Happy birthday

Mijn verjaardag woensdag was top. Overdag wat visite en vanaf  's middags waren er mijn zoon en zijn vriendin en mijn vriend. Gekletst, gewandeld, gelachen, BBQ. Niet gepraat over kanker of ziek zijn, omdat ik het zo wilde. Complimenten gekregen over mijn mooie nieuwe huis en de persoonlijke inrichting. Alsof er geen longtumoren zijn, die ik sinds een paar dagen lijk te voelen. Geen moeheid of minder lucht. Niet op mijn verjaardag. Ik word uitgebreid gefeliciteerd op sociale media en mijn telefoon blijft pingen. Ik vind het fijn en voel me echt jarig. 

En dan is het donderdag. Ik ben weer alleen met mijn lieve trouwe viervoetertje en kan niet stoppen met huilen. Zonder alcohol  heb ik een ontzettende emotionele kater. Ik wil verder met mijn leven. Niet ziek zijn, geen onzekerheid over of ik er over een jaar nog ben....Meemaken dat mijn zoon trouwt, vader wordt. Ik wil oud worden met mijn vriend. 

En ik zei stoer tegen iedereen dat ik volgend jaar als ik 60 word een feest geef. Hoorde dat ik zo sterk was en dat ik maar veel moest genieten. Hoe dan? De dip duurt nu al 2 dagen.  Mijn hondje weet het. Hij is oud (bijna 17) en snapt het volgens mij. 

Morgen wordt het vast beter. Dan komt mijn vriend weer. 

 

11 reacties

Wat fijn dat het zo'n topdag was. De terugslag de volgende dag kan ik wel begrijpen. Je zit nog helemaal in het begin van je ziektereis, nog maar een paar maanden geleden had je geen flauw idee. Dat is nogal wat om te behappen, zelfs voor een sterk positief ingesteld iemand als jij.

Mooi idee, volgend jaar een groot feest als je zestig wordt! Even een vraagje dat hier op het oog helemaal niets mee te maken heeft: gebruik je dexamethason? Uitleg: ik werd zo hyper van dat spul dat ik acuut een enorm feest voor honderd man begon te organiseren terwijl ik nog geen maand ziek was. Achteraf was dat een typisch geval van dexa-overmoed. 'Gelukkig' kwam de coronacrisis het plan verzieken en is het feest niet doorgegaan, op de dag zelf had ik dat nooit getrokken. 

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 07:28

Lieve Marian.

Bedankt voor jouw reactie. Meteen even nagekeken en de dexamethason staat inderdaad op mijn lijstje van medicijnen rond de chemokuur. Heb net alle  bijverschijnselen gelezen en het verklaart n hoop.

Groetjes Elly 

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 07:49

Een paar dagen rond een chemo, wrs 3x 8 mg? kan best en is zeer nuttig en effectief. Dexa is echt wonderspul. Als je het structureel langere tijd gebruikt is hyperen iets om in de gaten te houden. De arts waar ik kwam voor een second opinion vertelde dat een patiĆ«nt onder dexa-invloed in een opwelling zijn huis verkocht. Oef! 

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 07:59

Haha, ik was gisteren ook op funda aan het kijken terwijl ik nog geen jaar hier prachtig woon. Oei.... wat n invloed hebben die pillen. Voorlopig geen feest en geen verhuizing. 

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 08:19

Ja echt hĆØ. Vraag ook je omgeving om te signaleren of je 'afwijkend gedrag' vertoont. 

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 08:58

Hoi Elly,

Dat je regelmatig in een dip zit is niet leuk maar wel zeer begrijpelijk, het is immers ook niet niks! Je hebt mijn blog al gevonden, ik probeer alles zo goed als mogelijk positief te benaderen en met in de put gaan zitten los je niets op. Sterker nog, het word alleen maar erger! Ik heb veel baat bij mijn sportactiviteiten, voornamelijk wielrennen en natuurlijk heb ook ik wel eens mijn sombere momenten die gelukkig nooit lang duren. Naast mijn sportactiviteiten haal ik veel plezier uit mijn andere hobbies zoals computeren en meer........... 

Denk ook eens aan wietolie, ik wil niet anders meer, het helpt me om niet te veel te piekeren, ben veel relaxter en rustiger in mijn hoofd. Mijn vrouw zegt wel eens gekscherend, was er maar eerder mee begonnen, God, wat is ze lief......  Whaaaaaa!!!!

Bewegen MOET in ieder geval en relativeer! Ik haal er een hoop uit. Wij hebben het hier zo goed in West-Europa, het paradijs. 

Veel wijsheid, kracht en moed toegewenst.

Groet,
Jilles

Laatst bewerkt: 12/06/2021 - 13:27

Beste Jilles.

Bedankt voor jouw bericht. Ik volg jou inderdaad. Wietolie, ik heb er aan gedacht en intussen ben ik er ook actief naar op zoek. Ik ben een leek en weet niet wat het verschil is, waar ik het kan bestellen en wat ik het beste kan gebruiken. Graag hoor ik er mƩƩr over, mag in privƩ bericht. Heb op deze site ook gevraagd naar info. Gisteren was ik bij de casemanager van de loonarts en zij ziet geen bezwaren. Al is het allƩƩn al om mezelf beter te voelen. Morgen word ik weer opgenomen voor de 2e chemo tot donderdagochtend.

Vandaag komen allemaal vriendinnen.

Groetjes Elly 

Laatst bewerkt: 15/06/2021 - 13:00

Hoi Elly,

Stuur mij via pb je emailadres svp.

Daarna stuur ik je de email.

Groetjes,

Jilles 

 

Laatst bewerkt: 16/06/2021 - 07:28

Bij Stichting Mediwiet kun je een e-book downloaden. Ik heb ook interesse maar ook enige twijfel. 

Laatst bewerkt: 16/06/2021 - 08:04

Lieve Marian.

Bedankt voor jouw reactie. Ik ben vandaag in het all inclusief "hotel" ETZ Tilburg voor chemo dus tijd zat om te kijken naar de site. Ik heb het ook gevraagd aan mijn casemanager van longarts en zij had geen bezwaar. Niet geschoten..... denk ik dan maar. Tis alleen best ingewikkeld om er aan te komen. 

Sterkte, groetjes Elly

Laatst bewerkt: 16/06/2021 - 11:34

Ik kreeg de diagnose 2 weken voor mijn 49ste verjaardag ('s morgens naar de oncologieverpleegkundige en 's middags aan de borrel) en startte na mijn verjaardag met de eerste tweedaagse chemo. Weer wat later zat ik huilend op de grond in m'n huiskamertje in het bijzijn van mijn oudste zoon en zijn vriendin. De eerste weken, maanden, die zijn zo onwerkelijk en emotioneel, de nachten angstaanjagend soms, terwijl ik overdag dacht: dit gaat gewoon niet gebeuren, ik word hier oud mee, ja, ik wil oma worden maar nu nog niet, ja ik wil nog samenwonen met mijn lief.

Ik heb uitbundig mijn 50ste verjaardag gevierd (iets meer dan een jaar na de diagnose) en intussen ben ik 52. De onrust, de paniek, de tranen, dat is echt niet raar. En het gaat ook echt wel wat afzakken. Wees vooral heel lief voor jezelf. Doe waar je blij van wordt. Plan dat feest volgend jaar, voor als je 60 wordt. Nu, dat is wat je hebt!

Veel liefs en heel veel sterkte! XXX

Laatst bewerkt: 14/06/2021 - 17:28