Mediastinumscopie.

Gisteren een CT-scan en bloedonderzoek gehad en vandaag kreeg ik  de uitslag. 

Ik had mijn vakantievriendin mee gevraagd. Ondanks dat ik een goed gevoel had, was ik toch gespannen in de wachtkamer.

Ik mocht meekijken naar de CT-scan van vóór en na de 15 weken chemotherapie en en 6 weken bestraling. De tumor was kleiner, nu 4,4 cm en op de lympfeklieren lijken geen activiteiten. Volgende week 8 oktober heb ik een afspraak met de chirurg in verband met een mediastinumscopie. Als dan blijkt dat lympfeklieren kankervrij zijn dan volgt alsnog een operatie om tumor en longkwab(ben) te verwijderen. Dit kan helaas niet met een kijkoperatie door de bestraling. 

Voor nu goed nieuws en ik ben blij en opgelucht. Ook mijn zoon en zijn vriendin zijn blij. Ik was vorige week na de vakantie nog in Apeldoorn.

De vakantie was heerlijk. Lekker gegeten en gedronken en iedere dag gewandeld en gezwommen. Lekker weer ook en zo gezellig met mijn vakantievriendin. Toen ik weer alleen thuis was, miste ik de gezelligheid. Ik ben nooit graag alleen en heb dat nog sterker sinds ik ziek ben. Vanavond komt een collegaatje en nemen we er één op mijn gezondheid.

Nu conditie opbouwen. Wandelen, zwemmen, misschien fietsen. Ik slik geen medicijnen meer, alleen vitamines. De longarts vond mijn restverschijnselen chemo ook meevallen en mijn bloed was ook goed. Weinig pijn, niet hoesten. Alleen minder lucht, conditie en beetje neuropathie aan mijn handen. Geheugen en gehoor is minder geworden maar goed te doen zo. 

Vandaag vertelde ik mijn vakantievriendin..... dat ik tijdelijk longkanker heb, maar dat het ook weer overgaat. Zo voelt het soms. Vasthouden..... dit gevoel.

Lieve groetjes

Elly

5 reacties

Fijn dat je zo'n heerlijke vakantie had en ook nog goed nieuws er achteraan. Ik duim met je mee dat je geopereerd kunt worden, en de kanker verwijderd! Tijdelijk kanker, ja, hou vast dat gevoel.

Liefs en sterkte! XXX

Laatst bewerkt: 02/10/2021 - 13:30

Hoi hoi.

Mooie gedachte die tijdelijke longkanker😁😁 En fijn dat je er ff tussenuit bent geweest. Kun je van opknappen, een soort boost voor je hersens, gewoon ff niks doen.  Veel succes de 8ste.

Gr.Peter 

Laatst bewerkt: 07/10/2021 - 23:28