Dinsdag 7 december 2021 -Vandaag 2 maanden verder-

Afgelopen 7 oktober kregen wij het bericht dat mijn levensverwachting 3 maanden zou zijn. Vandaag zijn we precies 2 maanden verder en ik voel mij 'kiplekker'. Nu heb ik nog nooit aan een kip gevraagd hoe deze  zich voelt na 12  keer bestraald te zijn  maar de meeste zullen na het verlies van hun veren het ook regelmatig koud hebben en niet altijd even fit zijn.

De volgende hindernis (6 januari 2022) is precies op Zwaan haar verjaardag en zijn wij precies 3 maanden onderweg. Nu is een diagnose natuurlijk nooit op de dag af maar zo'n gestelde datum vergeet je natuurlijk nooit meer. Mijn levende aanwezigheid word dus het mooiste kadootje voor haar ooit, althans dat hoop ik . Toch schat??🤣

Niet echt heel lekker maar mocht je willen zien hoe mijn bestraalde hals er heden uit ziet klik op onderstaande link (18+):
https://1drv.ms/u/s!AvB4b26g6Q8ihYdAxVws-NaLt6yzTA

Bijzonder is wel dat de temperatuur op deze donkere bestraalde plek de laatste weken  bijna 40C is en hier dus een druk (koorts) proces achter gaande is. 
Kleine uitleg: De cellen van het gezwel zijn na de bestraling zó beschadigd dat ze zich niet verder kunnen delen, of dat hun stofwisseling ontregeld raakt. De kankercellen sterven dan af. Helaas raken gezonde cellen ook beschadigd. Deze gezonde cellen herstellen zich gelukkig beter dan kankercellen. Dit kost het lichaam veel extra energie. Dode kankercellen worden opgeruimd en gezond weefsel gaat weer herstellen. Daarom hebben veel mensen tijdens en na de bestraling last van vermoeidheid. Je kunt nog weken tot maanden na de bestralingsbehandeling moe blijven.
Door de bestraling ontstaat ook extra pigmentatie waardoor de bestraalde  huid  donkerder wordt.
(zoals op de foto)

Inmiddels beginnen de dagen erg veel op elkaar te lijken. Door de toch wel inmiddels aanwezige vermoeidheid blijft het klussen beperkt tot wat huishoudelijke bezigheden en word ik hier wat onrustig door. Er is nog wel het een en ander te doen hier thuis. Tevens  mis ik mijn werk (wie had dat ooit gedacht want ik wilde jaren geleden al met pensioen) en mis mijn dagelijkse fiets tochtje met mijn fictieve broodtrommeltje achterop.  Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt en dat herken ik in deze periode in vele facetten.

Toch kwam ik er vandaag achter dat je ziek en gelukkig kan zijn! Goede nacht😴

2 reacties

Kijk nou toch eens wat een fris licht babyhuidje daaronder komt. Als ik jou was, zou ik de rest ook laten doen 😂

Laatst bewerkt: 07/12/2021 - 23:22

Sorry, maar het is niet eng. Dit gaat herstellen. Lastig inderdaad: die vermoeidheid. Het is allemaal zo hard aan het werk. Realiseer je dat: hersteltijd. 

Laatst bewerkt: 07/12/2021 - 23:51