Over mij

Hallo, ik ben Hanneke en ik ben 67 jaar.

Vorig jaar, eigenlijk tegelijk met de start van de covid pandemie mocht ik met pensioen. Veel binnen gezeten want COPD patiënt, dus tot de eerste inenting voelde ik me niet veilig buiten, verder dan een dagelijks rondje kwam ik niet.

4 juni had ik eindelijk mijn 2 Pfizers binnen en durfde ik wat meer, waaronder een bezoek (ging daarvoor telefonisch) aan mijn huisarts vanwege contante aandrang en anaal bloedverlies. Huisarts dacht aan poliep of aambei maar stuurde me nu na 3 maanden toch door. 

En daar ging ik, de molen in: MRI, Pet CT scan, bloedonderzoeken, colonoscopie, rectaal onderzoek, dit alles binnen 3 weken.

En toen de verpletterende uitslag: endeldarm kanker met uitzaaiingen naar lymfeklieren, lever en longen. Niet meer te genezen, maar wel te rekken door palliatieve zorg.

Dat betekende in mijn geval een stoma operatie omdat ik gevaar liep een darmafsluiting te krijgen, en daarna chemokuren.

Ik was in een nachtmerrie beland en werd maar niet wakker....binnen no time een spoed operatie en heb nu net een weekje vrij van de eerste chemo kuur.

Inmiddels heb ik mijn stoma, die er pas 4 weken zit, redelijk geaccepteerd en begin ik te aanvaarden dat dit het is, zoals het is.

Tot op heden geen woede of verdriet, wel dankbaarheid dat er toch nog een kans gegeven wordt om iets langer van dit leven te genieten. Misschien komt die woede nog, ik ben een ster in het me goed houden, vooral naar mijn kinderen toe.

Het blijft raar, 6 weken geleden dacht ik iets onschuldigs te mankeren en nu dus dit.

Ondertussen geniet ik van kleine dingen die er gewoon ook nog zijn. De grenzeloze liefde van mensen dicht om me heen, mooie bloemen, een lekker gebakje en vooral nog veel zelf kunnen doen, iedere dag een beetje meer.

Hoe het verder zal gaan weet ik niet, maar positief zijn helpt me echt, ook al zitten er weleens moeilijke momenten tussen.

Ik hoop dat ik hierover met jullie van gedachten kan wisselen, en alle tips en tricks zijn welkom.

Sterkte en positiviteit voor iedereen gewenst en laat wat horen!!

Hanneke