Donderdag 21 oktober 2021 -Geen zonnestralen maar Gamma stralen-

(foto 1983 ergens in Zuid Amerika)

Eerste keer bestraling in de middag. Een indrukwekkende machine die om je heen draait als je, in mijn geval, met je hoofd in een gefixeerd masker ligt. Binnen 10 minuten "gefixt" en nog 11 maal te gaan. Wel de volgende keer wat deo op doen Tom want ietwat angstzweet viel bij mij wel te bespeuren.
Vanmorgen nog gebeld door het UMC dat bij de laatste CT-scan toch enige groei te zien is richting mijn slokdarm. Dat wordt nog een uitdaging. Vloeibare voeding of een sonde door mijn snavel. Als dat maar past! De komende tijd zolang het kan mij dus maar volvreten met lekker eten.

De 3e dag zonder dat er tranen gevloeid hebben. Zijn de tranen dan echt op?  Vreemd eigenlijk ... of wordt het mij steeds duidelijker? Hoe langer ik er over na denk hoe vaker ik het gevoel heb dat ik, hoe zweverig ook,  'elders' harder nodig ben maar dan kan je toch niet denken/zeggen?  Het gevoel bekruipt mij zo nu en dan.

Mijn leven komt in deze periode regelmatig voorbij in wat ik de afgelopen decennia heb gedaan en bereikt heb. Niet op alles even trots maar wel erg trots op ons 4-tjes hier. Ik heb aan de andere kant ook niet het idee dat ik hier klaar ben. Ik zou graag alles hebben willen afmaken waar ik aan begonnen ben/was.

Tsja...een periode als deze geeft wel genoeg tijd om na te denken...

Onderstaande link is de filmmuziek van de film Unfaithful met Richard Gere en Diana Lane. Staat in mijn top 5 van beste films. Deze is nu te zien op Netflix. Kijken en goed luisteren naar de muziek!

3 reacties

Tranen kunnen opluchten maar ook koppijn geven... Misschien ben je inderdaad al in een 'andere flow' aan het rollen....

Bijzonder ook dat verschillende gevoelens en gedachten in je opkomen. Laat ze er maar zijn, ze kunnen je ook 'houvast' geven of troost. 

Soms gebeuren er nog wonderen. O, wat gun ik jou er een!

Laatst bewerkt: 16/11/2021 - 15:20