driegangenmenu

De tafel is feestelijk gedekt als de deurbel gaat. De bezorger overhandigt een tas met daarin het driegangenmenu voor twee personen dat wij besteld hebben bij een gerenommeerd restaurant in de stad. Vol verwachting pakken we de doosjes uit en lezen het bereidingsadvies:
1. Leg de visterrine op een bord. Verdeel de kappertjes om de terrine en druppel de kruidenmayonaise op het bord. Leg tot slot de pretzel op de terrine.
Het smaakt heerlijk. We hebben wat te vieren. De waarde van de tumormarker is gezakt tot net onder de veilige norm. Mijn verblijfsvergunning is voor 3 maanden verlengd zoals Lief dat verwoord.
2. Zet vlees, aardappelen en groenten 8 minuten in een voorverwarmde oven. Verwarm de saus in een pannetje. Leg vlees, aardappelen en groenten op een bord, schenk de saus om het vlees heen.
We voelen ons verwend met al die smaakvolle gerechten op ons bord. Er viel weinig te bespreken tijdens de controle in het ziekenhuis. De bijwerkingen vallen mee. Leukocyten zoals verwacht laag maar nog wel veilig. Het voelt vreemd praten met zo’n mondkapje op en het nodigt niet uit om, zoals gebruikelijk bij dokter P, te vertellen over ons verdere wel en wee. Hierdoor verlaten we binnen een recordtijd de spreekkamer.
3. Plaats het taartje op een bord. Leg de mandarijnenrelish, pistache mousse en kletskop naast het taartje.
Ik neem mij voor om dit restaurant in het echt te bezoeken zodra dit weer kan en het veilig voelt. De kanker wordt momenteel onder de duim gehouden, nu nog die rottige Covid19 de wereld uit zien te krijgen. Ik meld mij als eerste aan zodra er een vaccin beschikbaar is. Angst voor mogelijke bijwerkingen op de lange termijn zijn aan mij niet besteed. Wat lange termijn? Ik leef nu. Wel krijg ik steeds meer last van de huidige bijwerkingen van het rondwarende virus zoals het niet kunnen omarmen van mijn moeder of dat eeuwige afstand houden tot anderen. Of het continu op mijn hoede zijn: die keelpijn, waar komt die vandaan? Moet ik nu alweer hoesten? Of afspraken die afgezegd worden wanneer iemand in contact is geweest met iemand die zich net heeft laten testen. Wat een gedoe! Kom maar op met dat vaccin. Na chemokuren, bestralingen en allerhande zware medicatie kan dat er ook nog wel bij.

3 reacties

Wat een verwennerij, klinkt goed! Maar vooral gefeliciteerd met het gode nieuws. Inderdaad, vieren maar. Ik begrijp dat je dat vaccin wil. Wat nou....bijwerkingen.....die zijn we wel gewend toch? Kwaliteit van leven staat voorop! Jij kunt dit!💪💪💪

Laatst bewerkt: 23/11/2020 - 20:23

Lieve Josephine,

Wat heelijk het water zou je zo in de mond lopen. En wat fijn dat je zo'n goede uitslag hebt. Gefeliciteerd ben ontzettend blij voor jou.

Ja wat een gedoe die corona, ook ik sta vooraan om me te laten inenten de lange termijn gevolgen als we die al krijgen dealen we ook wel weer mee.

Geniet van het goede nieuws laat het maar lekker zo doorgaan.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 23/11/2020 - 20:46

Wat ontzettend fijn, de kanker onder controle! De verblijfsvergunning voor 3 maanden verlengd, herkenbaar en een leuke uitspraak, maar dat mag alleen iemand met kanker zo zeggen of de partner-van inderdaad. En lekker zo'n feestelijk etentje samen!

Ik sta ook vooraan straks, voor het vaccin, dat wordt nog dringen ;-) Als we last krijgen van gevolgen op lange termijn, hebben we in ieder geval een lang termijn! XXX

Laatst bewerkt: 25/11/2020 - 10:56