Dinsdag 17 mei 2022 -Tussenstand/uitslag scan-

Bijzonder.....het is dus deze week in NL de 'week van de schildklier'. Het had ook niet toevalliger kunnen zijn in mijn geval. 

Vandaag was dus de geplande dag dat wij "even" een scan zouden maken in het UMC en dan snel naar huis. Extra spannend daar ik de laatste week flink last had van mijn keel en helemaal met het slikken. Daar had ik dus al morfine (pleister) voor gekregen (instap-dosis) + een vloeibare vorm van morfine maar dat hielp niet veel.  Na wijs beraad met het UMC de dosis verdubbeld en dit zorgde er gelukkig voor dat het allemaal wat dragelijker werd en ik weer enigszins kon slikken. 

Bij thuiskomst vanmorgen na de scan werden wij al gelijk gebeld of wij nog even langs wilde komen voor een lichamelijk onderzoek door de oncoloog en de uitslag van de scan (die had ik dus al gelezen op het portaal🤣). Dus hup....weer in de auto, althans Zwaan die moet rijden want ik mag niet sturen met deze hoeveelheid morfine 🤩.

De oncoloog heeft mij gechecked en ik moest toch nog een keer bloed prikken en een hartfilmpje maken (hartslag iets te hoog). Ook was er nog even sprake van dat ik een nachtje ter observatie moest blijven daar in de scan resultaten  een longembolie was gevonden. En dat was natuurlijk een alarmbel!

Dus een nieuwe longembolie in linkerlong erbij en heb nu een nieuwe medicatie die dit moet gaan oplossen in de nabije toekomst.
Voor de rest ook goed nieuws: mijn tumor nabij mijn schildklier is stabiel gebleven, dus de Lenvatinib slaat goed aan en de tumor(tje) op mijn linkerlong is iets kleiner geworden (maar ook hele kleintjes iets groter maar zij weten nog niet 100% dat dit kanker is of littekens van de Corona ofzo).  

Vrijdag a.s. naar de KNO arts voor onderzoek daar ze niet weten waar nu mijn hals pijn vandaan komt. Ach....daar was ik nog nooit geweest en wie weet. (als ie maar niet met allerlei buizen en slangen door mijn kleine neusje gaat lopen poeren! 🤣)

Sorry voor het niet opnemen van alle belletjes vandaag. Mijn stem laat het vaak afweten en moet een beetje zuinig hier mee zijn. Het doet ook na enkele minuten pijn als ik praat en dat blijft dan even zo aanhouden. 

P.s. foto is een grapje maar misschien wel mijn voorland!