Kwaliteit

Goedemorgen lieve volgers,

Even een update over mijn man. Inmiddels hebben er 11 behandelingen met BBRS parallel acupunctuur plaatsgevonden.
Resultaat blijft echter uit. Wel merkt hij dat zijn lichaamstemperatuur iets verbeterd is maar daar ging het niet om.
Blijkt dat langdurig gebruik van zoladex leidt tot slaapproblemen. Mijn man gebruikt het nu bijna 2 jaar.Dus in overleg met de therapeut besloten te stoppen met BBRS.
Wij hebben in Augustus weer het gebruikelijke controle moment. Wij gaan met de uroloog om tafel zitten om overleg te plegen over het stoppen met zoladex. Kan dit? Wat zijn de gevolgen? Andere therapie want hij wil maar 1 ding en dat is SLAPEN!!!
Het niet of nauwelijks kunnen slapen en nee niet 1 week maar al maanden begint zijn tol te eisen. 
Zijn nachten bestaat uit hooguit 2 uur slapen en dan klaarwakker hoofd staat aan en niet meer kunnen door slapen. Uitzondering en die zijn heel  sporadisch.
3  uur slaap wakker en nog 3 uur maar dit komt hooguit 1x per 3 a 4 weken voor.
Nee ik zit niet te wachten op goed bedoelde slaapadviezen want wij kunnen inmiddels een boek schrijven over alle goed bedoelde adviezen van Yoga tot een stevige borrel, meditatie, rustige muziek etc. etc. etc.
Waar ik super trots op ben is zijn wilskracht (hoewel dit langzaam afbrokkelt vind je het gek) om toch te gaan fietsen. 
Afgelopen Dinsdag heeft hij 82 km gefietst met een nachtrust van 2 uur. En zo moet je maar door gaan want dit is toch "kwaliteit van leven?" 
Zoals Willy ook al schreef op 7 juni 2022 Levenskwaliteit inderdaad die kwaliteit is weg. 
Gelukkig heeft hij (nog) geen pijn, en kunnen wij ook nog lachen en huilen samen maar het blijft een gevecht om niet op te geven.

7 reacties

Lieve Karin

Ik zal idd niets over niet slapen zetten ,maar sjonge jonge wat een tegenslag dat de accupunktuur niks of weinig doet en dat hij nog zoveel fietst doe ik hem echt niet na ,ik lees dat jullie de schouders eronder blijven zetten en vind dat sterk en moedig fijn om te lezen dat je lief nog geen pijn heeft hopen dat dit nog lang zo blijft .

Heel veel sterkte en liefs hes🌻🍀

Laatst bewerkt: 15/07/2022 - 10:52

 

Niet slapen is mentaal en lichamelijk zo uitputtend en dat al sinds lange tijd.

Kwaliteit van leven lijkt zo ver te zoeken. En het vraagt veel doorzetting om de moed niet te laten zakken. Een gesprek met uroloog is zeker op zijn plaats om medicatie te bespreken als zoladex de oorzaak van het niet slapen is.

 

Laatst bewerkt: 15/07/2022 - 12:13

We leven van spannende momenten naar spannende momenten. Slapen voor herstel is zo essentieel voor lichaam en geest. Ik wens dat jullie verder gaan komen na het consult.

Laatst bewerkt: 23/07/2022 - 07:44

Slapen doet zoooveel voor je lijf! Mijn zoon is bijna in een psychose geraakt door niet kunnen slapen. Mijn man kan nu doorslapen (1x per nacht er uit) vanwege 2 nierstoma's en dus niet meer hoeven te plassen. Voor hem een verademing, ja ik snap heel goed hoe frustrerend dit is voor jou en je man. 

Dilemma hoor. Zoladex stoppen om te kunnen slapen, maar zitten daar risico's aan? ik zou het zelf niet weten, geen ervaring mee. Ik hoop dat er iemand op dit forum er iets over kan zeggen.

sterkte hoor.....

Laatst bewerkt: 22/07/2022 - 22:26

Dank voor je reactie.  Nee geen idee of het überhaupt kan stoppen met zoladex. Dat horen wij wel van de behandelend arts. Wel gelezen dat andere hormoontherapieën ook vaak slaap problemen geven . Afwachten 17 augustus weten wij meer. ❤

Laatst bewerkt: 23/07/2022 - 07:31