Zaterdag 12 maart 2022 -One happy island-

De afgelopen week had ik dus totaal geen zin om te schrijven. Wilde even niet geconfronteerd worden met mijn 'well-being' met zo'n mooi vooruitzicht de komende week maar goed dat lukt dus nooit helemaal. Elke keer dat ik de medicijnen potjes open draai weet je weer waarom.

Eindelijk na ruim 40 jaar ging onze vakantie maandag de 7e naar Aruba beginnen nadat het 2 jaar geleden al eens was geannuleerd door de beginnende corona epidemie.
Nu is de reis naar Schiphol, de rijen bij het inchecken en uren wachten niet mijn grootste hobby, en dit al helemaal niet de laatste maanden, maar dit euvel werd opgelost door een heel mooi gebaar van een van m'n 'matties'. Nu had ik nog nooit gehoord van een Schiphol VIP arrangement maar ik kan het een ieder aanraden. Niks rijen, niks wachten maar door mijn 'mattie' en zijn 'maitresse'  thuis opgehaald worden en bij een VIP plek op Schiphol gedropped worden. Daar verwelkomd door vriendelijke heren netjes in pak die al het werk voor ons uit handen nemen en wij hoefden alleen maar plaats te nemen in een voor ons gereserveerde lounge. Niks was te gek hier. You named it....you got it. Dus zo voelen en doen BN-ers en anderen dat dus. Geen BN-er gezien daar maar wel een of andere rapper met gevolg die zichzelf erg belangrijk vond.
Met de limousine wordt je naar de gate gereden (wilt u vòòr of nà het 'klootjesvolk' in het vliegtuig plaats nemen?) en daar nam onze PA (personal assistant) afscheid van ons. Wat een leuke ervaring. Thanks M&J♥️

De zee is heerlijk en zo enorm mooi blauw/groen. Nog mooier dan in mijn herinneringen van ik als 21 jarige met een door defensie betaald verblijf van 9 maanden. Nu heden probeer ik die herinneringen weer her te beleven maar dat lukt natuurlijk niet. Tijd is wat dat betreft een harde waarheid. Soms jammer dat er nog geen tijd machines bestaan.

Deze week ook een bezoek gebracht aan mijn oude kazerne waar ik al die maanden woonde. Na 40 jaar is daar natuurlijk niks meer van over, ik bedoel dat daar alles veranderd is. De barrakken zonder airco waar wij met z'n 4-en op 1 kamer zaten zijn allemaal verdwenen en alle mariniers wonen nu allemaal buiten de poort in luxueuse appartementen. Het bezoek was echt even 'back to memory lane'.

Gisteravond een heerlijk bierdrink avondje gehad met oud collega's die hier na hun pensioen zijn blijven hangen. De een nog gekker dan de ander. Wat een verhalen over vroeger en het ene nog mooier dan het andere verhaal.
Sta ik plots met George Mc.Crea (Rock me baby hit uit de eind 70-er jaren)te kletsen die hier al jaren op Aruba woont met zijn Nederlandse vrouw. Zijn vrouw is (lees: was) die mooie topless dame uit de FA douche reclames uit de 80-er jaren die in het water dook. De ouderen onder ons kunnen zich vast die reclame nog wel herinneren. Was toen al heel gewaagd en was toendertijd de favoriete reclame van mijn vader🤣 . George had een behoorlijk slokje op en heb grotendeels zijn levensverhaal mogen aan horen met alle details van wie hij allemaal kende in de disco scene uit die jaren.
Op tijd, maar met een paar heerlijk smakende biertjes te veel op, in de auto gestapt onder het motto 'dat doen ze hier allemaal'. Foei Tom!
Na wat nachtelijke omwegen door obscure buurtjes toch weer het hotel gevonden en weer een dag voorbij in paradise.

De dagen vliegen natuurlijk voorbij en nu al schrijfende aan het strand liggende met een drankje in de hand zou je bijna vergeten dat er zich in oost-europa een ramp voltrekt. Hier op Aruba is er niks wat daar aan doet denken. Wat een wereld:(

 

8 reacties

Mooi man,,,oude herinneringen gewoon een beetje terug in de tijd,,,zo ongelooflijk  George MC Crea,,, prachtig de goede oude tijd,,,,,jij maakt het weer mee.

leuke herinneringen man,,,,,geniet er van,,,,,,ach wat vertel ik,,,dat doe je toch?

🥳🍻klinggggg

groetjes Roelie

 

Laatst bewerkt: 12/03/2022 - 23:43

Wat een pracht plaatje......dat zee blauw doet een mens goed.  Wat een leuke ervaring op schiphol. Had er ook nog nooit van gehoord dat je een vip behandeling kan krijgen. Bedankt voor die tip!

Nog veel plezier

Marike

Laatst bewerkt: 13/03/2022 - 10:03

Enjoy making New Memories Together on the Iland  🏝🏖🍹🍍☀️💫🏝

Laatst bewerkt: 14/03/2022 - 07:44