Zondag 15 mei 2022 -Zondag.....blogdag-

Wat een week is het geweest! Niet dat het nu allemaal weer normaal is maar de pijn in mijn hals is sinds vandaag onder controle. Mijn eigen diagnose is dat 'de boel' in en rondom mijn schildklier is los gebarsten en dat 'de boel' nu alle kanten op vreet.
Begin deze week werd de keelpijn steeds erger en werd het slikken een drama. Allemaal zoals in het begin traject voor jaar voorspeld. Ik heb het even opgezocht en een (normaal) mens slikt zo'n 2000-3000 keer per dag. Elke keer dus een pijnscheut waarbij ik op een gegeven moment in allerlei vreemde houdingen ging staan om te pijn te verzachten.
Toch afgelopen woensdag naar het UMC geweest ter controle en ben nu inmiddels aan de morfine. Eenmaal aan de morfine weet je dus dat het allemaal niet lekker zit en je dus gedwongen moet gaan nadenken hoe je de komende tijd gaat invullen.
De 'instap' hoeveel van de morfine bleek toch te weinig te zijn en zit sinds vanmorgen aan een dubbele dosis en gelukkig gaat het nu stukken beter. Niet pijn-vrij maar wel min-of-meer pijnloos.
Dus een boodschap aan mijn buren...... als jullie mij de komende dagen  'high & happy' door de straat zien lopen  gewoon even aanbellen op nr. 51  en deponeer mij maar bij de voordeur.🤣

Wel jammer dat ik mijn weekje Barcelona naar de Formule 1 moet cancelen. Ik vind het niet vertrouwd een week weg en vliegen en de dagelijkse herrie van het circuit (en mijn luidruchtige vriendjes) om hier veel lol aan te kunnen beleven. Alhoewel de morfine de wereld daar vast een stuk mooier maakt. En ik had er zo'n zin in!
Tevens was het de bedoeling om tijdelijk te stoppen met de Lenvatinib om de week in Barcelona goed door te komen. Het was mijn eigen idee dit te doen en was benieuwd of binnen 1 week ik mij weer minder vermoeid zou voelen. 

Komende dinsdag word ik weer ingescand met contrast vloeistof  om mijn karkas in zijn huidige staat in beeld te brengen.  (krijg je o.a. zo'n lekker warm kruis van🤣). Je kan natuurlijk op je klompen aanvoelen dat de resultaten niet goed zijn, dat voel je gewoon. Nu kan ik enkele uren na de scan in het UMC-portaal al zien wat de extra schade is ten opzichte van vorige keer. Nu was mij dit afgeraden om dit te lezen daar de DRUP studie groep dit een week later pas zal gaan bespreken. Maar ik ga lekker toch kijken want ik ben te nieuwsgierig om een week te wachten. En ach....wie weet wat de kanppe koppen voor mij nog in petto hebben.

Het was vanmorgen mijn bedoeling om met EF en HB een (laatste) rondje golf te lopen op Zeewolde. Ik merkte vannacht al dat dit niet zou gaan lukken zo ellendig voelde ik mij. Met een flinke hoofdpijn werd ik wakker en de laatste tijd is mijn 'Obat matjang' (zie foto)  een goede vriend tegen hoofdpijn en andere kwaaltjes. (Obat=medicijn en Matjang=tijger in het Maleis). Heerlijk spul en alle Indo's kennen dit wel. Mijn vader smeerde het zelfs op zijn kies als hij kiespijn had🤣
Het zal er ook op neerkomen dat ik mijn golf spullen aan de wilgen moet gaan hangen. Ik wil binnenkort nog 1 rondje doen met de boys en dan is het klaar. Dus bij deze wie wil dit kampioen-setje kopen???

Geniet van de mooie dagen....dat doe ik ook!❤️

 

5 reacties

Tom jongen, ik weet zeker dat veel oud mariniersmaatjes met je meeleven. Hou je taai. 

Laatst bewerkt: 17/05/2022 - 15:27