Week 4

De zon schijnt eindelijk!

Er is een kentering gekomen. Een die veel lucht, opluchting en ruimte geeft. In gesprek met Huisarts Joost kwam Jim tot het inzicht dat de trial in het VU misschien een optie is voor Jim.

 Het is een onderzoeksexperiment bij het VU waar ze twee soorten chemo uit proberen en na 9 weken immunotherapie erbij. Dit zou kunnen leiden tot extra tijd en extra kwaliteit. Wat een verademing. 

Tijd is een relatief ding. Vorige maand kon ik me niet voorstellen dat een toekomst zonder Jim denkbaar was. Nu ben ik al blij met het vooruitzicht dat hij enkele maanden langer zal kunnen leven…misschien…want er zitten nog wel wat haken en ogen aan toelating voor die trial.

Alles tussen mij en Jim werd weer ontspannen en vandaag werd een frisse maar vooral zonnige dag waar we samen thuis waren, naar Amsterdam gingen, Artis bezochten, Jim herinneringen ophaalde en waar we op eenzelfde plek in Artis tegelijkertijd diverse bekenden tegenkwamen.

Ik denk nog eens terug aan de afgelopen weken en realiseer me nu pas dat ik wekenlang in shock ben geweest.

Alle mensen om Jim en ons heen die graag betrokken willen zijn heb ik inmiddels toegevoegd aan de app waar in af en toe iets komt te staan over het proces van Jim. Met het oog op de nabije toekomst. 

Dit gaat hopelijk voorkomen dat Jim alsnog heel vaak hetzelfde ziekteverhaal moet afsteken (en geeft ook mijzelf ruimte om te delen wat er voor mij werkelijk toe doet). Het is ontzettend fijn dat die app  nu gereed is en de medisch-technische ontwikkelingen daarop gecommuniceerd kunnen worden. Eindelijk heeft Jim iets fijns te melden.

Morgen middag spreken we de assistent van de oncoloog en worden we ingepraat op wat ons te wachten staat. We wachten het af en gaan het zien. De agenda’s gaan mee.

 

2 reacties

Hallo Else,

Het is heel wat wat jullie te verstouwen krijgen. Van een gezond leven naar geen toekomst samen naar toch weer hoop. Ik hoop dat de trial een optie is voor Jim. 
Ik herken wat je zegt over tijd en verwachtingen. Het is onbegrijpelijk dat ik nu blij ben met de kans op een paar maanden extra, maar het is wel zo. Kennelijk kunnen we ons snel aanpassen.  Ik hoop dat jullie nog veel tijd samen hebben. En hou je taai!

Christa

Laatst bewerkt: 13/03/2024 - 19:06

Dankjewel Christine,

Ik heb nog niet gereageerd op je reactie, maar ik voelde me heel begrepen. Gelukkig is de eerste chemo heel rustig verlopen.

Ook jou wens ik veel samen-tijd. 
Vriendelijke groet

Laatst bewerkt: 31/03/2024 - 16:23