Maandag 18 oktober 2021 -Ik wilde nooit oud worden-

(foto: mijn moeder en ik in 2014  bij Verzorgingstehuis "de Liendert".)
De titel van vandaag is nou niet echt positief. Ondanks een heerlijke maar vermoeiende dag moet ik de laatste weken toch vaak denken aan deze titel die ik vaak 'en public' hardop heb verkondigd  en blijkbaar dus nu over mijzelf afgeroepen heb. Ik denk dat dit is ontstaan daar ik het leven van mijn vader en moeder in een verzorgingsflat heb gezien in hun laatste jaren. Ik vond het zelfs soms moeilijk mijn ouders te bezoeken daar ik de omstandigheden zo triest vond. Mijn ouders met z'n 2-en op een kleine oppervlakte  waarbij mijn vader vaak bijna met een elektrische rolstoel  mijn moeder met haar broze lijf omver reed.
Daar is denk ik het beeld ontstaan dat ik niet oud wilde worden alhoewel 61 jaar  dan  weer een beetje (te) vroeg is.

Al maanden ligt het boek van Hendrik Groen "Opgewekt naar de eindstreep" op mijn nachtkastje tevens titel van mijn blog. Ik ben er maanden geleden in begonnen en deze ligt nu weer onder handbereik. Ik durf er eigenlijk niet meer in te lezen omdat hier  het leven van bejaarden in wordt beschreven wat ik niet ga halen qua leeftijd. Ik heb van deel 1 van Hendrik Groen enorm veel lees plezier gehad toen nog niet wetende hoe mij huidige nabije toekomst er uit zou zien.

Natuurlijk vandaag ook leuke dingen gedaan. Als ik wederom zeg dat ik (weer) heb gegolfd dan ben ik ook bang dat lezers denken dat ik ook best had kunnen werken. Ik zou daar niet eens een antwoord op kunnen geven want als je kan "sporten" kan je ook werken, toch?  Misschien als ik bij deze meld dat morgen de bestralingen beginnen en ik de komende tijd dit 3-4 maal per week heb kan dit zomaar eens (voorlopig) de laatste keer zijn. Ik zou de afgelopen 2 weken mijn ergste vijand niet gegund hebben.

Zoals elke maandag heeft onze zoon gekookt. Om hem op een zelfstandige  toekomst voor te bereiden hebben wij dit binnen ons gezin zo maanden geleden afgesproken. Nu  hadden wij de hoop dat onze zoon wat culinair creatiever zou zijn maar helaas eten wij de laatste maanden elke maandag 'Mac and Cheese'. Mocht u benieuwd zijn naar het recept gewoon even Googelen. Het is volgens mij een echt studentenrecept. Binnen 15 minuten klaar en ach met wat sambal is het best te hachelen. Tot morgen!
(p.s. beluister deze uitvoering eens probeer het filmpje te begrijpen)

Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd!

3 reacties

Jòh, vooral blijven golfen. Doen wat je leuk vindt, zolang de tijd is gegeven. Tenzij je werken leuker vindt dan golfen. Enne...je bent het stadium dat je je wat aantrekt van "wat anderen zeggen"  ondertussen toch wel ontgroeid? Je bent toch een grote jongen nou??

Wat een indrukwekkend filmpje bij dat nummer! Dank daarvoor.

Laatst bewerkt: 19/10/2021 - 07:26

Geef niet alleen om morgen

want het is vandaag

denk niet alleen aan morgen

want het is vandaag

maak je nog geen zorgen

wat misschien zal komen morgen

want het is vandaag…..

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 15:05