Topvriendin

En dan moet je nog bloggen ook omdat de fanclub anders ongerust wordt. Ik wil wel maar die stomme benauwdheid maakt het lastig een zithouding te vinden. Ligt het nu aan mij of wordt het met de dag erger? Kon ik vorige week nog zonder medicatie met Rolli per bus naar het ziekenhuis voor het laatste consult bij de longarts, ik zou er nu niet meer aan beginnen, denk ik. Ik heb nog altijd zorgvervoer.

Gisteren gegeten bij Ex en Zoon en ze bijgepraat over het hospice. Zoon verzekerd dat ik hem overal van op de hoogte houd en niks voor hem verberg. Hij is tenslotte 24, autist of niet. Daarna liet hij zijn bijna twee meter lange lijf naast mijn stoel op de grond zakken en gaf me een spontane knuffel. Iets dat zelden voorkomt; meestal ben ik degene die op een Ikeatrapje gaat staan om met hem te knuffelen op gelijke hoogte, ik ben nogal wat kleiner. Ik was ontroerd. 

Vandaag te vroeg wakker en de de dag al voor zes uur begonnen met een slokje uit de morfinefles, nadat diverse mensen die het weten kunnen me verzekerd hadden dat dat echt geen kwaad kan. Daarna een lekker tukkie gedaan, dat wil wel met dat spul en dat vind ik prima. Zojuist een tweede dosis bijgepakt. Als dat nodig is, dan moet dat maar.

Huisarts L was er snel bij vanmorgen. Eén van de hospices neemt vanwege corona niemand op, een heeft een wachtlijst en twee zijn vol maar hebben geen wachtlijst. Ze wenste me een fijne minivakantie en als er iets is kan ik altijd bellen. En dan na de vakantie gaan kijken. Goed plan. En ik ga het ook uitvoeren. Op internet vond ik een filmpje van een van de twee. Ze liggen gelukkig allebei op een mooie locatie met veel groen.

Het bezoek van de dag was m'n trouwe vriendin P. We kennen elkaar sinds onze kinderen peutertjes waren en naar hetzelfde kinderdagverblijf gingen. Mijn Jongste en haar oudste schelen bijna een jaar, op die leeftijd is dat nog een flink verschil. Toch kon ik laatst nog een paar foto's vinden waar ze tenminste samen op stonden. Pas in de loop van de basisschool werden de meiden klasgenootjes en dikke vriendinnen, ze gingen naar hetzelfde vwo en nu ze allebei studeren zijn ze nog steeds BFF's. Iets waar ik heel erg blij mee ben, met het oog op mijn beperkte houdbaarheid en wat Jongste daardoor nog te wachten staat. En zo werden ook de mama's vriendinnen. P is iemand met altijd een goed idee, zoals dat ze me komt ophalen om bij hen in de tuin koffie te komen drinken. Simpel maar o zo fijn. Ze wil graag dingen voor me doen en vandaag heeft ze weer eens gestofzuigd. P verdient een hoge notering in de vriendinnen-top zoveel, maar het zou een beetje raar zijn om een ranglijst te maken. Zeg maar dat ze ergens in de top zit, in de buurt van BFF L en pasbenoemde Bestie M. En dan bracht ze ook nog bloemen én bonbons mee!

Ik kreeg een appje van een van mijn opdrachtgevers van het eerste uur. Ze is een uitstekende tekstschrijver en ze liet mij jarenlang de stofkam halen door al haar werk, want ze legt de kwaliteitslat graag hoog. Ze mist me nog steeds, zegt ze. Zij komt ook op de bezoekwachtlijst. Ik zou het nu niet meer kunnen, maar correctie en redactie was echt het leukste werk ooit. Niet dat ik ervoor geleerd heb; ik ben gewoon een taaltalent, al sinds ik op mijn vierde leerde lezen. Waar ik het meest trots op ben: in 2006 deed ik mee aan het Groot Dictee (in het gebouw van de Eerste Kamer, met allerlei BN'ers erbij en Philip Freriks als presentator) en ik werd tweede. Nét niet gewonnen! Jammer, maar toch eervol. De winnaar was een doorgewinterde 'dicteetor' die alle dicteewedstrijden in Nederland en België afging, terwijl ik gewoon voor de lol eens een kansje waagde. Echt een superleuke ervaring, fifteen seconds of fame en een mooie pennenset.

Enough for today, zou mijn oude vriend Bhagwan gezegd hebben. Terug naar mijn hangplek op de bank. Ik kreeg vandaag een zeer praktisch idee. In plaats van een lomp groot kussen om overheen te hangen in de 'COPD-houding' gebruik ik een piepklein vouwstoeltje, type visserskrukje, dat ik bijna dertig jaar geleden heb gekocht tijdens een fietsvakantie. Mijn brein heeft aan creativiteit nog niks ingeboet.

 

4 reacties

Lieve jij, je moet niks hè...

Fijn zo'n lieve mensen om je heen en reuze fijn een knuffel van zoonlief! Prachtig toch! 

Super eervol die 2e plaats! Doe ik je niet na :-)

Sterkte lieverd. Je doet best flink ook al vertel je al je gram. Het is zwaar, oneerlijk en wat al niet meer. Leef zeer met je mee en hoop dat je nog een kei leuke minivakantie met je dochters krijgt!

Liefs xxx van mij

Laatst bewerkt: 25/06/2021 - 22:51

Lieve M,

Het zijn de kleine dingen, toch? Van het dictee weet ik nog! Als outsider werd je  tweede, het gros van de professionele dicteetorren achter je latend! Voorwaar een prestatie de de officiële annalen ingaat.

Hoop op nog vele kopjes koffie in tuinen voor je, en dat het visserskrukje maar een heilzaam tweede leven mag krijgen,

liefs, B

Laatst bewerkt: 26/06/2021 - 07:32

Vanaf ongeveer 1:5o mijn 15 seconds of fame, in mijn reclameshirt met mijn website mv8tekst erop 😊 (inmiddels opgedoekt). 

15 jaar jonger en 15 kilo zwaarder, schat ik. 

Laatst bewerkt: 26/06/2021 - 12:06