Hoe overleef ik….

Lieve mensen.

Velen zullen zich hierin herkennen.

Ineens  staat je wereld op zijn kop en krijg je te horen dat je kanker hebt. Hoe is dit mogelijk denk je dan, wat heb ik gemist dat er in mijn buik een enorme tumor zit waar ik tot 3 dagen geleden niets van gevoeld heb. Dan begint de mallemolen van echo naar blaasonderzoek naar een ct scan. Met gemengde gevoelens een eerste gesprek met de oncoloog gehad afgelopen dinsdag. We weten nog niet wat het precies is maar het is niet goed….. Het vermoeden is gynaecologisch maar het vreemde is dat ik geen eierstokken of baarmoeder meer heb. Deze zijn in 2018 preventief verwijderd. Toch is er een vermoeden voor uitgezaaide eierstok kanker omdat de CA 125 waardes zijn gestegen naar 1783… Ons locale ziekenhuis verwijst mij nu door naar het Radboud in Nijmegen . Volgende week dinsdag een gesprek met een oncologische gynaecoloog en dan hoop ik meer te horen over de operatie en chemotherapie die gaan volgen. Voorlopig dus in de wacht stand omdat goed overleg nu belangrijker is dan haast. Ik begrijp dat maar wil toch het liefst zo snel mogelijk dat ‘ding’ eruit hebben. De pijn is nu te doen maar wel worden al m’n organen in mijn onderbuik afgekneld. Dat geeft veel ongemak.

Wordt vervolgd 

1 reactie

Hoi Senna,

Tsja, welkom bij de ‘club’ zou ik haast zeggen. Je beschrijft precies hoe het voelt om ineens deze overweldigende mededelingen te krijgen. Het voelt alsof je in de verkeerde film zit. Helemaal in jouw geval, waarbij je preventief van alles hebt laten verwijderen. Dat maakt angstig en geeft het gevoel dat er geen controle meer is. 
Ik hoop voor je dat er snel een behandelplan gaat komen zodat je weet waar je aan toe bent en kunt focussen op de stappen die gezet moeten worden. Wens je alle goeds en hoop weer van je te horen.💪🍀

Laatst bewerkt: 22/01/2023 - 08:46