Hoe ontdekte jij dat je chronische lymfatische leukemie had?

Openbaar gesprek
8 januari 2014 om 15.49,
gewijzigd 22 augustus 2018 om 19.47

Voordat je ontdekt dat je chronische leukemie hebt, of klachten krijgt, heb je de ziekte meestal al veel langer. Soms wordt het bij toeval ontdekt bij een keuring of routine-onderzoek.

Wanneer en hoe kwam jij er achter dat je CLL had?

100 reacties

Hallo Peter,

bij mij is in december 2012 eerst CMV (Pfeiffer variant ) vastgesteld. 
Omdat de internist/oncoloog mij onder controle wilde houden vanwege mijn bloedwaarden, is er in februari 2013 een beenmergpunctie en een klier uit mijn hals verwijderd.
Dit omdat er dus geen verandering kwam in de bloedwaarden.

helaas heb ik dus te horen gekregen dat ik dus CLL heb.



Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Ik denk dat de meeste leukemie aan de weet komt met vermoeidheid.

Ik zelf heb in 1982 AML gehad en dat is ook aan het licht gekomen door vermoeidheid en dacht de dokter eerst aan pfeiffer.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Bij mij is na een bloedonderzoek (in verband met vermoeidheid en gewichtsverlies) in augustus 2013 CLL geconstateerd. Mijn waarden waren al direct zo slecht (bloedarmoede en tekort aan bloedplaatjes vanwege verdringing in het beenmerg door B-lymfocyten) dat ik al binnen een maand met chemotherapie (FCR) moest beginnen. Waarschijnlijk had ik de ziekte al jaren zonder dat ik er erg in had. Tot ik met de chemotherapie begon heb ik me nooit ziek of buitensporig moe gevoeld.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
hallo

heb ook sinds 2 jaar cll, maar voel er niets van en moet ook geen behandeling.
Elk half jaar bloedcontrole en klieren laten afvoelen op even tuele verdikking
Mag ik vragen hoe u reageert op de chemo,is dat pijnlijk? Ga je ook je haar verliezen?
Wij weten allemaal dat wij vroeg of laat aan de chemo moeten,vandaar mijn vragen
Ik hoop dat je heel goed reageert op de chemo en wens je veel goede moed
Groetjes
Bebetje
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
De chemotherapie is relatief licht. Haaruitval komt niet voor. De eerste kuren zorgden voor misselijkheid. Later ging dat beter. Wel was ik tijdens en na de behandeling altijd ontzettend moe. Pijn heb ik nooit gehad. Wel hik en jeuk. Maar dat ging ook uiteindelijk (na 4 dagen) wel over.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Mag ik vragen of het lang duurt na en tijdens de chemo dat je zo erg moe bent,want dat lijkt mij toch ook heel erg moeilijk als je een gezin hebt.
Voorlopig heb ik nog geen chemo nodig,maar toch is het fijn om je te kunnen voorbereiden als je in de toekomst chemo nodig hebt
Heel veel sterkte en hopelijk ben je weer vlug fit
Groetjes
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Hallo

Heb ij veel last van de chemo?Heb ij ook haarverlies of andere ongemakken?

Kan je eeuwig chemo blijven krijgen of is de tijd beperkt? Ik heb reeds vier jaar CLL en wil heel graag weten wat me te wachten staat als het de verkeerde kant op gaat met mijn lymfosyten.

Ik dank je alvast en wens je heel veel sterkte

Heel veel groetjes

bebetje

Laatst bewerkt: 29/07/2019 - 12:12
Bij mij is het ontdekt na controle bij de kno arts na een halfjaar na het verwijderen van de keelamandelen. Er was een lymfklier die wat groter was in de hals na een mri scan ontdekt.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Peter
Bij mij werd na een bloedonderzoek voor schildklierfunctie en te hoge bloeddruk als verrassing CLL er bij vast gesteld. Dat was in januari 2013. Omdat ik nog in fase 0 zit, was de reactie van de oncologe: "Wat jammer dat u dit nu al weet". Helaas is daar niets meer aan te veranderen. 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Bij mij werd het bij toeval ontdekt. Op een MRI-scan die in augustus 2013 van een vetbult op mijn bovenarm werd gemaakt, zag de analist iets vreemds in het beenmerg. Toen bloedonderzoek en door naar de hematoloog. Uitgebreider bloedonderzoek en beenmergpunctie later kreeg ik begin november 2013 te horen dat ik CLL heb. Waarschijnlijk is het al een paar jaar bezig en kan het nog jaren rustig blijven. Ook ik zit in de beginfase, dus hopelijk lukt het me om het een plek te geven en 'gewoon' door te gaan.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Peter,
Verleden jaar heb ik 7 weken in het ziekenhuis gelegen met ernstige wondroos aan mijn bovenvoet en onderbeen en door herhaaldelijk bloedonderzoek is toen CLL geconstateerd.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Met hardlopen,  gemiddeld 2a3 keer per week en ineens ging dat veel moeizamer, dokter dacht  pfeiffer maar met verder bloedonderzoeken, bleek CLL te zijn.
Nu loop ik 1x per week maar rustig aan, ben ook snel buiten adem, en daar kunnen ze niet achterkomen wat het is. Misschien iemand van jullie?

Een vraag jullie hebben allemaal denk ik ervaring met moe zijn, ik werk nog en mag van mijn baas, als ik heel moe ben naar huis, maar zou graag willen weten hoe jullie hiermee omgaan?
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Moeheid heb ik al 13 jaar(toen werd diagnose gesteld) geaccepteerd. Tot vorig jaar december gewerkt binnen een onderwijsinstelling. Nu gepensioneerd met als voordeel, dat ik nu zelf grotendeels mijn dag inricht. Ik heb getracht mijn energie te verdelen over de dag. Dat is me uitstekend gelukt. Heb nooit vanwege moeheid in de ziektewet gehoeven. M.i. is acceptie het belangrijkste en met moeheid (leren) leven. 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Beste Peter,

Bij mij werd CLL "ontdekt" bij toeval.
Ik vroeg mijn huisarts om een medicijn voor een kalknagel. 
Vanwege eventuele gevolgen voor de nieren moest ik bloed laten prikken. 
Uitslag bloedwaarden niet oké en doorgestuurd via internist naar oncoloog.
Diagnose toen vastgesteld.  
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
na een jaarlijks bloedonderzoek werd bij mij cll vastgesteld
heb er geen enkel nadeel van,voorlopig toch niet.Het is echt wel een kanker, die niet te genezen is,maar als je geluk hebt kan het allemaal heel langzaam verlopen.
Ik heb wel spijt dat ik het weet,want nu denk ik er toch wel veel aan terwijl ik me heel goed voel
hopelijk blijft het langzaamp verlopen
groetjes betmie
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Ik kreeg gordelroos en dat beterde maar niet. Na 3x bloedonderzoeken vertelde de huisarts mij dat ik waarschijnlijk CLL had. Toen kwam ik op de wachtlijst bij de hematoloog, die na nog een bloedonderzoek vaststelde dat ik inderdaad CLL heb.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Na herhaaldelijk verkoudheid en hoesten AB kuurtjes en prednisol doorgestuurd naar KNO arts voor longfuntie test . Ook voor de zekerheid bloed onderzoek. Longfuntie test viel mee lichte vorm van astma maar als verassing wel CLL. Grond zakt op dat moment onder je voeten vandaan. Maar ik ga ervoor ondanks dat het me soms best bezig houdt
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Na een hartinfarct kwam ook de diagnose CLL in aug-2008. Mijn waardes gaan gelukkig heel langzaam,maar ik ben wel extreem moe en onstekimgs gevoelig. Verkoudheid betekend eigenlijk een zekere longontsteking. Natuurlijk knots vervelend, maar met aaanpassingen prima leefbaar. Kijken wat kan, niet maar wat niet wil ;)
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Beppeteut, ook ik heb cll, al 10 jaar, en was vaak verkouden, veel hoesten en ja, longontsteking. Ik heb via de oncoloog/hematoloog bij de huisarts de vaccinatie gekregen die heet pneumo23 en waartegen je lichaam antistoffen maakt tegen 23 soorten pneumo cocken. Ik moest hem wel zelf betalen. Maar ik heb er al 3 winters profijt van !!!!!!!!!! niet meer verkouden en die akelige hoestbuien en de kortademigheid is ook verdwenen. Zeer de moeite waard om bij je behandelaar aan te kaarten. Succes. Lieve groet, BepS
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
  1. elke dag al jarenlang liep ik al joggend 10 kilometer.Plotseling liep de motor vast. Leukemie concludeerde mijn huisarts nadat mijn bloed was onderzocht.Hij had helaas gelijk ,en zo veranderde mijn leven drastisch.



Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Door dat ik bij de internist was, en hij verder vroeg dan nodig. Bij bloedonderzoek was er CLL. Inmiddels zo`n 10 jaar geleden. Blijkt nu een milde soort te zijn. Wel opgezette lymfklieren in lichaam. Worden groter dan wel kleiner , lijkt wel vanzelf te gaan, heb er geen  invloed op.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
15 februari 2017 om 18.43
Hoi Beb, ik ben heel benieuwd hoe het er nu voorstaat. Er worden weinig updates gegeven van iedereen valt mij op. Dat is wel jammer want dit leed delen we samen. Er lijkt toch een klein taboe op te zitten. Ik schaam me er niet voor, tis toch niet anders. Gr. Chris
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Chris, het is voor mij eigenlijk een makkie, mijn cll is vrij rustig. Ik hou een blog bij onder mijn naam BepS. Misschien vind je daar meer informatie in. Hoe is het voor jou, om ermee geconfronteerd te worden? Heb jij veel leed? Wel en wee? Of is het wel te doen? In elk geval wens ik je er veel sterkte mee, hoe dan ook, het is kanker. Lieve groet, BepS
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Bij een routine bloedonderzoek ivm verhoogde bloeddruk. Ik was 37 en "veels te jong" volgens de huisarts.
Nu 8 jaar verder sta ik aan de vooravond van een eerste chemo behandeling (FCR)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Peter, bij mij CLL vastgesteld nadat men dacht dat ik een burnout had, maar ik dacht bij dit hoort ook psychische problemen of het niet meer aan kunnen. Dit laatste had ik niet, maar vanaf December 2013 tot nu aan toe 16x de griep gehad en 8x luchtwegontstekingen met zelfs prednison, maar ik dacht ben vatbaar omdat ik Astma heb, ik ken dit al langer van mezelf dat ik vaker de griep heb, maar nu was het wel veel. Nadat ik beter was gemeld bij de UWV ging ik voor iets anders naar de huisarts, die vroeg hoe voel je je nu, nou ik zei, ik denk nooit meer de oude te worden, hoezo, vroeg ze, ik ben moe en vaak de griep, mijn conditie gaat vreselijk achteruit, ben wel beter gemeld, maar weet niet hoe ik t vol moet houden als ik moet werken. Toen een bloedonderzoek toch maar weer gedaan en daaruit kwam binnen een dag dat ik CLL heb, gelukkig nog in de 0 fase, maar blijf heel vatbaar en moe, ik ben bij de UWV in beroep gegaan tegen mijn fulltime weer functioneren, uiteindelijk heeft men mij weer teruggezet in de ziektewet, daar ben ik heel blij mee, want ik slaap lang uit ivm vermoeidheid die ik hiervoor niet kende. Wel krijg ik nu andere klachten die misschien hiermee te maken hebben, maa denk t niet, gewoon de leeftijd speelt ook een rol, al ben ik 62 sommige mensen hebben al veel eerder ouderdomsklachten. Ik ga nu in een training om mijn conditie te verbeteren en hoop weer meer energie te krijgen. Een vraag van mij is, neem je gewoon gezellig je borreltje iedere dag, ik vind dit zo gezellig maar weet niet of dit mijn ziekteproces vermeerderd.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Alcohol is funest, pers liever 2 sinasappels en 1 citroen uit en drink dat kan net zo gezellig zijn.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Op een moment kreeg ik stijve vingers ,kon mijn armen niet meer omhoog doen..geen jas meer aantrekken
dus een storing in ede werking van de spieren.dan naar de dokter die zij
het is leukemie..Ik schrok me een ongeluk was in 2007.
Nu is het niet meer aantoonbaar.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
8 februari 2016 om 21.47
Ik ben chris en ben in 2013 naar huisarts gegaan omdat ik een blackout had vanwege dat ik overspannen was . Direct naar ziekenhuis. Bloedonderzoek wees uit een waarde leukocyten van 39. Lekker als je al overspannen bent. 1 heel jaar overspannen gebleven nu gaat het wat beter en zijn de waardes 37. Is ook al 32 en 42 geweest. Mag nog niet klagen dus. Morgen uitslag halen van laatste onderzoek. Ben heel benieuwd. ... gr. Chris
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Sterkte Chris. Ik heb begrepen dat het aantal leuko's in principe nog niet zoveel zegt over je ziekteproces. Belangrijk is wel het aantal lymfocyten op het geheel van leuko's. De activiteit/progressie van je ziekte wordt bekeken aan de hand van de verdubbelingstijd. In veel gevallen loopt het aantal leuko's heel geleidelijk op. Verder zal je arts een chromosomenonderzoek/karotypering doen. Zo weet je welk type cll je hebt. Dat zegt ook iets over de prognose. Als je meer info wilt: via Patientpower (Amerikaanse website ism MD Anderson ziekenhuizen) wordt duidelijke info gegeven.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi von58, het duurde even maar hier mijn laatste uitslagen. Ik zit nu op 35 en hoeft over 1 jaar pas terug te komen. Zat 1 klein lymfkliertje in mijn hals maar dat was 2,5 jaar gelden ook al. Deze is er dan wel en dan weer niet. Als ik me druk maak is hij er. Verdere waren mijn uitslagen super goed. Zo krijg je toch wat extra tijd om toch nog leuke dingen te doen. Ik maak me totaal niet druk meer om mijn b-cll. Warme groeten Chris
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
15 februari 2017 om 12.12
Kleie update. Gisteren weer uitslagen gehad.. toestand nog steeds gelijk. Vorige uitslag zat ik op 39.6. Nu op 35.4. Verder bloedbeeld prima. Over 1 jaar terug naar zirkenhuis. Ik raak er steeds meer aan gewend. Heb gern medicijnen. Ook nooit ontstekingen enzo. Gr. Chris
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi kanjers, ook ik heb cll. Bij toeval ontdekt, omdat ik een cyste op mijn schildklier had en bij de internist terecht kwam. Die vroeg mij of ik nog iets opvallends bij mijzelf had opgemerkt. Ik dacht er goed over na, en voor ik er erg in had antwoordde ik al dat ik al 3 maanden verkouden was en dat het maar niet over ging, ondanks hoestdrankjes en paracetamol. Volgens hemzelf gingen bij hem de alarmbellen rinkelen. Hij liet bloedonderzoek doen, en jawel, cll. Dit is nu bijna 11 jaar geleden. En o ja, de cyste is succesvol verwijderd, samen met een halve schildklier.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Ging voor een hardnekkige urineweginfectie naar de uroloog.

Deze liet bloed prikken en urine onderzoeken.

Bij toeval ontdekte men hierbij CLL waarop verwijzing naar hematologie volgde.

Daar gaat men uit van stadium 0 en is besloten een een wait and see beleid te volgen.

Over 3 maanden terug komen voor bloedprikken en controle.

Heb nu wel het idee, nu je het weet, van alles te voelen en veel vermoeider te zijn, terwijl ik met mijn 57 jaar nog behoorlijk fysiek zwaar werk doe. Maar dit kan ook wel tussen de oren zitten.

Ik hoop dat het nog jaren rustig blijft



Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Bij toeval tijdens controle hoge bloeddruk. Dit is in september 12 jaar geleden. Lang gesluimerd. In januari 2016 aan chemo begonnen. RFC kuur. Hopelijk volgende week de laatste kuur van 6. Goed doorheen gerold. Gewoon gewerkt op de na elke kuur 4 dagen beroerd na. Laatste kuur helaas 2 weken uitgesteld na infectie aan tandvlees.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Doe sinds een aantal jaren mee met Live Line en die ontdekten afwijkende witte bloedcellen in de jaarlijkse controle. Op 25 maart 2014 was het dan zeker CLL.
Ik was al een hele tijd moe en had allerhande kwalen o.a een burnout waardoor ik naar de huisarts ging, daar hebben we toen ook maar naar de bloedwaarden gekeken en toen naar de oncoloog die dan bovenstaande vertelde. Inmiddels dik 2 jaar verder en heb klieren in mijn nek die kleiner zijn geworden echter is er een aan de andere kant van mijn nek een erbij gekomen. In het begin ben ik behoorlijk van mijn stuk geweest, nu echter heb ik de nodige maatregels genomen en hoop hiermee mijn leven op de rit te houden af en toe is het moeilijk. Wens ons allemaal een liefdevol en gelukkig leven Tine.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo Peter,

Ik had een verdikking in mijn hals, eerst naar de huisarts,kuurtje gevolgd zonder resultaat. Naar KNO arts; operatie aan hals, klier weggehaald, vervolgens bloedonderzoek waaruit bleek dat ik CLL heb.
Nooit verder last gehad, terugkijkend; heb ik het al jaren. nu Fase 0, en nu aan het oriënteren op voeding en voeding-supplementen met een zeer positieve houding om mijn nog goede waarden zolang als mogelijk vast te blijven houden.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi waterman. Dat is nou toevallig ook mijn sterrebeeld. Ik heb ook CLL, al 11 jaar. Bij mij begon het met een cyste op mijn schildklier, die ook verwijderd is. plus de helft van mijn schildklier. Na een zeer roerige tijd met alle onzekerheden en het vooral niet behandelen, ben ik inmiddels wel al een aantal jaren in rustiger vaarwater gekomen. Al is het in mijn achterhoofd wel sluimerend aanwezig. Zo ben ik zo n 7 jaar geleden begonnen om mij informatie in te winnen over bacterie vermijdend leven en eten, zo goed mogelijk als dat gaat. De voedsel en waren Autoriteit heeft geholpen, het KWF heeft informatie, maar het is toch hoofdzakelijk zelf uitzoeken en gezond verstand gebruiken. Tot nu toe heeft het mij opgeleverd dat de kwaliteit van mijn leven goed is, ik heb in voedsel en omgeving weinig triggers die mij een infectie geven, dus dat ik weinig ziek ben, en niet zo vaak anti biotica nodig heb. Wil je er meer over weten? Je mag contact met mij hebben via dit medium. Hartelijke groet, Bep Sepers. Ps, mijn hoogste waarden is in al die 11 jaar 67 geweest. Nu 27. Of heb ik geluk?
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
  1. hoi. Heb al 16 jaar cll. Voel me laatste tijd meer moe omdat de eiwitten veel te laag zijn. Een jaar geleden stelde de arts voor om dit jaar een chemo met eiwit gecombineerd te geven maar gaat nu toch afwachten omdat dit een nogal heftige kuur is(1 x per maand)Heb de laatste tijd wel dat ik een kloppend gevoel heb, of ik te veel heb gedronken. het zijn geen hartkloppingen
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
2 februari 2017 om 18.56
Hoi BepS

Ik heb ongeveer 3 jaar CLL, Wat jij aangaf van het voedsel e.d. boeit mij, graag zou ik meer willen weten over dat bacterie vermijdend leven en eten, waar jij het over had in jou bericht.
Ik heb op dit moment nog geen problemen, mijn waarden waren met de laatste controle 53.
PS ik ben ook geen antibiotica fan, bewaar het liever voor als het echt nodig is.

Groet Henk
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Henk, hier een berichtje. Ik kijk niet dagelijks op de site, dus daarom wat latere reactie.Ik heb mijn informatie over bacterie vermijdend eten hoofdzakelijk zelf uitgedokterd, maar heb ook veel gehad aan de brochure "Veilig eten" van Georgie Dom, wat ik via de consumenten bond heb verkregen.Veilig voedsel is voedsel wat door en door verhit is geweest, dus gekookt of gebakken of gebraden, zodat de aanwezige bacterien gedood worden. Dus een hard gekookt ei,een geklutst dubbelle zijde gebakken ei, geen rood of rose vlees. Geen schimmels als in champignons e.d. , geen schimmelkazen. Geen gerookte vlees of vis produkten, die zijn ook niet doorendoor verhit geweest, geen cervelaat e.d., rookvlees, salamie en droge worsten. Nederlandse Goudse kaas eet ik wel, je moet toch wat, is van gepasteuriseerde melk, liever eet ik smeerkaas of gerookte gesmolten kaas, die is ook verhit geweest ik drink houdbare, is gesteriliseerde melk. Over het algemeen eet ik biologische vlees en soms kip, en soms varkensvlees, wat door en door verhit moet worden voor je het nuttigt. Gezond verstand gebruiken, maar als je het niet weet, zeker bij de leveransier navragen. Ik heb heel wat overleg bij de slager gehad...... En denk ook niet : dat doe ik even, ik heb zeker 2 jaar nodig gehad voordat ik er mee rond was. Brood is het aller gemakkelijkste, dat is door en door gebakken. Verder probeer ik in mijn huis het aanrecht goed schoon te houden, en vooral droog!!! Bacterien vermenigvuldigen zich razendsnel in en op vochtige plaatsen. Koelkast schoon houden, wc schoonhouden, kortom, meer tijd en aandacht aan het huishouden besteden. Buitenshuis heb je het niet in de hand, maar toch kan je voor jezelf wel redenen bedenken die je helpen om bacterien te vermijden. Helemaal uitbannen lukt niet, is ook niet goed. Wat vaker misschien je handen wassen, maar alles wel met mate, overdrijven hoeft nou ook weer niet. Nou, ik ben vast nog wel het een en ander vergeten, Als je vragen heb, mail je maar naar de site, ik beloof je wel een antwoord, maar soms kan het wel even duren. Heel veel succes. En vergeet niet te leven!!!!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
P.S. en vergeet de was niet, als het mogelijk is op 60 graden wassen, zoals ondergoed en handdoeken.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Bij Life Line hebben ze dat ontdekt, later werden mij dan wel dingen duidelijk die ik voorheen net begreep.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
ik werd geopereerdvoor borstkanker en knaptemaar niet op nadat ik van een zware wondinfektie niet verbeterde.Dit is nu 16 jaar geleden. Best lang maar ja, je wilt altijd meer. Ik krijg nu last met mijn spieren,vooral rugspieren en vermoeidheid omdat mijn eiwitgehalte te laag is(lees weerstand). ik gebruik nu proteine shake maar dan een behoorlijk hoge dosis, 4x meer dan normaal en ben behoorlijk fitter.Er was sprake van een chemo met eiwitten gecombineerd maar is nog wat uitgesteld..Ik ben benieuwd naar mensen die dit ook zijnondergaan.marlene
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag Allemaal,

Ik kreeg last van darmklachten. ging naar de dokter voor een darmonderzoek. Uit het bloedonderzoek bleek ik CLL te hebben. De hamvraag is nog of een een verband is. Volgens de internist is de cll bij toeval ontdekt, en staat het los van elkaar. Volgens de andere arts ligt het voor de hand dat de darm getriggerd is door de cll.
Hoe dat ook, ben ik nu op dieet, veel moe en afgevallen. De cll is nog rustig, hoef nog geen behandeling.
Wel heb ik nu na de griepprik, sinds drie weken een zware griep, die maarr niet goed over wil gaan.

Hans
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo Peter

Bij mij is het met toeval ontdekt via een bloedonderzoek voor me schildklier
ben nu 2 keer bij de hematoloog geweest,ik zit in fase 0
Ben erg moe maar dat kan door de medizijnen komen
voor me zenuwpijn
Ben er vrij rustig onder
Heb 4 broers die kanker hebben gehad allemaal een ander soort

Groetjes van mij



Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag Peter,
Mijn CLL werd opgemerkt voor LifeLines. LifeLines is een project van het UMCG Groningen waar ongeveer 160.000 mensen aan deelnemen. Om de 5 jaar is een algeheel gezondheidsonderzoek. Twee jaar geleden kreeg bericht contact te zoeken met m'n huisarts, omdat het bloed afwijkingen had. Na een nieuw bloedonderzoek kreeg ik de mededeling dat ik CLL heb. Eerst om de 2 maanden een controle, daarna om de 3 maanden enz. Nu is het om het half jaar. Verder tot nu toe niks aan de hand. De laatste weken had ik regelmatig stevige buikpijn in de onderbuik. Een echo gemaakt. Daar komt naar voren dat de lymfklieren er nadrukkelijk zijn waargenomen.
Ook is afdeling Hematologie van het UMCG geïnformeerd. Nu wacht ik op een afspraak van het UMCG.
Heb er niet een goed gevoel bij. Afwachten.

M vr gr
Wim
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Wim, sterkte met het onderzoek, altijd weer spannend. Lieve groet, BepS
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28