Week 10

We zijn weer 2 weken na de laatste blog.  Inmiddels kan ik 200 m hardlopen, nou ja me vooruit bewegen met snelheid. en na even bijkomen nog eens 100 m. Bij thuiskomst nog wel flink bijkomen dan maar het gaat voor uit. Het lukt me om een aantal uren ergens naar toe te gaan maar als ik teveel doe dan is het gelijk flink mis. Veel spierpijn dan en heel erg moe. 

Snachts is het ineens nog maar 1, hooguit 2x eruit en het lekken is inmiddels deze week gezakt naar onder de 10. Maar het blijft lastig. Deze week weer fysio en ook dat helpt erbij. 

In de 3e week van december PSA waarde laten bepalen. Heel benieuwd naar de uitslag. Dit moet 0 zijn. De  datum is nog steeds niet bekend (3x al gebeld) omdat de planning van het CWZ nog steeds niet is gemaakt. Het blijft soms een vreemd ziekenhuis. Nog steeds geen datum weten terwijl het voor jou als patient zo belangrijk is.  

Tot de volgende keer. Vragen en reacties zijn altijd welkom!

 

5 reacties

Hey Harrie,

Woensdag heb ik een eerste gesprek in Nijmegen, maak me nou niet ongerust ( is een grapje ! ). Wat ik uit jouw blogs lees is dat het CWZ toch wel een ziekenhuis is waar je beter naar toe kan gaan dan naar een drie-fluitjes-ziekenhuis. Het wachten valt me ook zwaar, en dat is alleen maar op een eerste gesprek wat na 14 dagen na aanmelding al plaatsvindt. Er zou nog correspondentie van m'n huisarts naar het CWZ gaan. Ik had aan een van de secretaresses aangeboden om dit te bespoedigen maar dit hoefde niet. Dat vond ik wel even vreemd. Maar toch ga ik woensdag met een goed gevoel naar Nijmegen.

Het lijkt mij erg druk te zijn in het CWZ, maar welke zorgverlener staat niet onder druk om de toenemende stroom patienten te behandelen.

Op naar jouw volgende blog, veel succes, het gaat jou goed, Victor

Laatst bewerkt: 18/11/2019 - 18:13

Hey Harrie,

Het eerste bezoek was een beetje kort, eerst moesten er nog aanvullende vragen van de uroloog worden beantwoord. De voorlopige behandeling is active surveillance omdat de uroloog ondanks mń wens tot operatie daar niet aan wil wegens het niet mogen afbouwen van mń Clopidogrel ( bloedstollingsvertragende medicatie ). Eind juni dit jaar was mń PSA van 5,4 gestegen naar 8,9 en er komt een MRI-scan eind augustus omdat de vorige scan al een jaar geleden is. Eventueel nog biopten nemen in dagopname.

Jouw opmerking over het niet tijdig bekendmaken van een nieuwe afspraak maakt het voor mij er ook niet gemakkelijker op, en sinds het Corona-virus gaat het wat anders, eerst drie dagen voor de afspraak vragenlijsten invullen. Maar goed, ik blijf er bovenop zitten en laat me niet zo gauw met een kluitje het riet in sturen.

Ik hoop dat de situatie zich voor jou enigszins genormaliseerd heeft, veel sterkte gewenst met jouw herstel, Victor

Laatst bewerkt: 02/08/2020 - 10:28

Dag Harrie, 

Dank voor je openhartige blog, ik heb alles met belangstelling gelezen. Wat een ellende heb jij gehad zeg!

Ik ben op 11 oktober in Leeuwarden geopereerd. Daar jouw verhaal realiseer ik mij hoe goed het bij mij eigenlijk gegaan is. Ik heb na de operatie bijv. geen pijnstillers nodig gehad, incontinentie gaat nu na 5,5 week behoorlijk goed en ik wandel alweer een paar weken probleemloos met de hond. Maar ik begrijp nu dat het niet vanzelfsprekend is. Ik heb wel veel bloed geplast, dat bleek een urineweginfectie te zijn.

Aan de andere kant is de uitkomst van het pathologisch onderzoek niet goed. De snijvlakken waren niet schoon, het zit ook in de blaashals. Er is dus nog aanvullende behandeling nodig, waarschijnlijk bestraling. Dat bespreken we op 28 januari als er weer een PSA bepaald is.

Veel sterkte met het vervolg en hopelijk een voorspoedig herstel.

Laatst bewerkt: 19/11/2019 - 22:27

Hoi Emveebee.

Dank voor je reactie. Uiteindelijk valt het me nu wel mee, achteraf en op sommige punten. We zijn natuurlijk al weer  11 weken verder nu. Tijd gaat snel.  Ik ben nog steeds heel moe.

Wat ik heb gehoord is dat na een bestraling er goede geen operatie mogelijk is, althans dat was toen voor de prostaatbestraling en omgeving het antwoord van de arts op mijn vraag. Het genezen zou dan een probleem kunnen zijn. Misschien nog iets om na te vragen?  Ik wens je veel sterkte en een snelle volledige genezing. Laat maar eens horen hoe het gaat. 

Laatst bewerkt: 20/11/2019 - 14:39