1e kuur zit erop.

Geheel onverwacht zit mijn eerste kuur a 12 weken paclitaxel en 3 wekelijks Carboplatin erop.

De laatste 2 kuren Pac zijn niet doorgegaan. Vorige week niet omdat mijn waardes te laag waren. Trombocyten waren 71 en Hb 5.4. 

Deze week ging niet door omdat ik positief getest was voor Corona ( waarschijnlijk waren daar mijn waardes zo laag van). Gelukkig ben ik er niet echt ziek van geweest, vooral neus en keel verkouden 2 dagen en daarna nog een beetje vol gevoel. 

Volgende week begin ik aan de 4 AC kuren. Ik durf wel uit te spreken dat ik daar tegenop zie, en ik vind het fijn nu weer wat te kunnen aansterken .

Heel veel last had ik niet van de afgelopen kuur, vooral kortademig en bij de Carbo last van mijn maag en langzaam zakken van het eten in de slokdarm.

Wat ik wel heel vervelend vind is dat ik zo kortademig blijf, al vanaf het begin van de kuren. Ik heb ook niet het gevoel daar serieus in genomen te worden. Steeds beginnen ze  er over dat ze niet zien dat ik loop te hijgen of snel adem.  Ze hadden het zelfs over hyperventilatie..nou ik weet precies wat dat is en hoe dat voelt , dat is dit echt niet. En dat duurt ook niet de hele dag. Nee dit voelt of er bovenin mijn borst en achterin mijn keel iets afgeknepen word. Maar als ik rustig adem is er goed mee om te gaan. Wandelen en praten tegelijk word wel moeilijker. 

Nu ben ik me aan het voorbereiden op de AC kuren. Ik voel dat ik weer wat meer energie heb na 2 x geen chemo , maar ik ben niet meer waard wat ik was aan het begin van de chemo 12 weken geleden. 

Ik ga het op me af laten komen , het is wat het is en ik heb geen keus. 

Zo weer even lekker geklaagd , heerlijk hoor 😁

3 reacties

Mijn oncoloog zou zeggen: dat is geen klagen, dat is vertellen hoe het gaat. 

En hier mag dat gewoon.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 25/03/2022 - 19:57

Lieve Shyane 

Klagen kennen we hier niet heb ik me ooit laten vertellen door een zeer wijs mens wij noemen hem zweef ,je vertelt gewoon hoe het met je is zoals iedereen dat hier doet ,ik lees iets verontrustends benauwd moeite met adem halen en daarin niet serieus genomen worden dat kan niet he jij moet ten alle tijde mogen en kunnen zeggen hoe jij het ervaart en het is aan het zh om daar iets mee te doen ,in ieder geval uitzoeken waar het precies vandaan komt is het de chemo of komt het door corona dus ik hoop toch echt binnenkort te lezen dat er uitsluitsel over is want je moet je wel serieus gehoord voelen je maakt door dit alles al genoeg mee ,

heel veel sterkte met alles liefs hes xxxx

Laatst bewerkt: 29/03/2022 - 14:17