s. Voordat ik het ziekenhuis weer uit was ,belde mijn huisarts al of ik iemand mee wou nemen naar de praktijk om de uitslag in ontvangst te nemen. Foute boel(wist ik meteen).

Inmiddels ben ik een maand verder en ga ik morgen(09-08-2019)beginnen met de tweede kuur. Ik heb eerst allerlei onderzoeken gehad. Beenmergpunctie,biopt achter mijn borstbeen weggehaald(operatief,want ik heb een heel groot gezwel tussen mijn longen),bloedonderzoeken,echo hart,hartfilmpjes. Ik krijg de zwaarste chemotherapie,nl beacopp(omdat ik stadium4 heb en twee vlekken op mijn bot)

Bij mij zien de kuren(waarschijnlijk 6kuren) er zo uit:

dag 1t/m3 chemo via infuus(drie dagen op rij,eerste dag duurt nog 10uur,2 en 3 nog 2uur)

dag8 dagbehandeling chemo via infuus(duur ong 2uur)

in de tussentijd voor thuis chemopillen en prednisonol.

dan na dag 8 nog 1week prednisonol 

dan 1week alleen de pillen die je constant moet slikken voor infecties,virussen en schimmels en daarna begint het weer op nieuw. 1kuur duurt dus drie weken.

 

 

 

Laatst bewerkt: 08/08/2019 - 00:36

Heel erg bedankt voor de steun. U weet wat er speelt,want ik zag dat je het zelf ook hebt meegemaakt. Jullie ook heel veel sterkte met het proces. Het valt allemaal niet mee,maar moet altijd hoop blijven houden.

Laatst bewerkt: 30/09/2019 - 16:32