“Hoe gaat het nu met je”??

“Hoe gaat het nu met je” of “Hoe voel je je nu”??

Dat zijn de goed bedoelde beleefdheidsvorm vragen van de mensen uit mijn sociale omgeving. En ik antwoord ook het meest met:  “eigenlijk wel prima”. Ik voel mij ook niet ziek….ik wordt straks ziek en misselijk van het behandel traject dat ik adjuvant (preventief) mag onder gaan. 

Na mijn operatie van 25 juni j.l. is de tumor onderzocht en deze bleek agressiever en ook angioinvasie (in bloedvat gegroeid). Wat dus betekent dat de er de komende jaren een verhoogde kans van uitzaaiingen kan ontstaan 😔🙄. 
Bij het al besproken behandelplan van Hormoontherapie (Tamoxifen) en de Bestralingstherapie in het AVL komt ook nog 20 weken lang Chemotherapie bij.

Met de Hormoontherapie ben ik begin Juli begonnen en ik moet zeggen dat het tot nu toe goed te verdragen is 🙏. Natuurlijk zijn er ongemakken en bijwerkingen maar ik weet waar voor ik het doe. Het doel heiligt de middelen zeg maar….

Momenteel ben ik bezig met de bestraling’s behandelingen in het AVL, ik heb er nu 2 op zitten en nog 13 te gaan. Hier van had ik gedacht “het wel even te doen”, daar was toch iets te lichtzinnig over gedacht door mij. Het hele proces inclusief “breathhold” techniek had toch wel impact op mijn gestel. Ik ben echt vermoeid na de behandelingen, wat ook weer zijn voordelen heeft want ik slaap als een roos s’nachts.

Het meest zie ik op tegen de chemotherapie van 20 weken lang, ik heb alleen al een hele tas met medicatie mee gekregen tegen de misselijkheid 🙄. Heb al een bloed hekel aan paracetamol laat staan wat er nu allemaal mijn lijf in komt aan gif en troep. Maar goed zoals ik al eerder zei: “Het doel heiligt de middelen”.

Als al deze adjuvante behandelingen er toe bij kunnen dragen naar een grotere kans op genezing en weg blijven van de kanker…., dan heb ik dat er “graag” voor over. Ik ben nog niet klaar op deze wereld…ik wil mijn kinderen nog brengen, opa worden, nog heel veel leuke dingen doen met mijn ‘Meisje”, etc. etc. Het leven is te mooi om niet voor te vechten 👊🏼🙏🏼…

Gek genoeg relativeert kanker ook enorm, het brengt je ook dingen… Ik denk en kijk anders tegen en over dingen na, maak mij minder druk om bepaalde zaken. Maak makkelijker keuzes, geniet meer van kleine dingen die er eigenlijk altijd al waren.            Voel mij ook een stuk sterker sinds een lange tijd…..wandel minimaal 5 x per week rond de 10 km, doe iedere dag aan kracht training omdat de oncoloog zei dat dit mij beter gaat helpen in mijn herstel bij de chemotherapie. Eet een stuk gezonder en ben 6 kilo afgevallen…..👍🏼.

Al met al ook enige positiviteit die kanker met zich mee brengt, ik moet het accepteren, omarmen en aanvaarden. Al mijn lotgenoten wens ik positiviteit en kracht toe in de strijd die kanker heet 😉🙏🏼👊🏼
 

Groet Ron 

 

3 reacties

Fijn Ron, dat je oog hebt voor de zilveren randen van de wolk!

Veel sterkte en succes met je traject!

💗

Laatst bewerkt: 07/08/2021 - 14:56

Trots op je Ron! Ik heb jou mogen leren kennen via onze honden wandelingen, en nu mag ik helaas ook stellen dat wij lot genoten zijn, jij als man ik als vrouw me deze ziekte! Maar hoe goed jij dit weergeeft, geeft mij ook kracht en motivatie om ervoor te gaan. Ik hoop dat het met jou inmiddels goed vergaat, met de chemo en geef je een dikke zoen op afstand xxx Mariska

 

Laatst bewerkt: 16/12/2021 - 22:40