Gedoe!

Een heerlijk rustige zaterdagmiddag. Buiten regent het af en aan, man besluit zijn autosleutels aan jongste zoon te geven, zodat hij met z’n teamgenootjes naar hockey kan gaan, zelf blijft hij ook lekker op de bank zitten. Ik lees wat tijdschriften. En van het ene op het andere moment, heb ik geen idee wat er gebeurd is. Mijn huis staat vol met hulpdiensten: brandweer, politie, ambulancepersoneel. Mijn lijf voelt alsof er een tractor overheen gereden is, ik heb de hele boel volgeplast en mijn tong is aan twee kanten stuk gebeten.

Achteraf hoor ik dat ik een epileptische aanval had. Man had dat nog nooit meegemaakt, die had geen idee wat er gebeurde en probeerde eerst een aantal keer 112 in te toetsen in het wachtwoordscherm van zijn telefoon. Dat werkte niet. Uiteindelijk heeft hij zelfs de traumahelikopter achter het huis laten landen, dus paniek alom. Ik ben linea recta naar het ziekenhuis gebracht, waar een MRI-scan van mijn hoofd inmiddels uitwees dat er nu ook uitzaaiingen in mijn schedel zijn gekomen. Elke spier in mijn lijf heeft spierpijn, dat zou normaal zijn na een dergelijk feit, maar de pijn in mijn linkerbeen is dusdanig dat ik er geen minuut op kan staan. Erger dan drie bevallingen en een bronchoscopie, dus daar is zojuist ook een MRI van gemaakt. Afwachten maar weer, wat daarop te zien is.

Alsof dit nog niet genoeg ellende was, gaf ik per ongeluk een klein kuchje, hier in mijn kamertje alleen, waar een arts bij was. Longkanker, weet je wel. Er was net een blaasontsteking en 38.2 koorts bij me aangetroffen, je wordt nu eenmaal van links naar rechts onderzocht wanneer je eenmaal in een ziekenhuis ligt. Plots ging mijn kamer op slot en kwam het personeel enkel nog in volledige bepakking naar binnen: Lock down wegens Covd-verdenking. Dat leek me heel erg stug, ik leef sinds januari al in staat van quarantaine, maar goed: niet aan te ontkomen. De wattenstaafjestest werd gelukkig gelijk uitgevoerd, en binnen 24 uur het verlossende antwoord: niets aan de hand qua Covid.

Maar verder natuurlijk verschrikkelijk naar en onzeker. Op dit moment weet ik nog niet zoveel, in een kamertje elders in het ziekenhuis wordt er druk over mijn toekomst vergaderd. De chemo van gisterenmiddag is afgeblazen, zodat eventuele bestraling van mijn hoofd eerder zou kunnen plaatsvinden. Verder weet ik helemaal niets…. Frustrerend en onzeker, om de woorden van wordfeud/blogmaatje MV8 te gebruiken: Gedoe!

Maar 1 ding wat ik nu wil: naar huis. Oké, ik kan moeilijk lopen en/of staan. Al 3 verschillende mensen boden me een leen-rollator aan. Man moet voornamelijk thuis werken van Rutte, die kan me helpen. En ik krijg het ziekenhuiseten niet meer weg, ik snak naar de kookkunsten van de mannen.

En verder: we gaan maar weer afwachten wat de komende dagen ons zullen brengen. Het ziet er allemaal niet rooskleurig uit, maar wees ervan overtuigd: ik ben nog steeds niet zover dat ik het bijltje erbij neer gooi!

8 reacties

Ik voel me vereerd met de titel van je blog! Gebruik 'm gerust zo vaak als je 'm nodig hebt.

Herkenning bij mij wat betreft de epileptische aanval, zo begon het allemaal voor mij op 3 januari van dit jaar. Niks aan de hand en ineens lig je op de spoed.

Zware week gehad en dan nog die onzekerheid hoe nu verder! Ik hoop dat ze je snel laten gaan. Home sweet home bij je gezin en niet te vergeten je geweldige hulphondje Blondie :)

Liefs en sterkte, Marian

Laatst bewerkt: 01/10/2020 - 15:11

Lieve Petra, wat een verschrikkelijke #€£$## k*tkl*te-ziekte is het toch. Je beschrijft het zo nuchter, flinkerd, allemachtig. Ik hoop dat je gauw naar huis mag, dat moet fijn zijn. 

Van vele lotgenoten heb ik gehoord dat uitzaaiingen in de hersenen na bestraling onder controle zijn. Zo moet het bij jou ook gaan. Hou vast, dat bijltje!

Heel veel sterkte en heel veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 01/10/2020 - 16:25

Jemig Petra, wat een dramatische gebeurtenis, wat angstig. En dan te horen krijgen van die uitzaaiingen. Niet te geloven. Ik hoop dat ze het heel snel en effectief kunnen behandelen want jij moet nog een hele tijd mee hoor. Opzouten, die kanker!

Stetkte, liefs en warme knuffel,

Hanneke

Laatst bewerkt: 01/10/2020 - 16:48

Wederom: luister naar Frie. Bestralingen lijken uitzaaiingen toch vaak stop te zetten. Wat een paniek allemaal.  Veel sterkte. 

Laatst bewerkt: 01/10/2020 - 17:08

Pff, wat heftig allemaal, en wat angstig. "Gedoe" is wel iets van een understatement, het is op zijn minst Gedoe In Het Kwadraat. En dan nog zo'n blog schrijven, hoe doe je dat? 

Ik wens je heel veel sterkte, hoop dat je snel duidelijkheid krijgt over vervolg en naar je mannen mag. 

Liefs, sterkte,  Joke

Laatst bewerkt: 01/10/2020 - 18:33

Dat begrijp ik helemaal na vier ziekenhuisopnames in acht maanden 😊 Laat je maar lekker verwennen, pardon mantelverzorgen met de allerbeste catering!

Liefs en sterkte voor komende week, Marian 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 09:45

Wat een afschuwelijk bericht lees ik nu. Wat erg dat dat er weer een uitzaaiing bijgekomen is. Nu in je hoofd. Bizar als je nog maar 54 jaar bent. 

Ik neem aan dat je daarom ook met dexametason bent gestart. En hopelijk trekt de bestraling(en) een rem op de ziekte. Fijn dat je man thuis kan werken.

Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺 

Laatst bewerkt: 11/10/2020 - 15:43