Dinsdag 19 juli 2022 -Wat een week-

Het zou eigenlijk een blog verhaal moeten worden van positiviteit  en voorspoed maar zo is de afgelopen week helaas niet gegaan. Ik weet ook niet of ik alles wel wil benoemen maar inmiddels ben ik met de target therapie (Levatinib)  gestopt, eet bijna geen vast voedsel meer en heb ik moeite om genoeg vocht binnen te houden.  Hoop dat het eten en drinken nog een beetje gaat verbeteren na het stoppen van de medicatie maar heden is er nog weinig van te merken. De afgelopen week zo vaak er alles weer uitgespuugd wat ik probeerde vast te houden. Conclusie: afgelopen week weer enkele uren in het UMC geweest voor een vocht infuus.  Sorry, ik kan heden weinig positiefs uit het leven halen helaas!
Nou is dit laatste niet helemaal waar. Natuurlijk zijn er leuke dingen gebeurd. Met 2 lieve vriendjes een Rolls-Royce museum bezocht met als 'hoogte punt' een korte roundtrip. Zie link.... (in het echt duurde het langer hoor.....)

Hoe houden mijn lotgenoten het zo lang vol? Als ik de verhalen lees van de chemo behandelingen die weken/maanden duren dan mag ik nog niet klagen. Ik kan nog het een en ander alhoewel dat ook steeds minder wordt en ik het liefste nu thuis ben.

Morgen ga ik (weer) bestraald worden aan mij nek daar men na mijn voorgaande klachten toch eens naar is gaan kijken. En blijkt dus  dat daar ook plekjes zitten die er niet horen te zitten. En zo vermeerderd de kanker zich langzaam door mijn lichaam.
Met de stem gaat het heel langzaam iets beter maar de KNO-arts heeft afgelopen week besloten dat ik toch aan mijn stembanden geholpen ga worden. Ze gaan er 'fillers' in spuiten dus hoop dat jullie mijn stem nog gaan herkennen na deze ingreep. Op mn 62e toch nog aan de 'fillers'🤣.

Inmiddels zitten wij in de 10e maand na diagnose  en statistisch gezien met mijn kanker soort spring ik er bovenuit qua levens verwachting. Ik houd dan ook met alles rekening de komende weken en wat ik ook al eerder melde,  laat het maar gebeuren voor de herfst begint!
Tevens durf ik geen uitnodigingen meer aan te nemen omdat ik niet weet hoe ik mij in de komende week/weken zal voelen. 

Niet zoveel zin in de dag van morgen als voorgaande weken, sorry!  Sorry, niet zo'n leuke blog maar slaap lekker in de warmte!

6 reacties

Sterkte met alles tom.je genoot wel van dat ritje in die auto,en dat zwaaien je leek net willem alexander🤣

 

Willeke

Laatst bewerkt: 20/07/2022 - 22:13

Hallo Tom,

Het opspuiten van stembanden kunnen maar een handjevol KNO artsen in Nederland. De beste is misschien wel dr Langeveld van het LUMC. Hij heeft bij mijn man twee keer de verlamde stemband opgespoten. Dr Langeveld is een bijzonder sympathieke en empathische arts die er alles aan zal doen om je te helpen. Ik hoop dat de ingreep je weer beter laat spreken.

 

Laatst bewerkt: 21/07/2022 - 07:27

Tom. Mooi altijd je wederwaardigheden te lezen. Een Rolls Royce. Haha. Toemaar. Stond dat op je bucketlist? 

Veel sterkte!💕👍

Laatst bewerkt: 21/07/2022 - 08:51

Hi Tom wat een mooie, eerlijke en toegankelijke blogs schrijf jij. Ik volg je graag mee. Heel veel sterkte, je humor is je wapen. Veel liefs voor jou en je gezin. Van Es - via jouw vrouw. 

Laatst bewerkt: 22/07/2022 - 09:16