En toen ging het mis

Zee van zonnebloemen

Intens verdrietig schrijf ik dit bericht. René is helaas op 9 september overleden. De dag na de vierde immuuntherapiebehandeling ging het mis. Rene voelde zich lamlendig en kreeg koorts. De oncoloog vertrouwde het niet en de ct-scan werd vervroegd. De koorts bleef oplopen en René kreeg pijn in zijn linkerzij, terwijl de niertumor rechts zat. Op 17 augustus, precies drie maanden na de diagnose, werd René opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Het was een vreemde dag: uit de scan bleek dat de immuuntherapie werkte, de tumor was licht geslonken. Tegelijkertijd was René inmiddels doodziek. Koortspieken van 40.6 en veel pijn. De artsen vermoedden een auto-immuunziekte; het hemofagocytair sysndroom (Hlh). Dat is een ziekte waarbij je witte bloedcellen te actief zijn en je overige bloedcellen gaan aanvallen. Drie weken heeft René in het ziekenhuis op een dunne lijn tussen hoop en vrees gevochten tegen deze ziekte. Orgaanfalen zorgde er uiteindelijk voor dat hij ons en het leven heeft moeten loslaten. We missen hem enorm. Woorden schieten tekort. 
Barbara, vrouw van René 

12 reacties

Hallo

Dat is heel slecht nieuws. Ik wens jullie veel sterkte toe met dit verlies.

Bernie🌹 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 09:38

Ach, wat triest. Zo hoopvol nog in zijn vorige blogs.  Hoeveel pech kun je hebben.  

Mijn innige deelneming en heel veel sterkte voor u en uw kinderen.

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 10:17

Dag Barbara, 

Wat een enorme en verdrietige klap voor jullie! Zó snel afscheid moeten nemen van jullie 'zonnetje', jullie René... Ik wens jou en de kinderen en al jullie dierbaren álle kracht en sterkte toe om met het grote gemis dat René achterlaat, om te gaan... 

Hartelijke groet,

Carolina

Laatst bewerkt: 20/09/2022 - 07:24

Beste PanchoV,

dank je voor je bericht. We kennen elkaar niet maar vanaf het begin van René zijn ziekte leven we intens met je mee. Jij hebt dezelfde diagnose gekregen als René maar dan 3 mnd eerder. Jouw blog gaf ons houvast en hoop. Ik las laatst dat de immuuntherapie bij jou goed zijn werk doet. Daar ben ik heel blij om. Ik wens je uit de grond van mijn hart dat je beter wordt. Sterkte en alle kracht toegewenst. Geniet van het leven.

groet Barbara 

Laatst bewerkt: 21/09/2022 - 07:55

Oh wat erg om te lezen. Zo snel….

Ik wil u en uw kinderen en familie heel veel Sterkte wensen in deze moeilijke tijd van gemis. 
 

jacintha 

Laatst bewerkt: 20/09/2022 - 18:34

Bedankt allen, voor jullie warme berichten. Ik hoop echt dat jullie deze rotziekte overwinnen en nog lang en weer gezond verder kunnen leven straks. Volg je hart en maak er een mooie rit van. Ik heb nog wel een tip. Stichting Komma heeft een prachtige film gemaakt voor de kinderen over en met René. Dat is nu zo waardevol. 
liefs Barbara 

Laatst bewerkt: 21/09/2022 - 08:04