Donderdag 6 januari 2022 -Over mijn lijk-

Ik twijfel over het onderwerp van vandaag. Ik heb meerdere keuzes:   De film 'The English Patient', het programma 'Over mijn lijk', mijn vrouw haar verjaardag vandaag en het komend weekendje weg met mijn vriendjes naar Frankrijk.

De film 'The English Patient' heb ik eind vorige eeuw gezien en wilde deze ooit nog eens zien. Was en is nog steeds mijn favoriet en wat een luxe dat je tegenwoordig alle films kan zien die je maar wilt. (kan op Pathe bekeken worden.....betaald!)

Ook wilde ik deze week de afleveringen gaan bekijken van 'Over mijn lijk'. Ik wist waar ik aan begon om dit te gaan zien en wat is het een mooi programma. Ik (wij in deze ) zullen hier met dubbele gevoelens naar kijken en ik weet (nog) niet hoe ik hier de komende weken naar ga kijken. Bij het bekijken van dit programma bekruipt mij het gevoel hoe gelukkig ik eigenlijk ben. In welke situatie je ook zit je bent altijd 'op zoek' naar anderen die het slechter hebben en dat geeft dan weer het gevoel bij jezelf dat het wel mee valt. Zulke jonge mensen  van wie hun leven binnenkort afgelopen is. En dit was nog maar de eerste aflevering!😢

Het is hier in huize Korver vandaag feest. Vrouwlief is jarig en blaast 53 kaarsjes uit. Geen kaarsjes maar wel heerlijke appelgebak van schoonmoeder😋. En ... de keukentafel zit vol met schoonmoeder, schoonzus, dochter, buurvrouw en de jarige.  Wat een lawaai! Zelfs met mij 'Noise Canceling' koptelefoon kan ik alles nog verstaan. Help!!  Strakjes maar even een tukkie boven doen of is dit niet aardig daar dit misschien de laatste .....................

Ik moet energie sparen voor komend weekend maar hoe doe ik dat?  Voor mijn 'ziekzijn' moest ik al een dag of wat bijkomen als wij met zijn allen weer een week/weekend waren weg geweest (veel lachen/golf/veel drank/veel eten/laat slapen etc). 
Omdat wij elkaar al zo lang kennen zullen ongetwijfeld de verhalen van vroeger weer de revue passeren. Ik vermoed dat ik niet gespaard ga worden in de (enigszins aangedikte) anekdotes.

Morgenvroeg nog even langs het UMC voor mijn maandelijkse potje pies, bloeddrukmeten en de uitgave van de 2e maand medicatie. Ook de dag dat mijn diagnose van '3 maanden nog te leven' voorbij is.  Blij met dit ouwe lijf! En door naar de volgende 3 maanden. 

Moe maar gelukkig ga ik zo ff een tukkie doen!
 

5 reacties

Ja wat een mooi programma is "Over mijn lijk". Ik zie het graag, ook altijd vol bewondering over de positiviteit van anderen. Daarmee bijna vergetend dat ik hetzelfde ben. Ziek en positief. 

Neem nog een stukje appeltaart Tom. Energie opdoen heet dat. Volgens mij werkt dat beter dan 'in voren' rusten🤔 voor je weekendje weg. Bewaar dat maar voor erna. Veel plezier alvast, kijk nu al uit naar je verhalen! 

Laatst bewerkt: 06/01/2022 - 15:56

Wat mij het meeste boeide in dat programma, was het verhaal van dat 16 jarige meisje met uitgezaaide leverkanker. En waarom? Omdat er een diagnose was. Toen ik op die leeftijd in hetzelfde schuitje zat, waren de artsen stomweg niet in staat een diagnose te trekken van wat er aan de hand was met je lever.

Ik zal de lezer de methodes besparen welke pogingen werden ondernomen om tot een diagnose te komen. Ik volsta met te zeggen, dat je er doodziek van werd. Letterlijk. Ik heb nog eens 3 dagen in het ziekenhuis gelegen door een poging tot diagnostisering,

Maar goed. Ik hoop, dat dat kind het redt. Toch ben ik er bang voor, dat haar kansen beperkt zijn. Uitzaaiing is een zwaar beperkende factor. Maar ze is nog jong en kan wel wat hebben. En als ze de kanker onder controle kunnen brengen, heeft ze een redelijke kans. De lever is het enige orgaan in ons lichaam, dat in staat is om zichzelf kan regenereren.

Maar ik vind het toch een droeve ellende, hoor. Ik weet hoe je leven er uit ziet, als je van jongs af aan een leveraandoening hebt. En de dreiging, die daar vanuit gaat. Dat laatste is mij trouwens bespaart gebleven, die dreiging. Omdat me pas 30 jaar geleden werd medegedeeld, dat ik een grote kans had om, op basis van mijn historie, primaire leverkanker te ontwikkelen.

Maar ja, toen was ik al afgehard tegen dat soort mededelingen. Ik heb mijn schouders erover opgehaald en ben verder gegaan met mijn leven. Ik hoop, dat zij ook in dat stadium komt. Dat ze gewoon verder leeft en er wat van maakt....

....H

Laatst bewerkt: 07/01/2022 - 06:51

Dat doet me pijn, Ton. Ik had zo gehoopt, dat ze het zou redden. Maar, zoals ik al zei in mijn eerste reactie, uitzaaiingen zijn een slecht teken.

Jammer, jammer, ik had het haar zo gegund.... H

Laatst bewerkt: 07/01/2022 - 12:49