Augustus

Goeiemorgen,

Het is augustus...de maand waar ik altijd zo blij van werd. De verjaardagen van de jongens (15) én van Wil (18). Hoe anders is het nu. Thuis zitten met een leeg gevoel. De dagen komen dichterbij en ik weet niet wat ik met mezelf aan moet. De jongens hebben vakantie en zijn waarschijnlijk niet thuis. Dat maakt het moeilijk. Maar ook zij hebben recht op vakantie. Werken hard het hele jaar en hebben ook tijd nodig voor ontspanning. Dat het dit jaar samen valt kun je niet vooraf plannen.

Mijn dagen zitten weer overvol. Ik kan en wil niet alleen zijn. Maar is soms onvermijdelijk. Ik krijg mijn gedachten niet op een rij. Ben aan het opruimen geslagen om wat te doen te hebben. Wat een papier kraam verzamel je toch door de jaren heen. Blij met het digitale tijdperk. En weer dwaal ik af...

Ik mis mijn lieve mannetje zo erg.

Afgelopen weekend was onze trouwdag. We wilden niet thuis zijn en hebben besloten samen een weekend weg te gaan. Hotel geboekt in Lelystad (?). De dag zelf naar Volendam en Enkhuizen geweest. Mooie nieuwe herinneringen gemaakt. En natuurlijk gepraat over onze trouwdag. Een lach en een traan. Een weekend is kort maar fijn om samen te zijn. Zo anders dan thuis.

Eind augustus wil ik weer proberen aan het werk te gaan. Kijken of Ik er klaar voor ben. Misschien doet het wel goed om weer en vast ritme te hebben en daar wat rust uit te halen. 

6 reacties

Fijn dat jullie samen waren in het teken van je man en vader. Je bent nieuwe herinneringen aan het maken. De tijd voor en na je lieve man. Het verdriet blijft.

Na een overlijden komt er een nieuwe ordening. Het opruimen hoort vaker daarbij. Er is dan ook ruimte voor.

Meer regelmaat door werk zal helpend kunnen zijn. Zeker als je in een werkomgeving zit met mensen die een figuurlijke arm om je heen slaan.

Ik vind je zo ongelooflijk dapper. 

 

Laatst bewerkt: 05/08/2022 - 08:59

Je staat in dit proces niet alleen, hoor. Zeker niet hier op het forum. Ik heb dit al vaker tegen jou gezegd, wij lopen gelijk. Heel veel sterkte de komende tijd.

Ook ik was 3 dagen van slag na haar verjaardag en de tijd er naar toe. Ik heb op die dag niemand gezien of gesproken. Wilde in gedachten alleen zijn met Marion. Doe vooral wat je denkt dat goed is. Jammer dat je zonen je niet kunnen steunen en met hun verjaardag niet "thuis" zijn. Maar er is Whatsapp met beeld toch.

Wellicht een mogelijkheid om het werken op therapeutische basis op te starten: in de ziektewet blijven en in overleg met bedrijfsarts 2 uur per dag of zoiets? Ik praat natuurlijk weer voor mijn beurt.

Maak er wat van, het regent toch hier.

Laatst bewerkt: 05/08/2022 - 10:00

Lieve Susan 

Wat fijn om even weg te zijn met zn drieen ,nieuwe omgeving en mooie herrineringen eraan .

Ach meissie verjaardag jullie trouwdag alles is zo anders geworden voor jou en je zit er nog midden in ,toch lees ik dat je met veel bezig bent en als dat werkt voor jou is het goed .je mist wil zo en dat snap ik vind in zoiets je weg maar eens ,das niet makkelijk of simpel ,

Liefs hes🍀🌻😘

Laatst bewerkt: 05/08/2022 - 17:21