Over mij

Op weg naar de 5000 deelnemers

Elke week maken we binnen onze organisatie de stand op van het aantal deelnemers en vandaag 10 februari staat de teller op bijna 4200 deelnemers; fietsers en lopers. Wat een geweldig nieuws en hoe mooi zou het zijn als we de 5000 dit jaar gaan halen. Met jouw hulp gaan die laatste 800 deelnemers er zeker komen. Ken je nog iemand die twijfelt om deel te nemen aan onze “ life changing experience “ haal hem of haar dan over de streep. Het belooft weer een indrukwekkend event te worden van 2 – 7 juni op de Alpe d’ Huez. Dat kan en mag je niet missen. 

Een andere teller die ik wil noemen is het bedrag dat onze deelnemers bijeen hebben gebracht. Die staat nu al op bijna € 3.7 miljoen. Een waanzinnig mooie score. Daarmee lopen we voor op 2018 en het zou toch wel heel geweldig zijn wanneer we deze lijn vasthouden. Dankzij jullie en alle mooie acties in heel het land. Soms ook heel aandoenlijk, zoals de actie van Liduina Verbeek uit Nieuwegein die met lego de Alpe d’Huez nabouwt. Onder haar motto “ ik draag mijn steentje bij tegen kanker “ verkoopt ze haar legostenen en komt de opbrengst ten goede aan Alpe d’HuZes.

Met ons koersteam (team van Maaike Rietbergen, onze Chef de Mission) en team Frankrijk (team waarin al onze tolken samenwerken) heb ik begin december een eerste bezoek gebracht aan Alpe d’Huez. Hartverwarmend hoe we daar door alle Franse autoriteiten werden ontvangen en hoe iedereen zijn best doet van de volgende koersweek weer een groot succes te maken. Werkelijk tientallen operationele zaken werden besproken en afgestemd. Van het gebruik van de liften, het busvervoer, inrichten van start- en finishlocaties, de toiletvoorzieningen, de Frans-Nederlande BBQ avond en nog heel veel meer. En alles tot in de puntjes voorbereid door onze teamleden. Het enige waar we last van hadden waren de protesten van de “gele hesjes” en dus moesten we hals over kop een dag eerder dan gepland vertrekken. Maar alles was besproken en in april gaan we nog een keer terug. We laten niets aan het toeval over om een mooie, en vooral veilige, koersweek te organiseren. 

Om vooral niets te missen van de aanloop naar de koersweek zijn jullie weer van harte welkom op de 2e Alpe d’HuZesdag op 9 maart bij Hart van Holland in Nijkerk. Zet deze dag alvast in je agenda zodat je de sfeer kan proeven van onze “ life changing experience”. Ook kun je aan workshops deelnemen over voeding, fiets- en looptraining en tips voor donateurswerving. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk en vanzelfsprekend het halve werk!

We zien elkaar in Nijkerk en ik kijk er naar uit iedereen daar weer te ontmoeten. Veel succes met jullie donateursacties.

Jan Kouwenhoven

vrijwilliger in de rol van bestuursvoorzitter

Alpe d'HuZes