Oorlog in Je Lichaam, de Podcast

Oorlog in je Lichaam

Oorlog in je Lichaam is een 8-delige podcastserie over kanker en die vind je hier:

https://www.nporadio2.nl/podcasts/oorlog-in-je-lichaam

Ik heb de afgelopen meer dan 20 jaar aan veel frontlinies gestaan, in Irak, Syrië, Libië of Afghanistan bv, maar helaas word ik  nu thuis geconfronteerd met een ander soort oorlog: een oorlog in het lichaam van mijn vrouw. Want ook al houd ik er niet van om kanker te beschrijven als iets waartegen je zelf strijdt, wat kankercellen in het lichaam doen is natuurlijk wel een soort oorlog. Nadat wij als gezin, dat dus bestaat uit mijn vrouw Sigrid (45)  en zoon Bram (9), een diepe val hebben gemaakt na de diagnose uitgezaaide borstkanker, proberen we nu een manier te vinden om ons leven weer zo normaal mogelijk te krijgen. Dat proces volg ik in de podcastserie, maar ik praat ook met artsen en onderzoekers over heden, verleden en toekomst van kanker en dan niet alleen van borstkanker. Als ik dit schrijf staan er al vier afleveringen online: twee over borstkanker + hoe wij er mee omgaan, een over de rol van sport en een over voeding en kanker. Ik zit nu te monteren aan aflevering vijf die vrijdag 2 oktober online komt: en die gaat over de wonderen van immuuntherapie. De afleveringen zijn allemaal rond de twintig minuten en ik krijg veel goede reacties. Ik hoop dat nog meer mensen gaan luisteren, naar Oorlog in je Lichaam!

Hans Jaap Melissen