Woensdag 13 oktober 2021 -Voorstel behandelplan UMC-

De dag vroeg begonnen (05:30) met een krantje en thee. Bedenkende wat er allemaal nog geregeld moet worden gun ik mijzelf weinig rust om langer te slapen. 
Ik ben druk met van alles regelen zodat dat niet op het bordje van Zwaan komt straks. Ik heb er nu de tijd voor en geeft mijn dag een voldane invulling. Tevens moet ik vaak denken aan iemand met kanker die helemaal alleen is en dit in z'n uppie moet verwerken. Knap hoor!  Van ellende later op de ochtend maar een aflevering van "Nederland in beweging" gedaan. Doe het maar eens :)

Vandaag 2e week dat ik thuis ben en niet naar het werk kan. Deze dag was qua gevoel erg dubbel. Ik was 1000x liever naar mijn werk gegaan dan deze gore klote kanker in m'n schildklier.
Maakt het allemaal nog uit dan? Ik voel mij verraden door mijn eigen lichaam, ik krijg geen kans om terug te vechten omdat het oordeel al geveld is.

Zoals afgesproken ben ik door het UMC gebeld met de mededeling dat ik volgende week bestraald ga worden. Wel moet mijn schildklier weefsel van de biopt van vorige week uit het Meander hier nog naar het UMC gebracht worden. Ik kijk niet echt uit naar de bestraling maar ach....als het de groei wat vertraagd....

Erg leuke wandeling met m'n jeugdliefde Manon gemaakt door park Schothorst. Natuurlijk hebben (oudere) mensen het over vroeger en hoe het toen allemaal was. Haar ouderlijk huis bekeken  hier in de buurt en heb haar bij thuiskomst aan de thee haar eigen liefdesbrieven laten lezen die zij ooit in de 80-er jaren naar mij schreef toen ik ergens over de wereld-zeĆ«n zwierf. Met zo'n onverwachte leuke middag besef je dat je sommige mensen die je lief had en hebt tekort hebt gedaan de afgelopen jaren. Sorry!

Gelukkig nog geen pijn in mijn lijf!

7 reacties

ZĆ³ fijn om, zonder jou en je gezin te belasten, mee te kunnen en mogen  lezen en leven op deze manier Tomske. Ook heftig. Geen kans krijgen om terug te vechten omdat het oordeel al is geveld. Dan is 'later' zomaar ineens nu. De tranen sprongen in mijn ogen, die alleszeggende regel lezend. 

Ik weet een klein beetje wat het is om 'vanzelfsprekendheid'  achter je te laten. Het mooie is, alles wordt een cadeautje, de kleinste dingen ontroeren. Sterkte lieverd, ook aan Zwaan en jullie kinderen. 

Ennuh, ik ga ook eens meedoen met Nederland in Beweging. Je ouwe langste vriendin, Sjono

 

 

Laatst bewerkt: 14/10/2021 - 11:20

Lieve Sjono, ik ga mijn best doen om  jou de komende weken te bezoekenā¤ļø, althans als je dat wilt  

Laatst bewerkt: 14/10/2021 - 21:15

Dat zou ik fantastisch en heerlijk vinden lieverd. Zo welkom. Maar kijk ook hoe het loopt. šŸ§”

Laatst bewerkt: 15/10/2021 - 21:36

Hallo Tom,

Heb net elders deze reactie geplaatst "Wat een heftige diagnose, ik weet eigenlijk niet wat te zeggen! Gelijk uitbehandeld en zo weinig tijd nog, terwijl schildklierkanker dan vaak nog "een goede kanker wordt genoemd". Schandalig eigenlijk, er bestaat geen goede kanker. Ik heb zelf papillaire schildklierkanker en ben er nog goed vanaf gekomen. Ik hoop dat je hier nog lotgenoten vind met dezelfde vorm als jij en ga je blog even opzoeken. En wens je ontzettend veel sterkte de komende tijd, er komt zo vreselijk veel op je af, onvoorstelbaar....."

Ik lees dat ze je toch nog gaan bestralen, voor verlenging. Bewondering voor je nuchterheid (tussen de boosheid en verdriet door) en je vermogen nog te kunnen genieten van kleine dingetjes in deze ellendige situatie. Dan merk je pas hoe sterk je werkelijk bent. Heel veel sterkte.....

Laatst bewerkt: 14/10/2021 - 15:23

Lieve Caro, wat een lieve woorden. Ik wordt er stil van. Het is allemaal zo onwerkelijk deels daar ik mij nu heden nog zo goed voel.  Beetje keelpijn maar dat is alles. Ik weet dat het gaat veranderen.... Lief als je mij blijft volgen....Tom

Laatst bewerkt: 14/10/2021 - 21:11

Ja dat is het onwerkelijke eraan he, je voelt je nog goed maar je leeft met een tijdbom. Ik hoop dat ze het mis hebben en je toch heel wat langer mag blijven en met zo min mogelijk pijn of ongemak.

Laatst bewerkt: 15/10/2021 - 22:59

Sjonge Tom, je ontroert me! Krijg kippenvel en pink een traantje weg...

Wat is het gvd toch een klote ziekte! KKK heb ik het genoemd, kutklotekanker om het voor iedereen te vatten. 
Verschrikkelijk is het dat je geen kans krijgt tegengas te geven. Hoop zo zeer voor je dat bestraling nog gewoon veel reservetijd geeft. Of meer... sjee, wat is dit ongelofelijk!

Je voelt je verraden.. Dat ben je natuurlijk niet, maar ik kan me voorstellen dat dit voor jou wel zo voelt. Ben niet te hard voor jezelf, je hebt het al moeilijk genoeg...

Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 14:38