Diabetes en chemo

Sinds 2010 ben ik bekend met diabetes type 2. Ik heb het altijd nog kunnen redden met pillen. Vorig jaar zelfs af kunnen bouwen naar 2 x metformine 850 gr, ipv 3x metformine en 3 x gliclazide, met behulp van het keerdiabetes2om programma. Helaas heb ik het niet helemaal afgemaakt omdat ik alleen nog maar de hele dag met eten bezig was. Het werd me teveel het smorgens vroeg al bereiden van mijn ontbijt, lunch en avondeten. Daarna naar mijn werk, ik ben Woonassistent in een verpleeghuis op een PG afdeling met demente bewoners. Prachtig dankbaar en dierbaar werk. Op een woning met 10 bewoners variërend van leeftijd van 54 tot 94 jaar. Ook voor hun kook ik de maaltijd, op de woning dus ze ruiken de heerlijke geuren en krijgen daarvan ook weer trek. Het is een open keuken waarbij de interactie een heerlijk moment van de dag is. Soms kook ik samen met een bewoner en de maaltijden worden altijd in overleg met de bewoners samengesteld.

Maar ja, mijn dag bestond alleen nog maar aan het bedenken, bereiden en eten van maaltijden. Het werd me teveel dus ik heb het losgelaten. Maar eet nog wel bewust. Ik ging weer terug naar 3x metformine. En nu pfff de chemo heeft mijn suiker zo ontregeld dat ik nu 2x metformine 500 gr slik en daarnaast 12 eh langwerkende insuline spuit voor de nacht en zonodig als mijn suiker boven de 15 komt een snelwerkende insuline. Mijn vingertoppen zijn altijd al gevoelig geweest ook door fybromyalgie en het ginger prikken meerdere keren per dag is geen pretje. Nu heb ik sinds afgelopen Dinsdag een freestyle Libre glucose sensor laten plaatsen en hoef ik mezelf alleen nog maar te scannen. Wat een uitkomst 😁🎉.

Ondertussen begin ik wel op een transformer te lijken met een silversling (braće)) om mijn linker duim (duim instabiliteit) en in mijn rechterarm de PICC line en sensor 🤣🤣.Wie weet krijg ik nog ergens een kleine filmrol aangeboden 😜.

Tijdens de kuur zie je mijn suiker omhoog schieten, de dexa draagt daar zeker aan bij. De eerste kuur ging mijn suiker naar de 28 pfff ik zat nooit hoger dan 11. Maar nu met de insuline is mijn hoogste punt 18 geweest en dan spuit ik 4eh snelwerkende bij. Volgende week weer een dubbele kuur ( 1x in de 3 weken Pac en Carbo) ik ben benieuw wat mijn suiker dan gaat doen!.

Verder kom ik de kuren tot nu toe goed door, een beetje moe maar elke dag weer beter. Ik probeer 2x per dag te wandelen. Het is fijn dat we een hondje hebben en af en toe met iemand wandelen is erg fijn.

Liefs van Alina 

2 reacties

Mmmmmhhh. Niet jouw afstandsbediening ergens laten slingeren. Of is er een app om jou te besturen? :-D

Laatst bewerkt: 20/01/2022 - 11:59

Lieve Shyane 

Gossie meissie wat naar voor je dat je suiker zo ontregeld wordt door de kuur en ja idd de dexa ,als je aan het scannen met je telefoon gewend bent is het een uitkomst tenminste dat zegt mijn schone kind die type1 heeft ,sjonge een duimbrace picc lijn en scan tip nou shy008 dat wordt filmster worden voor jou 😉👌maar toch geef ik je ff n dikke knuff en hoop dat je een beetje goed door je kuur komt ,trouwens wat een prachtwerk doe jij ,dankbaar is dat he in een ver verleden heb ik ook met demente mensen gewerkt en ik vond dat prachtwerk je kan zoveel voor ze betekenen ,maar ik snap heel goed dat het een beetje teveel werd alleen met voeding en eten bezig zijn ,

Liefs wn sterkte hes😘😘

Laatst bewerkt: 20/01/2022 - 23:53