Vakantie

Vakantie 

Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover. Ik ga samen met een groep onbekende 55 plus dames naar Zakynthos. Een lastminute beslissing. Mijn vakantievriendin heeft dikke verkering en mijn andere vakantiemaatjes hadden ook geen tijd, zin of geld om even mee weg te gaan. En ik wil weg. 

En nu heb ik net de laatste dagen minder energie en lucht en ben voor de eerste keer een beetje bang. Ik ben met onbekenden naar Nepal geweest en heb een maand Midden Amerika doorkruist….In 2018 ben ik zelfs alléén gaan backpacken door Thailand en Laos en nu ben ik dus bang. 

Want ik ben ziek en voel me soms kwetsbaar omdat mijn lijf niet doet wat ik wil en verwacht. Mijn longarts zei na mijn laatste bezoek “fijne vakantie en gedraag je”. En daarnaast vertelde hij fijntjes dat ik bij een ontsteking moet vermelden, dat ik immuuntherapie krijg en dat antibiotica daarom niet helpt maar dat ik dan aan de prednison moet. Op mijn vraag of het waarschijnlijk was dat dit zou gebeuren, zei hij “nee, maar ik moet het je wel vertellen “. 

Vorige week met zoon en schoondochter en haar moeder nog een dagje naar Burgers Bush geweest en niks aan de hand. Was ontzettend gezellig. Wel een berichtje daarna dat ze het nu even te druk hadden om binnenkort weer af te spreken en dat mijn zoon ook nu even wat meer ruimte nodig had. Auw! 

Waarschijnlijk heb ik in mijn enthousiasme hem toch het gevoel gegeven dat ik hem claim. Ik vind het zo lastig om hierin de balans te vinden. Vorig jaar was het natuurlijk anders. Hij was net als anderen zich rot geschrokken van het bericht dat ik uitgezaaide longkanker had en ik heb veel aan hem gehad, ook dit jaar. Maar ik zou hem liever vaker zien dat iedere 4 of 6 weken en méér willen appen (bellen doet hij nooit). Voel me dan gelijk ook weer een zeurderige moeder. Ik heb verder geen familie, dat geeft voor hem ook meer druk. Lastig dus en ergens snap ik hem ook wel, maar moeilijk vind ik het wel. 

Vandaag een beetje huishouden en morgen overdag slapen want ik zal zondagnacht weinig slapen. 

Afgelopen week heb ik gehoord van een lotgenoot dat ze een epileptische aanval had gehad en dat de longkanker nu uitgezaaid is naar haar hersenen. En ook dat maakt me weer bang. En ik denk net als iedereen dagelijks aan Hanneke en dan moet ik ontzettend huilen. 

De week na mijn vakantie heb ik een ct scan. Is dezelfde week van de high tea in Den Bosch. Spannende tijden nu. Eigenlijk niet zo raar dat ik van alles voel…..

Ik ga proberen om te gaan genieten in Zakynthos. ☀️

Lieve groetjes allemaal 


 

8 reacties

Prachtig mooi eiland . 
En de weersberichten voor volgende week zijn ook best goed  .
Dus 't zal allemaal wel genieten worden .

En dan kan je in Den Bosch je hele reisverhaal wel vertellen . Zeker doen. Ik kijk er naar uit.

gr , Willy

Laatst bewerkt: 30/04/2022 - 16:12

Mocht er iets gebeuren dan zal iedereen je proberen te helpen. 

Een heel fijne vakantie!💝🐓

Laatst bewerkt: 30/04/2022 - 16:26

Je vertoont absoluut geen claimgedrag. Hoe kom je daar nou bij? Wat is nu zo belangrijk dat er niet afentoe een apje af kan? Wekelijks over de vloer is misschien teveel van het goede, vooral als je daar een schoonmoeder bij kado krijgt. Ik ben mantelzorger voor mijn moeder geweest, drie tot vier keer per week kwam ik langs. Een broer uit Nieuwegein kwam wekelijks op woensdag om voor haar te koken en een andere broer kwam iedere twee weken met gezin op zondag. Vaste prik. En een vierde broer kwam onregelmatig en geen van allen hebben we daar ooit spijt van gehad.

Prettige vakantie en wie weet, ontmoet je daar wel die moordgozer!

Laatst bewerkt: 30/04/2022 - 19:16

Zoveel mooie dingen al gezien Elly. Wens je nu ook een hele fijne vakantie toe. Kijk uit naar de high-tea. We delen zoveel net elkaar. Leuk om elkaar in het echt te zien. Hartelijke groet Dasje 🌷🌷🌷

Laatst bewerkt: 01/05/2022 - 00:30

Zo te lezen ben je een béétje een ontdekkingsreiziger. Heeft je zoon dus van jouw. Zijn tijd, zijn ding. Claimen kun je het niet. Betreft je immuun en eventuele noodsituaties,  ik heb altijd mijn immuun kaartje bij me met verwijzing naar mijn behandelaar. Gekregen van het ziekenhuis.

En betreft je vakantie,  doe je ding en genieten. 

Στην υγειά σας

Jamas en tot de 20ste. 

Laatst bewerkt: 01/05/2022 - 11:36

Heel veel plezier op je vakantie. Ga er van genieten. Hopelijk laat je lichaam het ook toe om te genieten. 

Ik begrijp dat het niet fijn voelt het gevoel dat je hem claimt. Maar eerlijk gezegd jij blijft ziek net zoals vorige jaar. Jij kan dat ook niet even opzij zetten omdat je geen tijd heb. 

Dikke knuffel

X Monique 

 

Laatst bewerkt: 02/05/2022 - 09:26

Wat goed Elly dat je er zo op uit gaat en lekker gaat genieten van zo’n heerlijke vakantie. Heel veel plezier daar! Ik lees graag als je terugkomt je vakantieverhaal.

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 02/05/2022 - 11:38