Kanker gaat verder, ook na "genezing".

Openbaar gesprek
4 augustus 2019 om 21.59,
gewijzigd 4 augustus 2019 om 21.59

Drie jaar geleden is het nu dat er bij mij kanker op het strottehoofdklepje werd ontdekt, en twee jaar na de constatering van lymfklierkanker in de hals.

Lichamelijk heb ik van de behandelingen zoveel "over gehouden" dat ik nu uiteindelijk voor 53% in de WIA terecht ben gekomen. Dit betekend een forse financiële terugval van 30% op het laatst verdiende loon ( na het eerste half jaar ziek zijn volledige salaris betaling, dan tot het eerste jaar 10% korting en in het tweede jaar 25 % korting op je bezoldiging (ambtenaren CAO))arbeidsongeschiktheidsverzekering vult niets aan en hoge medicijnkosten .

Er is heel veel aandacht, ook vanuit het KWF voor wanneer je kanker hebt tot een klein tijdje na de behandelingen, maar voor de financiële nasleep die, zoals in mijn geval, veel consequenties heeft (als mijn financiële reserves (welke eigenlijk een aanvulling voor mijn pensioen zouden zijn) op zijn, zal ik mijn huurwoning (vrije) sector) niet meer kunnen betalen, en zoals een ieder weet is een sociale huurwoning bijna onbereikbaar),en door blijft gaan jaren na de behandelperiodes, is geen aandacht.

Het zou goed zijn als daar eens wat meer focus op zou worden gelegd, Je krijgt lichamelijke klap, psychische klap en last but not least, jarenlang nog eens financiële klap.
Ik kan je zeggen, daar gaat je kop goed zeer van doen!

Groet Bert.

 

1 reactie

Heel herkenbaar, en houd er rekening mee dat je na xx maanden terugvalt op de vervolguitkering van 35% van het minimumloon. Daar kun je niet van leven!
 

voor aanvulling tot bijstandsniveau kun je een  iaow uitkering aanvragen, maar alleen als je geen (partner met) andere inkomsten hebt. 

Laatst bewerkt: 24/02/2020 - 12:00

Over dit onderwerp