Covid vaccinaties

Goedemorgen

Een vraagje..vorige week vroeg ik aan mijn huisarts wanneer ik aan de beurt ben voor de vaccinaties. Ook keek ik schema rivm na.het schema bracht geen uitsluitsel voor patiënten met medische aandoening categorie 50- 60 jaar vond ik..dus op naar de huisarts zei zegt ik weet t niet t veranderd met de dag. Ik baal hiervan zeg..het zijn steeds meer organisaties voor patienten die vinden dat wij een groep zijn die niet achteraan moet staan..zijn jullie al wel.ingeend en zijn er dan soms bijkomende criteria voor ons? Eerst was het als je bijv. Chemo kreeg maar ik las gisteren dat er ook artsen zijn die het hebben van kanker prioriteit op zich zou moeten hebben. Daarnaast vind ik ook een datum weten onderhand wel t minste..

Dank voor jullie reactie..

Jeron.

 

2 reacties

Hoi Jeron,

Hier hetzelfde verhaal. Huisarts hoort niks, in mijn provincie zijn ze nog niet eens begonnen en het verandert natuurlijk ook iedere keer. Als ik de schema's bekijk staat kanker niet eens genoemd bij de aandoeningen waarmee je voorrang krijgt, alleen de hematologische vormen, waarbij men een groter risico loopt. Het lijkt erop dat wij tot minstens mei moeten wachten en als je jonger bent, misschien nog wel langer. Ik heb mijn huisarts gevraagd of ik Janssen zou kunnen krijgen, omdat dat maar één  prik is. In mei de eerste AstraZeneca-prik betekent 10 - 12 weken later pas de tweede, dan is de zomer voorbij. En ik houd er rekening mee dat dit misschien mijn laatste zomer wordt. Huisarts gunt het me van harte, maar weet nog niet welke vaccins zij krijgt en wanneer.

Het voelt allemaal onrechtvaardig, toch probeer ik het maar te aanvaarden zoals het is, ik vrees dat we er toch niets aan kunnen veranderen. Ik leef dus voort in volstrekte isolatie want voel me wel degelijk extra kwetsbaar en wil per se geen Covid oplopen.

Nou Jeron, veel sterkte maar weer, het valt niet mee allemaal.

Liefs, Hanneke

P.S. ik lees net dat de gezondheidsraad adviseert om Janssen toe te dienen aan kwetsbare groepen. Nu maar hopen dat wij daar bij horen. Het zou toch wat al te gek zijn als dat niet zo is. 

Laatst bewerkt: 17/03/2021 - 10:24

Ik was vorige week bij mn huisarts, niet voor de kanker maar voor iets anders en wat bijkletsen was ook fijn. Deze week zou Gelderland beginnen met AstraZeneca en ik werd op een bellijst gezet: als er vaccin overbleef bij de kleine groep die ingeënt ging worden (mannen met overgewicht en ouderen en weet-ik-wat), zou ik gebeld worden!

Maar dat vaccin ligt nu langere tijd stil en vanmorgen las ik helemaal niets meer over mensen met kanker. Ik word er verdrietig van, hoe kan dit gebeuren in ons welvarende land. Ik mag barsten voordat ik doodga aan dat klotevirus virus. 

Sterkte, Jeron! XXX 

Laatst bewerkt: 17/03/2021 - 20:36