Dinsdag 12 oktober 2021 1e keer slaapmedicatie

Na het bezoek van gisteren bij de huisarts met o.a. verzoek tot slaap medicatie (Temazepam) heb ik dit de afgelopen nacht geprobeerd. Conclusie: prima bevallen ondanks dat ik met een halve ben begonnen (5 mg) zo goed als de hele nacht door geslapen.
Mijn hals/keel voelde wat onwennig aan. Nog steeds het gevoel dat ik een lichte keelontsteking krijg die maar niet wil doorzetten. Was het maar waar!
Het gesprek in het UMC van gisteren galmde nog na. Dat mijn tumor niet operabel is wist ik al maar dat men nu toch wil bestralen en chemo gaf een lichte euforie. Eerst woensdag a.s. maar eens afwachten.

De dag verder doorgebracht met allerlei administratieve handelingen om het straks mijn familie zo makkelijk mogelijk te maken. Ik heb zaakjes altijd goed op orde gehad maar ik ben hier nog wel dagen mee bezig. (en dan komt nog de materiele dingen waar je afscheid van moet/kan nemen)

Tussen de huilbuien door die ik alleen of met Zwaan heb vergeet ik vaak dat ik wat mankeer. Ik heb ook geen pijn en heb net zoveel energie als voor de diagnose. Het idee dat ik over enkele weken/maanden niet meer kan slikken, eten, drinken etc maakt mij ongerust.

Bezoek van mijn vriendje Hubert deed mij ook erg goed. Wat kennen wij elkaar al lang!

Het dagelijks wandelingetje doet ons beide goed. Al wandelend kom je tot intense gesprekken over hoe jij (lees: ik) o.a. de laatste periode van je leven er uit wil laten zien.

Morgen word ik door het UMC gebeld van hoe het behandelplan eruit gaat zien. Spannend!
 

1 reactie

Je moet gvd wel in no time de knop omzetten! Doet veel met je, dat kan niet anders. Maar ja, je leeft ook nog 'gewoon' het leven je gegeven. Sja, waarom ook niet... Doen wat je doen kunt leidt af en geeft je ongetwijfeld ook een goed gevoel. 

Mooi dat je samen intense gesprekken voert en dat Zwaan er open voor staat jouw pad naar jouw wens(en) te wandelen. Hoe bizar ook, dit wordt een heel bijzondere tijd. Heftig, maar zeker voor de nabestaanden bijzonder waardevol. Hoe verdrietig ook, samenzijn krijgt elke dag een diepere betekenis...

Wens je nog vele bijzondere dagen en heel mooie momenten!

Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 14:19