Erfelijk of niet?

Vandaag ga ik mijn derde chemo krijgen in de serie van vier AC's. Ik zou eigenlijk in de ochtend moeten, maar gisteren belde de afdeling met het verzoek of ik in de middag wilde komen. Wat mij betreft geen probleem.
Gisterochtend kon ik onverwacht snel terecht voor een gesprek met de klinisch geneticus over erfelijkheid. Dit geeft weer een geheel nieuwe dimensie aan het hebben van borstkanker.
Ook al omdat ik deze uitslag graag geweten zou hebben voor de behandelingen (ben ik drager laat ik beide borsten en eierstokken preventief verwijderen). Nu moet ik nog 10 weken wachten op de uitslag.
Heb ik mijn dochter en zoon belast met dit gen? Hoe zit het met mijn broers en hun dochters?
Verder moet ik toestemming vragen aan een aantal tantes en de weduwe van een oom om hun dossiers te mogen laten raadplegen door het VU. Ik heb geen intensief contact met deze mensen, dat maakt het lastig. Aan de andere kant is het weer een moment om de familiebanden aan te halen.
Eerst deze chemo maar even 'doorstaan'.

4 reacties

Moet je 10 weken wachten op de uitslag? Ik had hem binnen 4 weken. De kans dat je drager bent is erg klein dus ik hoop dat jij, net als ik geen drager bent! Succes en sterkte!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hi Heleen,
Snap dat je die uitslag liever vóór de behandeling geweten had.10 weken is wel erg lang wachten op toch een belangrijke uitkomst. Lastig om met deze aanleiding weer contact met tantes te moeten opnemen maar wie weet tot welk mooi contact dit toch nog mag leiden?
Sterkte met je chemo kuur, hoop dat bijwerking tot minimum beperkt blijven voor je.
Liefs
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi allen, ik krijg na de AC's ook nog 12 x Taxol (wekelijks) en Herceptin (3 wekelijks).
Ik had begrepen dat bij het eerste onderzoek het 10 weken duurt, ben je de tweede in de lijn van het onderzoek kan het sneller omdat ze dan gerichter kunnen zoeken. Inmiddels blijkt een tante geen borstkanker gehad te hebben maar iets anders, dus ik kan een lijntje doorknippen : ). Hoewel de aanleiding niet leuk is, vind het het hernieuwde contact met de tantes toch fijn. Ze zijn superlief en meelevend. In hun tijd werd er veel minder openlijk over gesproken, terwijl dit juist zo nodig is, dat vinden zijn nu ook.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14