Woensdag 24 augustus 2022 -Opschieten met wat ik nog wil-

(foto: Cobra/Corneille achtig werk die ik ooit ergens tegen kwam )

Mooi nieuws vanmorgen op TV dat de overlevingskansen op kanker  steeds beter behandeld kunnen worden. Zo fijn voor al onze lotgenoten maar helaas val ik er buiten en meerdere van ons  hier in dit clubje al hoop ik nog steeds op wonderen. 

Mijn titel met "opschieten wat ik nog wil" komt steeds dichterbij alhoewel deze titel ook al weer achterhaald is. Er is de laatste 2-3 dagen geen mobiliteit meer in mijn lichaam. Pijn en vermoeidheid hebben de overhand genomen. Veel verder dan de bank kom ik niet en durf niet meer op de weegschaal te staan. Waar ooit een soort van spieren zaten hangt nu los vel en mijn kledingmaat is van XL naar M gegaan en pas nu in de onderbroeken van mijn zoon.

Inmiddels groeien er  K......-bulten  links-rechts op mijn lichaam en de pijnen schieten door de morfine heen. Zo stevig zijn deze pijnen dat wij nu serieuze stappen hebben moeten gaan ondernemen.
Je geloofd het niet maar zonet komt  er in mijn email- inbox een mailtje binnen van Ardanta, een uitvaartverzekering die ik heb lopen met polis gegevens en opgebouwd bedrag. Zouden ze het ruiken? Ik ben nog nooit per email benaderd door ze.
Ooit in de 70-er jaren heeft mijn vader voor zijn kinderen deze polissen afgesloten en is al jaren premievrij maar toch wel vreemd. Van dit bedrag kan je echt geen uitvaart betalen maar ik heb er nog een die de lading moet dekken. Volgens mij kost een beetje uitvaart toch wel zo'n 8k-10k of weten jullie goedkopere adresjes?🤣

Fietsen, autorijden en lopen gaat met de dag moeilijker en met de fiets en auto ben ik inmiddels maar gestopt, dat wordt te gevaarlijk net als in het bad stappen en van die capriolen waar je in dit stadium al weet dat je de goden niet moet gaan verzoeken.
Paar dagen terug ook voor het eerst in elkaar gezakt boven op de overloop dus het gaat anders worden de komende tijd. De SOS knop gaat er ook aan komen hebben wij al besproken. Het zou toch wel eens fijn zijn als het een stapje of wat een keer  voorwaarts zou gaan, helaas!

Natuurlijk 'spookt'  mijn volgend (verpleeg)adres door mijn hoofd deze dagen en het hospice lijkt mij op dit moment de beste keuze. Maar........je zal zien dat het bij mij weer anders gaat lopen.  

Vandaag, woensdag, de huisarts langs geweest. Dat doe ze niet vaak meer volgens mij. Nog even de mogelijkheden doorgesproken. Jullie horen het wel waar ik heen ga om te logeren!

Vandaag ga ik niet. Volgende week misschien maar niet vandaag!

 

14 reacties

Heb je blogs altijd gelezen Tom en ik hoop mijn pad net zo blijmoedig en dapper te kunnen bewandelen als jij. Je bent voor mij een voorbeeld.

Hoop voor jou en je naasten dat er in het laatste stuk behalve het zware deel wat je nu beschrijft er nog steeds veel momenten zijn om te koesteren.

Liefs, Ingrid

 

Laatst bewerkt: 24/08/2022 - 13:29
24 augustus 2022 om 13.44

Heel veel sterkte Tom! Een schrale troost, maar er wordt aan je gedacht, hier leven veel mensen met je mee. Ergens hoop ik toch dat er nog wat zonnestralen en klaviertjes vier voor jou op je pad komen.
liefs Bianca

Laatst bewerkt: 24/08/2022 - 13:44

Je bent nu behoorlijk aan het inleveren in deze fase. Je bent er nog en misschien volgende week ook.
De pijn neemt toe en breekt door de pijnbestrijding.

Een uitvaart kost veel geld. 

Je zou wensen dat er nog een soort van opleving komt waar je zo vaak over hoort.
Ik wens je rust en nog mooie, intense momenten met je dierbaren om je heen.
 

 

Laatst bewerkt: 24/08/2022 - 15:28

Lieve Tom, ik heb tranen in mijn ogen. Ik hoop op nog een mooi verhaal volgende week.  Ik wens jou veel sterkte en kracht toe 🌹

Laatst bewerkt: 24/08/2022 - 16:37

Wat een sterke man ben jij. Misschien lijkt het zo in je blogs. Maar voor mij kom je zo over. Wens jou nog heel veel kracht en liefde toe. Kijk uit naar je volgende blog 

X Monique 

Laatst bewerkt: 24/08/2022 - 23:05

Nou Tom,

Wij lezen jou blogs al vanaf het begin. Je hebt ons een onvoorstelbare en intieme inkijk gegund in dit proces van aftakeling,  een proces waarin we  stap voor stap getuige zijn van hoe jouw lichaam je langzaam maar zeker in de steek laat. 

Ik wenste dat we wat opbeurende woorden voor je hadden, maar eerlijk gezegd, komen we niet veel verder dan veel sterkte in dit onmenselijke proces, wat tegelijkertijd zo ongenadig menselijk is.

Wij hopen oprecht dat je op het finale einde de kracht en tegenwoordigheid van geest kunt opbrengen, om op de door jou en je gezin bedachte wijze de knop kunt omzetten en waardig kunt overgaan. 

We koesteren de paar momenten dat we jou recent nog even op Hoogland mochten zien en spreken. 

Beste, lieve golfvrind,

Door zware regenval konden wij tweeën jouw laatste BOTS op zondagochtend op Hoogland destijds niet meer spelen (wij zouden trouwens de enige BOTS spelers zijn geweest en zouden sowieso van de dames gewonnen hebben),  maar via jouw blogs voelt het alsof je nooit bij Hoogland vertrokken was.

Heel veel sterkte in dit naar het nu lijkt, laatste speel momenten in dit leven, ik hoop dat je straks nog heel veel kunt golfen,  waar en op welke fairway dat ook is.

Dikke knuffel, 

Douwe en Anneke. 

Laatst bewerkt: 25/08/2022 - 08:54

Ik hoop ook op nog wat goede verhalen van jou! In gedachten  zijn we bij jou!

Groet, Ruud

 

Laatst bewerkt: 25/08/2022 - 08:58

Fijn dat ik nog wat van je lees en ja een begrafenis kost veel geld ik hoop dat je ondanks alles nog wat samen kan genieten

Sterkte met alles 

Willeke

Laatst bewerkt: 25/08/2022 - 09:54

Dag Tom,

nou dat is mooi Klote dus. 

nog even over de uitvaart prijzen. 

geen idee, mijn vader had ooit ook het zelfde gedaan, alleen het werd nooit premievrij, dus betaalde en betaal ik nog steeds iets aan DELA. Voor die polis wordt een standaard pakket geleverd, maar wel netjes en verzorgd. Geen idee welke extra voorziening jij nog hebt, anders ben je echt aan de kraaien overgeleverd. Een belletje is nooit weg, want het zal toch moeten gebeuren.

Het allerbeste gewenst voor de komende tijd. Vooral sterkte om dit te dragen nu die morf niet meer helpt.

gozah.

Laatst bewerkt: 25/08/2022 - 10:59

Lieve Tom, Wat fijn dat we vandaag precies twee weken geleden nog lekker in het zonnetje aan de waterkant zaten, mét stroopsoesoe. Een ontmoeting met een gouden randje die we nooit zullen vergeten. Wat vinden we het erg dat het nu weer minder goed gaat met je. Veel sterkte daarmee en we wensen je nog weer mooie momenten. Tom we houden van je, en dat blijft zo.
Hedy en Han

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 14:25