Zondag 7 november 2021 -Nog nieuwe schoenen kopen?-

Is het nog de moeite nieuwe schoenen te kopen vroeg ik mij vanmorgen af? Dat zijn van die vragen die bij je op komen in een situatie als deze. En het gaat natuurlijk niet alleen om schoenen maar met alle zaken die ik vroeger klakkeloos aanschafte. Inmiddels wel mijn kledingkast al een beetje uitgeruimd maar dat had ik anders ook wel gedaan. Zo neem ik wel meer afscheid van fysieke spulletjes en schiet bij mij door het hoofd het feit dat je met niks geboren wordt en ook dood gaat met niks. Conclusie: geniet van de tijd die je hebt hier op deze aardkloot.

Vanmorgen begonnen met blogs van lotgenoten te lezen maar was na enkele verhalen niet goed voor mijn humeur. Kwam erachter dat er door sommigen plotseling gestopt was met schrijven en dan weet je dus eigenlijk wel hoe dit geeindigd is. Wat triest. Dan gaat er dus van alles door je hoofd.

Ook nog leuk nieuws: dankzij mijn werk een heerlijke rijsttafel aan laten rukken van Sally's  Kitchen.  In de afgelopen weken wel erg veel en vaak rijst gegeten dus dat mag zoals ik al eerder melde binnenkort wel weer eens aardappelen zijn. Op een gegeven moment ga ik dit zelfs missen. Wat zal Zwaan blij zijn met weer eens aardappelen op tafel😋

Komende week nog een paar keer bestralen en dinsdag de intake voor mijn chemo. Het zal dus wat rustiger worden met mijn aanwezigheid op feestje, etentjes  en partijen. Nu was ik sowieso al van plan een stapje terug te doen de komende periode in  maar hou ook enorm van de  afwisseling die dat de dag brengt. 

De avond afgesloten met een heerlijke Formule 1 wedstrijd op TV en ja wie maakt een avond mooier dan een overwinning van Max. Niet echt heel spannend de wedstrijd maar de start was schitterend. Lekker met een glaasje whiskey.

Voor iedereen, slaap lekker en jullie morgen weer gezond de dag in!

5 reacties

Ach, hoe bekend komt mij dit voor! Zal ik dit nog kopen? Dat nog doen? De onderliggende vraag is echter: heeft het allemaal nog wel zin??

Ik ben tot een conclusie gekomen. Na meer dan 4 jaar palliatief  te zijn: Ja! Je moet gewoon proberen verder te leven, die dingen te doen, die je leuk vindt, Of nuttig vindt.

OK. Ik heb mijn beperkingen. Ik weet, dat ik dood ga. Maar: ik leef nog steeds en ik heb weinig te klagen. Ach.... genezen doe ik niet meer. Maar daar maak ik me weinig zorgen over. Op mijn leeftijd, zit dood toch al in de pipeline. 

Dus.... gewoon nieuwe schoenen kopen, hoor. Heb ik vorige week ook gedaan, Want je weet niet, hoelang je nog hebt. En die tijd uit te dienen met natte voeten, zie ik ook weer niet zitten.

Sterkte man .... H

Laatst bewerkt: 08/11/2021 - 07:20

Beste Henri,

Ook jij doet het goed, maar ja, je bent wel 20 jaar ouder hè...

Grapje die schoenen haha, nee, natte voeten lijkt me echt niks!

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 16:01

Beste Hebe,

Mijn leeftijd heeft daarmee weinig van doen. Net zo als ieder ander, die palliatief is, leef ik in de bonustijd, die mij is gegund. Dat maakt geen verschil, of je nu 80 bent of 38. Het eindresultaat is hetzelfde: je weet dat je doodgaat aan.... noem het maar.

Het enige voordeel wat ik door mijn leeftijd heb, is dat ik kan terugkijken op een leven, dat redelijk succesvol was en vooral enerverend. Ik zeg wel eens: ik heb alles kunnen doen waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. Ik weet het. Dit is zelfgenoegzaam, maar toch.

Waar het om gaat, is dat je iets van je leven maakt, zelfs als je kan verwachten, dat het nog maar kort is. En dat is wat ik probeer te doen. Iedere dag weer.

Sterkte en vooral leef! .... H

Laatst bewerkt: 17/11/2021 - 06:45

Sterkte met bestraling en chemo. Dat je maar snel weer goed voelt om naar feestjes, vooral etentjes :) en partijen kan gaan

 

Laatst bewerkt: 08/11/2021 - 14:18