Vrijdag 18 november 2021 -Twee wijzen naar het Oosten-

(foto: verjaardag schoonzus in Emmen)

Het was weer een latertje vandaag (lees: gisteravond). Bezoek aan schoonzus W. voor haar 57e verjaardag en voor een paar uur op en neer naar Emmen geweest. Toch weer 3 uur bij elkaar  onderweg erheen en terug en gedurende elke reis erheen vragen wij onszelf af hoe vaak wij in ons 25 jarig samenzijn al op-en-neer naar Emmen zijn gereden. Ik schat inmiddels al zo'n 150 keer! Nu is het niet de meest mooie toeristische route erheen dus altijd tijd voor gesprek tussen mij en lief. Natuurlijk ging het ook even over de best wel goede uitslag die wij vanmorgen kregen van de radiologe/oncoloog. De bestraling had de afgelopen 2-3 weken erg goed zijn best gedaan en de verwachting was, enkele weken geleden, dat ik inmiddels wel aan het vloeibare voedsel zou zitten. Nou niet dus, de bavette smaakte mij dus prima  en niks geen last met slikken. Alles smaakt nog even goed! Ondanks dat ik mijn middagtukkie moest missen was het een heerlijk uitje....voelde als Kerst.

Zo fijn om soms uit onverwachte hoek een reactie te krijgen op het gene wat je schrijft. De meeste weten wat je door maakt uit ervaring en hoe gek het ook klinkt je zou graag deze personen eens in real life willen ontmoeten. Daar zit natuurlijk niet iedereen op te wachten maar ik zou daar niet afwijzend op reageren. Brengt mij gelijk bij de vraag of er misschien ook in het land praatgroepen/bijeenkomsten zijn van medegenoten die eens in groepsverband hun verhaal kwijt willen. Een soort van AA-club. Dus waarom bestaat dat niet?

Komt bij mij na het schrijven van voorgaande de vraag naar boven hoe jullie als medegenoten in het verleden zijn omgegaan met het gebruik van alcohol? Ik kan mij een vlucht hierin voorstellen na een heftige diagnose.

Bij mij smaakte het half chardoneetje en bodempje whiskey weer heerlijk vanavond.

SlĆ inte!

 

 

5 reacties

Hoi,

Wauw, nog een echte klassiek gedekte tafel. Het kan niet anders dan dat dit diner ook heerlijk heeft gesmaakt.

Ik heb ook al eens gevraagd hier in het Flevoziekenhuis of er een lotgenotencontact is. Dat was er wel. Waarom nu niet meer wisten ze niet. Zal nog eens informeren.

Fijne zondag

XX

Laatst bewerkt: 21/11/2021 - 09:03

Hoi Tom,

Dat ziet er gezellig uit. Fijn dat je nog nog gewoon van eten kunt genieten. Dat dat nog maar lang zo mag blijven!

Voor lotgenoten contact bestaan er op veel plaatsen in het land inloophuizen. In Amersfoort is er bijvoorbeeld het Toon Hermans Huis. Ze organiseren daar allerlei activiteiten, alleen en in groepsverband. Ik ben er zelf nog niet geweest (in Zwolle dan), maar mijn huisarts en psycholoog raden het aan. Is dit iets wat je bedoelt?

Groeten Saskia

Laatst bewerkt: 21/11/2021 - 10:46

Ik denk dat Tom meer op zoek is naar de mens achter de deelgenoten op kanker.nl.

Ik zelf weet van het bestaan van inloophuizen, maar voel daar geen behoefte toe. Dat zijn toch voor nu vreemden voor mij. Jullie daarentegen, zijn vertrouwd, in jullie aller onbekenden zijn. In onze blogs vertrouwen we meer toe aan het "papier", dan we in het echt aan een onbekende zouden doen. Ik denk ook dat inloophuizen fijner zijn voor mensen die zich niet gehoord voelen. Hier op kanker.nl wordt men gehoord.

Laatst bewerkt: 21/11/2021 - 11:13

ik sluit me er helemaal bij aan dat zoek/wil ik ook de mensen hier snappen je en in een inloophuis zijn idd allemaal vreemden die het goed bedoelen maar wel plichtmatig doen

Laatst bewerkt: 21/11/2021 - 20:23

Lieve Saskia en Zweef, dank voor beide tips. Ik ga toch ook eens bij het Toon Hermans huis mij orienteren. 

Laatst bewerkt: 21/11/2021 - 13:01