Oorlog in je Lichaam Tweede Serie!

Ruud de Wild en Hans Jaap Melissen

Het tweede seizoen van de podcastserie Oorlog in je Lichaam is van start gegaan! Ik reis opnieuw  door de wereld van kanker. We beginnen bij ons thuis, want hoe gaat het nu met mijn vrouw Sigrid, die vorig jaar hoorde dat ze uitgezaaide borstkanker had, meteen al bij 0ntdekking? Ook bezoek ik presentator Ruud de Wild thuis, als hij net tussen twee operaties in zit. Hoe beleeft hij zijn darmkanker? Verder reis ik ook af naar de omgeving van Tata Steel in IJmuiden, waar omwonenden bang zijn dat ze kanker krijgen door de fabriek. Er komt daar sowieso meer longkanker voor dan gemiddeld. Of heeft dat andere oorzaken? Uiteraard interview ik tussendoor ook specialisten op het gebied van long-, darm- en borstkanker van het Antoni van Leeuwenhoek.

En ik heb ook nog een primeur: er komt in 2022 een kankeratlas, waarin je precies kunt zien welke kanker bij jou in de buurt voorkomt. De makers, van het IKNL, het Integraal Kankercentrum Nederland, laten mij er alvast in kijken.

Ook interview ik in deze serie mijn schoonmoeder. Want zij heeft dit jaar te horen gekregen dat ze longkanker heeft. Hoe is het met haar, nu ze pillen slikt die een paar honderd euro per dag kosten? En hoe ervaart zij de kanker van haar dochter Sigrid?

Acht nieuwe afleveringen Oorlog in je Lichaam dus, zie de link hieronder!

https://www.nporadio2.nl/podcasts/oorlog-in-je-lichaam