Ander leven, andere smaken

Zo langzaam aan begint mijn leven er anders uit te zien. Uiteraard mis ik Marion hierin nog wel het meeste, ik mis ook háár manier van leven, dat samen met mij één vormde. Niets kan dit gemis goedmaken of herstellen. Ik mis haar bezorgdheid om mij, ik mis haar gemopper als ik weer eens iets stoms deed. Ik mis haar lach, ik mis haar complimenten als we weer een nieuw recept hadden uitgeprobeerd en het haar beviel.

Nu hoef ik dus geen rekening meer te houden met haar: in positieve alsook negatieve zin. Dit begint langzaam tot mij door te dringen.

Qua lekker eten waren wij nogal "ouderwets". Gewone hollandse pot met een vleugje Noordafrika of Azië. Bijvoorbeeld wortelenstamppot met een zelfsamengesteld kruidenmengsel, uitkomend op shoarma. Dat vond zij heerlijk.

Van het weekend wilde ik eens een nieuwe smaak uit proberen. Wasabi. Een zakje borrelnootjes met wasabi. Alleen de kleur al. Groen. Bijna felgroen, oplichtend in een volledig donkere woonkamer. Helaas zijn ze in de GFT bak terecht gekomen. Ik moest ervan huilen: van het weggooien, maar ook van wat het in mijn mond met me deed. Holy moly wat een scherpte kwam mij daar tegenmoet. Aan die smaak zal ik dus nooit wennen.

Wie ze lekker vindt, mag ze komen ophalen, de GFT wordt a.s. woensdagochtend pas geleegd.

 

 

7 reacties

Toch voorzichtig zijn met wat je allemaal gaat uitproberen . 
Anders zit je GFT op de kortste tijd overvol .

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 09:56

Dat valt wel mee hoor. Hannes maakt niet van die grote porties en als het echt te ver gaat, is er niemand die Hannes in de bak stopt.

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 12:22

Mijn GFT bak is maar 20 liter. Past nog geen pompoen in. Doe maar groot jullie met je 240 liter bakken.

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 12:33

Dus heb ik toch gelijk als ik zei dat je voorzichtig moet zijn met van alles te gaan kopen dat je niet lekker vindt. 

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 12:45

 

Je bent aan het experimenteren met smaken. Chapeau.
Wasabi,mierikswortel, kan je de neusgaten uitkomen. Het lijkt me niet lekker in een borrelnoot met allerlei chemische toevoegingen.

Ik vind het lekker als je een potje mierikswortel hebt en een lepel daarvan mengt met mayo en kwark. Heerlijk bij gerookte zalm en ook op groentjes.

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 21:14

Imitatiewasabi, van mierikswortel en/of radijs. Dat zal wel dat dit niet smaakt. Dan zal echte wasabi (wasabia japonica) oftewel japanse mierikswortel misschien nog wel scherper zijn.

De europese gewone mierikswortel kweekte ik in de tuin, was te doen met eten.

Fijne tip, dankjewel.

Laatst bewerkt: 11/10/2022 - 21:46

😂😂😂😂😂 ik lach me rot om jouw uitprobeersels.. ...ik hou het toch liever bij de welvertrouwde Shanghai nootjes. Hoewel ze op het moment lastig te krijgen zijn in de supermarkt 🤔. Komen die soms ook uit Oekraïne??????

Voor de rest probeer ik ook graag recepten uit. Stuur maar door dat wortelesjtamp recept. 

Laatst bewerkt: 12/10/2022 - 18:32