Pluk de dag

Lieve lezers,

De tweede toediening van de nieuwe kuur zit erin. Mijn lichaam moet hier echt wel even aan wennen. De eerste week na het infuus, de Tucatinib  en het weer opstarten van Capecitabine (chemo), maakt dat ik me moe voel, soms misselijk met diarree.               Ook ben ik af en toe duizelig, al kan dat ook nog nasleep zijn van de bestralingen. De huid van handen en voeten zijn dun en zeer gevoelig geworden. Bij de laatste bloedafname is gebleken dat mijn nierfunctie achteruit gaat. Na overleg mocht de kuur gelukkig wel doorgaan. Al had dit vervelende gevolgen voor onze vakantie. Op vrijdag de kuur en op maandag met de camper richting Zeeland. Of het nu een verkeerde timing was direct na de kuur, of door het extreem warme weer van bijna 40 graden, dat zullen we wel nooit achterhalen. Feit blijft dat ik blaren op de voeten kreeg van het hete strand, duizelig werd van de warmte en misselijk van het eten. Drie dagen hebben we het vol gehouden. Ik zag steeds onze lekkere zachte bank voor me, waarop ik zo fijn kan liggen. Dan is er maar 1 optie: inpakken en wegwezen. Spijtig, echter o zo blij dat ik weer thuis was. Ik zit nu aan het einde van de tweede week en voel me al een stuk beter. Morgen begint gelukkig de stopweek van de Capecitabine. (Twee weken 3300 gram per dag en dan één week rust). Hopelijk heb ik straks net zo'n goede week  dan de vorige keer. Kunnen we misschien toch nog een paar dagen in de buurt kamperen. Tussendoor moet er natuurlijk wel gewoon bloed worden geprikt ter controle voor de volgende kuur.  We blijven stand-by maar genieten zeker van de goede momenten die er ook blijven. Ik wens iedereen/ voor zover mogelijk een fijne vakantie toe. Pluk de dag!

Liefs vit

3 reacties

Balen Vit dat de bijwerkingen zo heftig waren. De extreme warmte zal daar zeker ook een rol bij hebben gespeeld. Geef in ieder geval aan dat de bijwerkingen zo heftig waren, bij je volgende controle-afspraak die je voor de 3e kuur zult hebben. Mogelijk dat de dosering dan wat aangepast kan worden of dat je medicatie krijgt om de bijwerkingen van de 3e chemo milder te laten zijn.

Wens je nog een hele fijne week toe. Liefs Dasje.

Laatst bewerkt: 29/07/2022 - 09:43

Goede tip Dasje, ik ga het melden voor de volgende kuur. Dan heb ik toch eerst een gesprek met de oncologie verpleegkundige. 

Laatst bewerkt: 29/07/2022 - 13:02