Thema, wat jezelf kunt doen! NR 7 Alfa & Omeg
Probleem met de essentiële onverzadigde vetzuren was dat deze elementen bevatten die gevoelig zijn voor oxidatie, bederf dus! Zeker indien deze in aanraking komen met zuurstof of licht of blootgesteld worden aan hogere temperaturen. Om die reden worden ze dus chemisch bewerkt en gemanipuleerd, dat het hydrogeneren! De oxidatiegevoelige elementen worden verwijderd door de onverzadigde vetzuren om te zetten naar verzadigde vetzuren. De vetzuren zijn hierdoor dermate gedegenereerd dat hun oorspronkelijk, essentiële, kenmerken nagenoeg verdwenen zijn, hoewel de kreten op de verpakkingen anders doen vermoeden. De strategie is er dus op gericht om zoveel- en goedkoop mogelijk te produceren en het product zo lang mogelijk houdbaar te laten zijn. Dit heeft natuurlijk niets met uw gezondheid te maken! Kenmerkend hierbij is dat de schreeuwerige teksten, groot vermeld op de verpakking, zoals “ van nature rijk aan Omega-3 “ grotendeels misleidend zijn, misleidend, omdat het “ van nature wel zo was “ maar na hydrogenatie, absoluut niet meer. Doet een beetje denken aan de lobby van Joris Driepinter in de jaren 60. Om van de melkplas af te komen werd melk bestempeld als essentiële voedingstof voor een gezond leven. We zijn er wel één van de langste mensen van de wereld van geworden! Warburg en Peskin stellen dat bovenstaande een zeer grote oorzaak is op de toenemende beperking van zuurstof opname in onze cellen! Nu is het niet zo dat dit de enige factor van beperking is, echter alle overige factoren leiden eveneens tot een beschadigde respiratie ( ademhaling ) van de cellen, en aldus kunnen we zelf nog veel meer doen!