we naderen de herfst

lieve lezers, lotgenoten

Het is inmiddels september en hier volgt een korte update over de nieuwe behandeling. De controle scan/MRI zag er stabiel uit, dat is een pluspunt. Na het melden van verschillende vervelende bijwerkingen is er besloten de medicatie dosis te verlagen. Helaas heeft dit niet veel effect gehad. De zomer is voorbij gegleden terwijl ik daarvan de meeste tijd heb doorgebracht op de bank. Nog steeds erg moe en misselijk, waardoor je steeds minder gaat eten. Daardoor wordt je lichamelijk zwak en geestelijk futloos. Ook  kreeg ik er problemen met de blaas bij. Ontstekingen en-of irritatie, wat het ook is geweest, na een antibiotica kuur was de ontsteking weg, maar de klachten bleven. Nu proberen we een andere aanpak: in de stopweek van de Capecitabine, mag ik ook de Tucatinib laten liggen, zodat het lichaam tijd heeft om te herstellen en op kracht te komen. Het blijft even puzzelen, omdat het laatste middel nog totaal onbekend is buiten de testfase om. Als deze aanpak niet werkt dan gaan ze dosis nogmaals verlagen, maar dat duurt nog wel even. Vandaag heb ik een "goede" dag en dat komt mooi uit. Zomerfeesten in ons dorp, ik heb de kleding al klaar hangen voor een ouderwetse gezellige Oostenrijkse avond. 

Grüß Gott und bis bald

2 reacties

He wat vervelend als je leven zo beknot wordt door de bijwerkingen van de pillen. Ik gebruik ook Capecitabine en heb ook een dosisverlaging gehad. Een wereld van verschil was dat! Zit nu op 2500mg per dag en dat gaat zonder problemen. Hoop dat het voor jou ook zo uitpakt. 

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 18:53
12 september 2022 om 12.35

Dat is fijn om te horen, ik zit nu op 2600 gram per dag en de tucatnib op 400 per dag. Als het nodig is kunnen ze allebei nog iets naar beneden. eerst maar afwachten of een complete stopweek werkt.

Laatst bewerkt: 12/09/2022 - 12:35