Maandag 11 oktober 2021 Bezoek UMC Utrecht

UMC Utrecht

Vanmorgen vroeg op met Zwaan (mijn vrouw) om voor de files vanuit Amersfoort naar het UMC te gaan. Wij kwamen bijna in een lege parkeer garage en waren blij extra vroeg daar aanwezig te kunnen zijn.
Nu heeft het UMC voor mij geen fijne herinneringen. In 2014 kwam ik hier ook onbedoeld terecht met serieuze rugklachten (Cauda Equina) en vond het toen al een oud, vervallen en ouderwets ziekenhuis met kamers waar je met 6-8 patienten inlag. 24/7 gingen er piepjes/belletjes en in en uit lopend personeel.
Eerst aan de koffie in het restaurant die ik nog herkende met dezelfde piepende stoelpoten als iemand zijn stoel verschoof.
Na wat vertraging in de Oncologie wachtkamer werden wij opgehaald door de verpleegkundige om plaats te nemen in de spreekkamer waar een chirurg en een endocrinoloog een behandelplan gingen uitleggen. De zeer vriendelijke en kundige chirurg heeft ons keurig uit gelegd wat de opties hierin waren. 1: opereren, 2: bestraling en 3: chemo.  Het eerste viel al snel af daar mijn tumor in de schildklier al te veel verweven is met het weefsel er om heen.
Wij hebben besloten om toch voor een combinatie van bestralen en chemo te gaan zodat ik hopelijk enkele maanden extra onder nog onbekende omstandigheden op deze aardkloot kan blijven.

Vanmiddag afspraak bij de huisarts om deze even bij te praten wat er vanmorgen allemaal besproken is in het UMC. Tevens besproken over mijn wens om te beginnen een euthanasie verklaring op te stellen en hoe deze moet worden uitgevoerd. Wederom heftig!

Vanavond heerlijke rijsttafel gegeten van Carolie. Wat fijn deze vrienden om ons heen❤️

2 reacties

Tom we hebben elkaar vanmorgen nog gesproken en hoop je nog veel te zien. Veel sterkte toegewenst . Bezoekers aan je site tomkorver.nl worden automatisch naar dit blog gestuurd. Keep in touch !!

Laatst bewerkt: 12/10/2021 - 17:02

Beste Tom,

Hoi!
Ik ga je lezen nu en begin bij het begin. En ja, ik ga mijn best doen er voor je te zijn hier in de tijd die jou nog rest...

Wat vreselijk en vreselijk heftig zomaar zo een diagnose te krijgen! Voordat je goed en wel begint al moeten beginnen met het einde. Heel heftig! 
En dan eindig je je blog met lekker eten... chapeau!

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 14:13