Uitzaaiingen

Ik zei het Kut. Omdat wat ik al vermoedde er uitzaaiingen te zien waren in mijn poortwachters klier. 
Ik kon zelf de medische gegevens inzien en omdat ik vroeger in de verpleging heb gezeten zag ik het staan: metastases. Oeps dat was schrikken. En om mij moed in te  spreken heb ik gedacht ik heb het verkeerd begrepen. De volgende dag naar de chirurg voor de uitslag. En ja hoor ze vertelde wat ik al wist. De shock was dan niet zo groot want in mijn achterhoofd heb ik er toch rekening mee gehouden. De chirurg een vrouwelijk arts nam alle tijd. Ze is echt een “mensendokter” 
Haar voorstel om een hormonen therapie te volgen voor 5 jaar. Chemo had geen meerwaarde en met hormonen zorg je ervoor dat de groei van tumoren weg blijven. 
Ik liet het maar over mij heen komen  zo ook de bestraling 3 weken lang (maandag t/m vrijdag) in mijn borst en in mijn oksel. En de nuchtere “ik” komt weer om de hoek kijken. Wat moet dat moet! Ik ga ervoor. 
Thuis bijkomen en je leest over hormoonbehandeling. De voordelen en nadelen. Dat heeft de arts ook allemaal gezegd. Ook de bijverschijnselen die je kunt krijgen.

Mijn vraag is dan ook heeft iemand van jullie ook een borstbesparende OK gehad met 3 weken bestraling en hormonen kuur voor 5 jaar. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. 
 

Sterkte voor iedereen en geniet van de  ☀️💜🩷💙🩵💚❤️🧡💛

6 reacties

Wat een domper dat er inderdaad uitzaaiingen zitten. Ik kan jouw vraag niet beantwoorden. Ik ben niet geopereerd en heb geen bestralingen gehad. Alleen chemo- en immunotherapue en sinds november naast de 3 wekelijkse immuno dagelijks de hormoonpil Letrozol. Heb af en toe wat opvliegers, maar de meeste last van gewrichtspijnen. Verder is dat goed te doen.

Sterkte met alles dat komen gaat.

Liefs, Monique 

Laatst bewerkt: 10/06/2023 - 22:24

Beste Sunnywoman,

In 2017 ben ik behandeld voor borstkanker. Ik ben borstbesparend geopereerd en heb 21 bestralingen gehad. Daarnaast heb ik afgelopen november, 5 jaar anti hormoontherapie afgerond.

Bij mij had ik alleen bestraling van de borst want ik had geen uitzaaiingen in m'n oksel. 

Persoonlijk vond ik alles goed te doen. Tuurlijk is het zwaar en ervaar je bijwerkingen. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag.

Hoe het zal zijn is voor iedereen anders. Dat zal je gaan ervaren. Ik hoop dat het jou ook gaat meevallen. Veel sterkte voor de komende tijd!

Liefs Mora

 

Laatst bewerkt: 11/06/2023 - 18:39

Beste Sunnywoman,

Jouw verhaal lijkt op mijn verhaal. Ik kreeg op 26 april de diagnose borstkanker, op 30 mei borstbesparende operatie en op 9 juni de uitslag. Er zat een micrometastase in de poortwachtersklier die verwijderd is, dat baart me wel zorgen want wie weet zitten er wel meer in mijn lijf?. Ik hoef gelukkig ook geen chemo maar wordt wrsch wel extra bestraald in mijn oksel. Ik ben aangemeld voor bestraling maar weet nog niet hoe vaak dat wordt. We lopen dus bijna gelijk op… Ook al zal het proces bij iedereen anders verlopen, je staat hier niet alleen. Hopelijk sterkt je dat! 🍀

groet Rozalien

Laatst bewerkt: 13/06/2023 - 15:30

Gatverdarrie! Wat een klap! Ook al had je er al rekening mee gehouden, dat is niet hetzelfde als wanneer het dan toch bevestigd wordt. Vreselijk! 

Ik heb een hele andere vorm van kanker, dus helaas kan ik je niet helpen met je vraag. Maar ik wens je wel heel erg veel succes en sterkte (hoe cliché ook...)!

Liefs met knuffels xxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 15/06/2023 - 17:05

Ondanks dat je al weet wat er gaat komen, blijft het toch schrikken als het uitgesproken wordt. Bij mij werd in februari 2023 hormonale borstkanker geconstateerd met uitzaaiing in de oksel. Een hele kleine van 3 mm en eentje van 1,7 cm en eentje van 3 mm in mijn borst.  Die in mijn oksel was niet te zien op de pet/ct scan. Bij mij was een chemokuur ook niet van toegevoegde waarde, omdat de tumoren niet agressief en niet snel groeiend zijn. Ik ben begonnen met hormoontabletten. Anastrozol. Wat een klein pilletje al kan veroorzaken. Mijn hele lijf onder de uitslag wat heel erg veel jeuk geeft. Depressief, vermoeid en nog wat andere bijwerkingen. Het valt mij erg tegen allemaal. 23 Juni heb ik de eerste controle, een mri en ik moet naar de cardioloog. Ik hoop dat ik dan te horen krijg wanneer ik geopereerd kan worden. Ook borstbesparend. Of ik daarna nog bestralingen krijg weet ik nog niet. 

Heel veel sterkte met jouw traject. 

Liefs 

Anja

Laatst bewerkt: 18/06/2023 - 15:19

Ik heb een tumor rechts boven in mijn rechterborst. Die is operatief verwijderd(borst besparend) tegelijk met de poortwachters klieren 8 stuks. Uit onderzoeken bleek dat ik uitzaaiingen heb in mijn poortwachters klier(oksel).
Morgen krijg ik te horen wat het behandelingsplan is. Maar dat heeft de chirurg al verteld: bestraling in oksel en borst voor 3 weken lang en hormoon therapie voor 5 jaar.
Ik ben dus eerst geopereerd. Door een hele fijne vrouwelijk chirurg en die vond uiterlijk ook belangrijk. Dus heeft zij een incisie rond mijn tepel gedaan en niet wat sommigen hebben een incisie van ong 8 cm boven je tepel. 
ik ben nu 2,5 week verder en je ziet er bijna niets van. Heel mooi gedaan. Als je nog geopereerd moet worden, kun je misschien vragen of ze dat kunnen doen bij jou. Mij wat verteld dat bij een besparende operatie altijd bestraald moet worden. 
Heel veel sterkte met alles,

groetjes Sonja 🥰

Laatst bewerkt: 19/06/2023 - 11:37