Woensdag 22 juni 2022 - Tranen reinigen het hart-

Alles wat ik in voorgaande blog had geschreven kan eigenlijk zo de prullenbak in daar de situatie in een paar uur veranderd was. Een groter contrast bestaat er niet  van die energieke "vakantieman"  met 2 stokbroden onder zijn arm tot een hoopje Tom (lees: ellende)  op de bank of op bed of ergens op een plek met niet te veel zonlicht. 

Inmiddels zijn wij een paar dagen thuis  van onze vakantie in St. Maxime. Een voor mij helse terugreis waar ik tot op de dag van vandaag echt flink ziek van ben geworden. Meerdere malen door het hele huis  gespuugd, iets wat mij nooit overkwam. Misschien toch oververmoeidheid, voedselvergiftiging, zonnesteek…..zeg het maar!

De eerste avond thuis zelfs nog het UMC gebeld omdat mijn braaksel rood van kleur was en daar ergens tussenin ook verschillende medicaties aanwezig waren. Ik dacht zelf aan een maagbloeding ofzo maar bleek dat ik enkele kersen bij thuiskomst had proberen te eten. Niet zo slim van je Tom zoiets vergeten!
De volgende dag niet veel anders en thuis werd men bezorgd daar de situatie niet veel beter werd. Toch even contact opgenomen met het studie team in het UMC waar ik onder behandeling sta. Conclusie: toch maar even ter controle langskomen bij de Spoedeisende Hulp. Enfin, 4 uur verder en een paar zakken met infuus vocht gekregen en weer op naar huis.

Komende vrijdag reguliere controle bij de oncoloog. Zou ik uit dit studie project gelazerd worden?

Ik werd weer even goed terug geworpen in de realiteit de afgelopen dagen.  Ik zag gisteren in een flits mijzelf neerkijkend op ons huis vanuit een andere wereld en zag hoe Z.  en de kids hun leven oppakte na mijn dood. En zoonlief M. die hier met zijn vriendin was en samen zo gelukkig zijn. Zo moet het zijn natuurlijk straks maar moest zo huilen bij deze gedachte......
Ik kan om alles huilen en dat gebeurt dan ook.

Ben denk ik nog nooit zo diep gegaan hier op papier maar het voelt alsof ik een grens heb bereikt. Het lijkt alsof ik langzaam de andere kant opgeduwd word. Schijnt er bij te horen alhoewel ik het maar niks vind 😢

Ik denk vele malen per dag aan wat er komen gaat. Ik heb het ook altijd verkondigt dat de zomer mijn jaargetijden zou zijn maar snap dat ik dat toch niet in de hand zal hebben.
Ook de afgelopen vakantie het laatste boek van Hendrik Groen gelezen. Die laatste  paar bladzijden ….zo triest... (iemand die ook alle 3 delen heeft gelezen??)
Je kijkt nu anders naar alles om je heen. Ik dacht dat deze theorie alleen in films en boeken bestond maar het klopt!

Wat een week, geniet van de zon!

5 reacties

Het derde deel van Hendrik Groen nog niet gelezen. Ik werd al zo droevig van het overlijden van Eefje en de gemiste kansen. En daarna zijn vriend Evert, hoewel zijn afscheid groots was. Ik wacht nog even op de verfilming. 

Laatst bewerkt: 22/06/2022 - 14:13

Dit is een snelle omslag. Een paar blogs terug had je het erover om je golfset te verkopen, maar vervolgens had je toch weer plannen om een rondje te golfen. Ik zelf ben momenteel les aan het nemen om samen met J. te kunnen golfen. Ik ben dus op zoek naar een golfset. Nu J. ineens in een zwaar ziektetraject zit, gebruik ik zijn set. Ik hoop dat hij tzt weer beter wordt en zijn eigen set weer kan gebruiken... Dus voorlopig heb ik nog geen nieuwe set nodig. Ik hoop van harte dat je opknapt en nog een tijdje gebruik kan maken van jouw set. 

Laatst bewerkt: 23/06/2022 - 00:01

Wat schrijf je ook mooi! Dat wilde ik even kwijt. Ik volg jullie blog vanaf vandaag ook graag als dat mag. En ja, dat golfen blijft voor mij wel een belangrijk iets wat ik niet  graag kwijt wil, al is het maar in een buggy (wat ik de laatste keren ook al heb gedaan)
Inmiddels weer wat opgeknapt maar zag het even niet zo zitten. En toch helpt het al die berichtjes uit onverwachte hoek(ken). Jullie alle 2 een goede nachtrust gewenst!

Laatst bewerkt: 22/06/2022 - 22:56

Oh Tom toch 😘, hoop dat je snel weer opknapt 😇 

De komende dagen  toch maar extra uitrusten en relaxen zodat je je krachten weer terug krijgt. Alle leuke, goede en dierbare herinneringen oprakelen, dat laat je energie groeien 🥰 En wij willen natuurlijk nog heel lang van jouw verhalen genieten 😊😊

Carpe Diem, geniet van al het mooie maar luister ook goed naar jouw lijf.

Je leeft de laatste maanden natuurlijk veel intenser en dat geeft maar vergt ook energie. Al je gevoelens staan op scherp daar en zo ook deze gevoelens. Het is de onmacht waar je geen grip op hebt. Je wilt t begrijpen, maar weet niet hoe en dat maakt t verdrietig op die momenten, Huilen lucht zeker op en dat mag je niet binnen houden. Trouwens ook goed voor je traanbuisjes want anders zouden ze verstopt raken 😉

Weet je dat jij eigenlijk wel dat je een Geluksvogel bent 😃 je hebt een Glimpje van het Eeuwige Leven in de Hemel mogen ervaren 👼👼👼 Jij zal altijd bij jouw familie en dierbaren zijn, zij zullen jouw aanwezigheid voelen,  jouw stem horen en weten dat jij er bent 🥰.  Mijn hart maakt, wat dat betreft, voor jou een vreugdesprongetje ❣️Heb vertrouwen ❣️ Er is meer tussen Hemel & Aarde ❣️

Heel veel liefs voor jullie allemaal 😘😘

Nath 

ps Mocht je last van maagzuur krijgen, dan kan je een hap droge havermout nemen ( dat neemt het vocht op). 

Laatst bewerkt: 24/06/2022 - 00:09