Slapjes

Ik heb mijn dag niet. Ben ik eindelijk begonnen met de blog, valt de stroom uit in het hele huis, of misschien wel in de hele buurt. Het duurt maar even, maar mijn blog in aanbouw is verdwenen.

Mwah ...
Zou het door de verlaagde dexa komen? Of door de glucose die misschien wel structureel te hoog is? Geen idee of dat ook kan. Huisarts bellen, of ze dit de komende tijd een paar keer kunnen checken. Het voelt wel aan als een soort ontregeling, maar dat hyperen van de afgelopen maanden was dat natuurlijk ook al. Ik ben blijkbaar mezelf niet meer.
Ik heb de krant gelezen, een beetje genetflixt, bonen gekookt voor het avondeten, een kruidkoek gebakken, maar het gaat allemaal niet van harte. En wat ik gisteren gedaan heb? Ik weet alleen nog dat ik gewerkt heb aan de feestvoorbereiding omdat ik B. input heb toegezegd voor de website die hij gaat maken. Ja, ik pak het groots aan! Wat ik verder gedaan heb? Hopelijk de kat van Oudste gevoerd, anders zal het arme beestje wel honger hebben inmiddels. Gelukkig ben ik zo verstandig om daar een alarmpje voor in mijn telefoon te hebben. En ik dacht even dat ik bij mijn autodeelmaatje op bezoek was geweest, maar dat was een dag eerder. O ja: ik schreef een blog met de titel Zonder titel, zonder foto, zonder inspiratie (of zoiets). Later vond ik dat wel erg negatief klinken en heb ik de naam veranderd in Zonder titel.

Ik kijk even of ik nog een ongebruikte foto op voorraad heb: ja, die heb ik. Ik kijk ernaar uit om mijn oranje-blauwe PostNL-kleding weer aan te kunnen trekken, maar zoals ik me nu voel zou ik waarschijnlijk omkukelen met fiets, tassen en al. Toch maar even niet, voorlopig.

Prognose
Ik lees meer over hersenmetastasen en maak me daar misschien wel meer zorgen over dan over het longgedeelte, want stiekem vertrouw ik er wel op dat immunotherapie gaat werken bij mij.  Zonder behandeling is de levensverwachting bij een hersentumor maar enkele maanden(!), zie ik overal. Dus ik mag nog blij zijn dat die uitzaaiing snel ontdekt is: begin januari, terwijl er eind oktober op CT nog niks te zien was. Kennelijk heb ik tot nu toe niet de juiste vragen op het juiste moment aan de juiste persoon gesteld, namelijk: 1. Heeft de immunotherapie – gesteld dat die werkt – ook een gunstig effect op longkanker in je hoofd, ofwel een hersenmetastase? Helpt het ook om nieuwe metastasen te voorkomen? 2. Wat is mijn prognose als de hersenmetastase door de bestraling uitgeschakeld is maar er zit nog altijd ‘iets’ in mijn hoofd dat ruimte inneemt? 
Niet dat het veel uitmaakt; die kanker gaat z’n gang toch wel. Het duurt alleen nog lang voor ik meer weet, want de MRI van de hersenen is pas op 30 april. Dat is dan maar zo, er zal wel over nagedacht zijn.