Over mij

Het was ongeveer half april van dit jaar toen ik 3 dgn na een bevolkingsonderzoek bij mij een verdacht plekje in mijn borst werd gevonden. Maar mijn huisarts stelde mij gerust en zei dat er heel veel vrouwen toch achteraf geen kwaadaardige tumorcellen hebben. Maar helaas kreeg ik het slechte nieuws een paar dagen later te horen. U heeft borstkanker. Er zijn kwaadaardige cellen gevonden.

En voor je het weet zit Je in de rollercoaster. Gelukkig zit ik in het beginstadium graad 1 en is het goed te behandelen. Een Borst besparende operatie met bestraling. 
Er zijn momenten dat ik gelukkig ben met al mijn lieve dierbare om mij heen die mij liefdevol steunen ik voel mij rijk. Ook dat ik zo veel geluk heb met voorlopig een goede prognose. 
Maar dan zijn er ook de momenten dat ik het even moeilijk heb met in het vooruitzicht dat er misschien toch nog kwaadaardige cellen gevonden worden tijdens de operatie. 

Vandaag 6 mei, speciale goed ondersteunde BH ‘s uitgezocht. Ik ben goed geholpen door een verkoopster, die veel vrouwen in de winkel krijgt  met ook de diagnose borstkanker en die net als ik een borst besparende operatie krijgen. Je moet dan ook 6 weken lang dag en nacht de BH dragen. Gelukkig kun je hem ook dragen als sport BH😉
De verkoopster had er veel verstand van. En ze wenste mij heel veel sterkte toe. Tja en toen schoot ik even vol🥲  

Vandaag 11 mei, ik kan niet slapen. Ik ben onrustig door wat er de laatste weken zich af heeft gespeeld. Meestal ben ik sterk en kan er voor anderen zijn. Nu vond ik het moeilijk om het aan familie, vrienden, kennissen, oud collega’s te vertellen Het is dan net alsof het niet mij overkomt. En dat t ver van mijn bed show is. Ook de lieve reacties ontroeren mij. Ik wil ze troosten en zeg dan ook het komt allemaal goed. 
Maar innerlijk gaan mijn gevoelens alle kanten op. Het is een rollercoaster waar ik in ben beland. 
Mijn man heeft het te verduren met mij. Hij is geen prater en dat maakt t ook moeilijk. Hij geeft mij steun en hij wil er voor mij zijn. Maar uit niet zijn gevoel hoe hij t ervaart dat ik borstkanker heb. 
ik lees ook de andere blogs over borstkanker. En bij heftige verhalen  denk ik wat heb ik geluk met zoveel lieve mensen om mij heen en een voorlopig goede prognose.                                                                                    
En toch zijn er momenten dat ik denk wat een “kut” ziekte  wat een gedoe allemaal. Maar ik ga ervoor en blijf positief.