2e Alpe d'HuZes-dag. Groot succes!

 2e Alpe d’HuZes-dag op 9 maart was groot succes

Met ruim 800 deelnemers waren we afgelopen zaterdag te gast bij Hart van Holland in Nijkerk. Graag wil ik mijn column beginnen onze gastheer, Hart van Holland, te bedanken voor hun geweldige inzet om deze dag voor ons in goede banen te leiden. Alles was tot in de kleinste details voorbereid en dat was te merken aan de reacties onder de deelnemers, de sfeer en de inzet van de medewerkers van Hart van Holland. Hartverwarmend en geheel belangeloos gedaan door Hart van Holland. Zonder deze sponsoren zijn wij niet in staat om 100% van de deelnemersopbrengsten te besteden aan onderzoek naar kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Nu ik toch aan het bedanken ben,maak ik ook graag een welverdiend compliment aan ons team evenementen die deze dag weer perfect heeft georganiseerd en natuurlijk aan al onze vrijwilligers, die in de rol van gastheer of gastvrouw alle vragen van de deelnemers hebben beantwoord. En complimenten aan onze vrijwilligers die de workshop hebben georganiseerd en waar veel belangstelling voor was. Voor mij als voorzitter blijft het een groot voorrecht om met deze geweldige mensen te mogen samenwerken. 

Een bijzonder indrukwekkend onderdeel van de Alpe d’HuZes-dagen is altijd weer het zogenaamde plenaire deel. Deze keer hebben we met 800 deelnemers en vrijwilligers naar een zeer overtuigende presentatie mogen luisteren van Wilbert Zwart, een gedreven hoogleraar Oncologie die ons kort en bondig heeft bijgepraat over de resultaten van kankeronderzoek in de afgelopen 20 jaar. Zijn onderzoeken zijn voor een groot deel gefinancierd met geld van Alpe d’HuZes. 

En wat onmiskenbaar bij de plenaire sessies hoort is ons saamhorigheidsgevoel. Het gevoel we met elkaar werken aan een hele mooie koersweek van 2-7 juni met natuurlijk als hoogtepunt de koersdag op 6 juni. Dankzij jullie geweldige inzet en vele creatieve acties die nu lopen, staat de teller van de donaties inmiddels op € 4.8 miljoen. 

Nu de koersweek snel dichterbij komt, zijn goede voorbereidingen van groot belang. Zorg dat je materiaal in orde is, probeer zoveel mogelijk te trainen en houd je voeding in de gaten. Daarnaast wil ik graag nog een pleidooi houden voor een sportmedisch advies voordat je naar de Alpe d’Huez gaat. Op onze website opgevenisgeenoptie.nl onder “ zo bereid je je voor “ lees je veel er meer over. Een sportmedisch onderzoek is niet verplicht, maar we raden het wel aan.

We hebben op dit moment 4400 inschrijvingen. Er kunnen zich nog een paar honderd deelnemers (lopers en fietsers) inschrijven. Doe het snel want het maximum van 5000 deelnemers komt nu snel in zicht.  Het zal je niet zijn ontgaan dat onder deze inschrijvingen weer een paar Bekende Nederlanders zijn. Onlangs maakte René Froger zijn deelname bekend in RTL Boulevard. Samen met zijn kinderen staat hij op 6 juni aan de start; de hele familie is inmiddels in training. En voor de volgers van “Utopia” : Adriaan is vorige week door Maaike  Rietbergen, onze Chef de Mission, bijgepraat over zijn deelname aan de editie 2019.

Nu op weg naar de Kick-off op 5 mei in Papendal. Mis deze dag niet en zet hem in je agenda. Veel succes met trainen, met je acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen en anderen te vertellen dat je gekozen hebt om je in te zetten voor een goed doel. 

 

Jan Kouwenhoven

Vrijwilliger in de rol van voorzitter Alpe d'HuZes