Donderdag 9 december 2021 -Bekken biopt-

(foto: uitrusten op de Medium-care met mijn personal trainer Olga Commandeur)

Sinds lange tijd weer eens vroeg uit de veren. Na het opstaan hier thuis  een potje pies vullen voor onderzoek en snel wat eten daar ik 2 uur voor de scan/biopt "nuchter" moest zijn. Aankomst bij het UMC weer als vanouds met 100-en autos die al vroeg de parkeer garage inrijden en je gelijktijdig afvragen dat er vandaag weer 100-den mensen zijn die hier voor onderzoeken of wat dan ook komen. En dat dag in dag uit.

Nu dacht ik bij mijn oproep bij de radiologie afdeling dat ik eerst een scan zou krijgen en daarna de/het biopt elders. Dat was dus een misvatting en was dus gelijktijdig. De scan was om de precieze locatie te bepalen van waar met in mijn linker bekken zou gaan poeren en boren.
Ik heb wel eens fijnere onderzoeken gehad en ondanks de plaatselijke verdoving voelt het heel onwennig van hoe de radioloog met nog 4 verpleegkundigen dit avontuur aanging. 
Ik heb maar niet gekeken hoe het ging maar hoe de radioloog mij het vertelde gaat het met een holle boor die ze met een accu-boormachine een centimeter of 3 in mijn bekken duwen. iiiiieeeeeekkkkkkk 😲😲😲. En dat op 2 locaties naast elkaar!

Uiteindelijk na  3 kwartier was 'the job done' alleen was er een probleem om het bot uit de holle boren te krijgen. Nu lag het standaard gereedschap van deze afdeling  nog op de sterilisatie afdeling en was nu niet voorhanden. Oplossing: de technische dienst werd gebeld en deze kwamen een hamer uit de gereedschapskist langs brengen🤣. Ingepakt in plastic handschoenen en met alcohol schoongemaakt lukte met veel gelach en getimmer dan toch om de botresten uit de holle boor te verwijderen! Ik kon er wel om lachen ondanks dat ik daar horizontaal in de scanner  met mn onderbroek op mn knieeen en roze gekleurd van de ingesmeerde  desinfectie vloeistof lag mee te genieten.

Ondanks alles toch een gezellige 'operatie'. Je moet zelf de slingers ophangen denk ik dan maar!
Hierna 1 uur op de medium-care met heerlijke koffie en broodje kaas!

Echt mijn complimenten voor de enorme aardige en kundige verpleegkundigen in het UMC.🥰

Oh ja, op de terugweg heeft Zwaan een mooie auto gekocht in Soest en hebben wij heerlijk geluncht bij BAS. Morgen weer een ochtendje naar het UMC voor de start van de medicatie😋. De bijwerkingen zien wij dit weekend wel weer! Er is dit weekend weer veel om naar uit te kijken👍.🍕 en 🏎

2 reacties

Haha, "Gek!" denk ik dan, en dat is een compliment. Je hebt wel een gave om het glas halfvol - wat? overvol! - te zien. 

Sterkte toch ook,  het is niet niks allemaal. 

Groet, Joke

Laatst bewerkt: 10/12/2021 - 16:38