Mijn laatste blog

Lieve mensen, ik heb besloten dat dit mijn laatste blog wordt. Er is veel gebeurd de laatste tijd hier. Zoals jullie lazen in mijn vorige blog was de uitslag eerst goed maar de laatste uitslag was dat ik uitzaaiingen had van mijn bekken tot mijn nek. Dit heeft de situatie veranderd.

Terwijl iedereen genoot van het heerlijke weer is dat mij parten gaan spelen. Voor de hittegolf kwam ik nog lekker buiten met mijn scootmobiel, ging naar het dorp om boodschappen te doen met de  scootmobiel of naar het strand maar na een hele week binnen nam niet alleen de spierkracht af maar alles.

De geluksmomentjes waren prachtig maar steeds dichter bij huis. Zoek die op. Of het nu het strand is of een stukje bos waar de vlinders door vliegen, kijk naar de schoonheid.

Na de buismaag operatie kon ik aangepast eten en drinken. Ik viel wel af maar kon na uitzoeken wat dumping klachten gaf er goed mee leven.  Nu kost het mij sowieso moeite om genoeg te drinken laat staan eten omdat de tumoren teveel gegroeid zijn. Daar ik niet teveel kon drinken en uitdroging verschijnselen had,  kreeg ik vocht toegediend van de thuiszorg. Eerst een halve liter wat goed ging totdat de hittegolf kwam. Mijn lichaam kon niet alles meer opnemen. Besloten is dan ook om te stoppen met de toediening van vocht.

Het toedienen van vocht was het laatste wat men nog voor mij kon doen. Ik moet mij berusten met het feit dat er nu niets meer voor mij gedaan kon worden en dus de laatste fase inging.. Wachten tot Hij me thuis haalt.

Was ik daar klaar voor? Ja/nee maar het bovenstaande komt hard aan

God helpt mij en is mijn hulp en daar ben ik dankbaar voor. Ik weet niet hoelang Hij mij nog geeft maar de tijd die ik heb wil ik besteden aan mijn lieve gezin en niet meer aan een blog maar wel nog even iedere lezer.  Ook ben ik iedereen dankbaar die mij via mijn blog tips heeft gegeven maar ik hoop dat ik ook op mijn manier een bijdrage heb kunnen leveren aan de site www.kanker.nl en heb kunnen laten zien wat Jezus Christus in mijn leven  heeft en  gedaan en nog doet, zijn Liefde, zorg en tederheid die ik tijdens mijn leven met Hem heb mogen ervaren. Ook dat ik Hem zien mag als Hij me thuis haalt… wat een vreugd zal dat zijn!!! .

Sluit ik af met dankzegging

- allereerst en voornaamst..  God de Vader, zijn Zoon gegeven heeft opdat ik en jij, niet verloren gaat maar eeuwig leven hebben als je in Hem gelooft!

- mijn gezin Henk, Tim, Jakob en Cobie

- de Meerkerk in Hoofddorp, pastorale team, kring en allen die voor mij gebeden hebben en/of kaartje hebben gestuurd.. het was een hele bemoediging

- Huisartsenpraktijk Timmers (Lena en Tamara en natuurlijk ook Erik)

- Buurtzorg Katwijk voor alle laatste hulp

- mijn werkgever Marente,

- LUMC  Leiden (die gedaan hebben wat ze konden doen)

en alle mensen die mij met kaarten, cadeau ’s, gezichtsbehandelingen en bloemen hebben overladen.

Extra  speciale dank aan Ineke, mijn lieve pleegmoeder uit Ossendrecht, die hier om de week er voor mijn was en tot het ‘einde’ is gebleven. Je bent een lieve vrouw. Je hebt de essentie van Christus laten zien.. voor jouw echte liefde en “het er zijn”!!

Weet dat Jezus ook van jou houdt!! Volg zijn stem  WWJD!!

 

Lieve groet Chantal (Ano Niempje) en hoop Tot Ziens!!

7 reacties

Je hebt velen geholpen en geïnspireerd met je kracht en geloof. Dat je dat weet. Als dit bericht nog tot je komt. Afscheid nemen..

 

 

 

Laatst bewerkt: 16/08/2020 - 17:24

Lieve Chantal,

Diep respect voel ik voor jou, nu ik je laatste blog hier op kanker.nl heb gelezen... Alle andere heb ik ook gelezen en hoewel zelf niet gelovig, raakte jouw rotsvaste geloof en het open verkondigen daarover én over het verloop van je ziekte mij zeer. Wat geweldig dat het geloof zo'n enorme steun voor je is in deze heel moeilijke en verdrietige tijd... Je staat nu voor een zware opgave - afscheid nemen van iedereen en alles waar je van houdt. Behalve van Hem. Ik wens je alle sterkte en kracht van de wereld. Dank dat je hier was, Chantal. 

Lieve groet,

Carolina

Laatst bewerkt: 16/08/2020 - 19:07

Lieve Chantal, we hebben zoveel respect voor jou, je hebt moedig gestreden en tegelijk ben je een getuigen van Hem geweest en hebt met de liefde die je hebt  voor Jezus anderen bemoedigd. 

Tot ziens ❤

Geesje Wim vd Bent 

Laatst bewerkt: 16/08/2020 - 19:21

Tranen, lieve Chantal.  Je blijft zo sterk ondanks alles.  Je bent in alle omstandigheden moedig en waardig gebleven, ook in deze laatste blog.

Ik heb je van in het begin gelezen en gevolgd, je nuchterheid en je sereniteit waren bovenop het vertrouwen in God de leidraad in je verhaal.  De moed waarmee je de strijd aanging kan ik alleen maar bewonderen.  Het leek ff de goede kant uit te gaan.  Tranen dat je nu de laatste fase ingaat.  Blij wel dat je omringd bent door je gezin en zoveel mensen die van je houden. 

Veel liefs, S.

Laatst bewerkt: 16/08/2020 - 19:56

Heel veel liefde wil ik je wensen in dit laatse stuk van je reis. Liefde van je familie en iedereen die dicht om je heen staat. Ik zal je verhalen missen en ben blij dat ik je hierdoor heb leren kennen.

Liefs Hilde 

Laatst bewerkt: 16/08/2020 - 22:10

Lieve Chantal,

Ook ik heb je blog gevolgd. Sterkte voor jou en je naasten in deze laatste fase. 

X Audrey

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 21:57